Last news in Fakti

22 Април, 2019 15:29 2 681 17

Индия: САЩ да не блокират иранския петрол

  • индия-
  • петрол-
  • иран

Страната настоява да бъдат позволени ограничени доставки

Индия: САЩ да не блокират иранския петрол - 1
Снимка: Shutterstock

Представители на Индия обявиха, че се надяват САЩ да позволят на съюзниците си да купуват малки количества ирански петрол, съобщи РИА Новости.

Очаква се скоро САЩ да обявят на вносителите на ирански петрол, че трябва да преустановят вноса от страната. Според властите в Индия не бива да се стига до внезапно блокиране на доставките.

Администрацията на САЩ трябва да се грижи за своите съюзници и стратегически партньори. От начало те говориха за постепенно намаляване, а не за внезапно спиране на всички доставки“, заяви източник от иранското правителство.

Индия вече съкрати наполовина покупките си на ирански петрол, въпреки че е вторият най-голям вносител след Китай. Все пак през ноември САЩ обявиха облекчения за някои страни.

Индийските рафинерии все още не са обявили, ще преустановят покупката на ирански петрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    37 4 Отговор
    Кво се надявате, бастуни... Купувайте откъдето ви изнася, седнали да се молят... Идиоти...

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    Хммм те ЕС се ослушват и губят заради тея рекетьори,пък за Индия какво остава...и между другото ако не са тея американски пионки в ЕС, отдавна всичко да си е на мястото. Трябват хора като дьо Гол,дето ги изхвърли като мръсни котета от Париж. К'во, Азия малък пазар ли е ?

    Коментиран от #4

  • 3 Ще купувате ирански петрол

    9 8 Отговор
    Ама ще има Шри ланка
  • 4 бай Ердо

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Ги изрита от Турция

    Коментиран от #6

  • 5 Америка е клозет

    25 3 Отговор
    Америка вече е джудже! Ако нареди на някой васал да спре да купува отнякъде то той ще трябва да купува от другаде! Тоест нищо друго освен разместване на пазара! Китай ще започна да купува повече! А там откъдето Китай няма да купува ще купува Индия! Много е просто! А пък на Китай Никой нищо не може да му каже както и на Русия! Другите са васали които в момента се бунтуват и скоро няма да са!

    Коментиран от #12

  • 6 Госあ

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "бай Ердо":

    Това не може да му се отрече...
  • 7 Знам знам🙄

    3 1 Отговор
    Ми безочие. Чисто и просто наглост. Наближава времето ама се надявам да се намерят достатъчно умни хора в САЩ и да се осъзнаят какво се случва. Англичаните не разбраха какво се случва в началото на века. После се усетиха ама късно. Добре че минаха нещата сравнително без кръвно. Но сега е друга работа. Тия квито са прости като паднат от високото много се надявам да не са обзети от нихилизъм. Тоест май.. та му щом не съм аз шеф да мрът сички. След мен и потоп
  • 8 onq s konq

    1 13 Отговор
    Има тука едни микроби с килийно образование/и то им е подарено,щото нямат пари да си го купят/ ,които едва ли не СЕ КАРАТ НА ИНДИЙЦИТЕ че се "молят и хленчат" на Америка да не блокира изцяло Иранския петрол,вместо да си правят КАКВОТО СИ ЗНАЯТ..."на воля".И не могат естествено да разберат тия твари,че АМЕРИКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ СВЕТОВЕН ПОЛЮС,а всички останали-БУТАФОРНИ!Да-САЩ са най-богатата държава на света,същевременно и с НАЙ-МНОГО ДЪЛГОВЕ.А защо е така?АМИ ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ,а не като бедна Русия - да няма дългове,защото ...НЯМА КОЙ ДА Й ДАДЕ ЗАЕМ!Та относно Индия да уточним:Естествено че може да не се съобразява със Амер. забрана за купуване на Ирански петрол,но индийците отлично съзнават че по тоя начин ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ "1",а ЩЕ ЗАГУБЯТ "10".
  • 9 Хан Крум

    12 3 Отговор
    Ще купуваш от където аз ти кажа, и ще правиш което аз ти кажа , за да не ядеш бой , и ако това не е демокрация , здраве му кажи.
  • 10 Морук

    13 2 Отговор
    1,5 милиарда и се молят на говедата ,шматки ,купувайте си от където си искате бе хора ,има евро ,рупий ,лири ,лева ,рубли 😂
  • 11 Голем смях

    0 4 Отговор
    САЩ не забранява на никого да купува ирански петрол.Просто купувачите вече няма да са приятели на богатите бели хора.Всеки избира сам с кого да бъде.С най-проспериращата и богата страна в света или с мюслита терористи.Явно от САЩ така са им бръкнали отзад,че чак им мърдат устните.
  • 12 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Америка е клозет":

    Не е зле Русия да си купи петрол.Колкото Египет ще си купи пясък.
  • 13 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ИЗБИВАЙТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ПО СВЕТА И ЩЕ СЕ ПРОЧИСТИТЕ ОТ ЦРУ!!! ДРУГ ВАРИАНТ Е: ЕЛИМИНИРАЙТЕ БАНКИТЕ СВЪРЗАНИ И ЗАВИСИМИ ОТ И СЪС САЩ И ПИЛИГРИМСКИЯ ДОЛАР !!! СКОРО И ЧАСТ ОТ ВЕЛИКИТЕ ШВЕЙЦАРЦИ СЕ " НАДУПИХА " НА САЩ!!!!!!!
  • 14 Вито

    0 1 Отговор
    До Оня с коня
    Не те знам човече ЯЗДИШ ЛИ ГО ТОЗИ КОН ИЛИ ГО ВОДИШ,...(като тотално отдаден на природата предпочитам да го водиш).НО ПРИЕМИ МОЯТА СЪПРИЧАСТНОСТ Странно откъде на тази страница се струпват толкова много НЕ. само НЕМИСЛЕЩИ ,НО И .....
  • 15 Крали Марко

    1 1 Отговор
    Оня с кравата е зоофил ! Роден в гр. Содом и живее в Гомор !
  • 16 Крали Марко

    1 0 Отговор
    Статията е изопачена ! Индия ще си купува но с 7% по малко за сметка на внос от Русия!
  • 17 Вектор Анонимус

    2 0 Отговор
    ЗАЩО ФАЩ ЩЕ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРЯВЯТ НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ ? ПРОЛЕТАРИЙ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ ФАЩ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания