23 Април, 2019 13:00 3 881 26

Гърция изплаща дълговете си предсрочно

  • гърция-
  • дълг-
  • предсрочно

Европейските партньори на страната са били уведомени за това

Гърция изплаща дълговете си предсрочно - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото правителство официално поиска да изплати предсрочно своите задължения към европейските си партньори, съобщи Катимерини.

Спасителните програми на ЕС и Международния валутен фонд приключиха през миналата година. Те трябваше да помогнат на Гърция да излезе от дълговата криза, в която беше затънала страната.

Гърция беше една от най-засегнатите страни от финансовата криза. Тя все още е най-задлъжнялата страна в ЕС. Нейният публичен дълг възлиза на 180% от БВП на страната.

За 2019 и 2020 г. Гърция дължи общо 3.700 млрд. евро на европейския стабилизационен механизъм. Смята се обаче, че те могат да ѝ бъдат опростени. Това обявиха източници от Еворпейската централна банка.

В момента Гърция разглежда бюджета си за изплащането на дълговете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БХК

    8 12 Отговор
    Който приема бежанци,има и паричкиииииии!!
  • 2 Ангорската котка

    12 3 Отговор
    Лъжи, аз вярвам Хасан, който прави пропаганда в полза на Турция и казва, че българите плащат пенсиите на гърците !!!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Давид

    7 7 Отговор
    Ционисткият конгломерат - Гърция пак лъже .
  • 4 Ayasofya

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ангорската котка":

    Лъжите имат къси крака. Те не могат да стигнат далеч. Гръцкият бюджет има излишък. Гръцките заплати и пенсии, както и лихвените проценти по европейските и другите заеми, се изплащат от него. Тоест, от гърците. Хасан и всеки Хасан трябва да разгледат сериозните проблеми, които турската икономика има и да помогнат на гладните турци.
  • 5 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ангорската котка":

    Искаха и от България подкрепа ..Бойко каза че България е бедна и няма пари ,а Меркел каза че може да вземе кредит
  • 6 Batushka

    8 2 Отговор
    Хахахаха сиртаки ,узаки....а бг идиотите стабилни до пръсване....
  • 7 гост

    5 1 Отговор
    Няма ли да уточните колко от дълга иска да изплати? Или не знаете?

    Коментиран от #8

  • 8 444

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Общият дълг на страната към МВФ сега е 9,8 милиарда евро. Гърция искаше да им даде всички 9.8, имаше пари, но кредиторите се съгласиха само на 1/3. Не е добре за тях Гърция да изплати всичките 9.8 милиарда, защото лихвеният процент е 5.1% и те събират много пари.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПетровДругарят Петров

    10 0 Отговор
    Тъпанарии ! Много бързо забравихте суриката на Боко , ходещия на театър с мама , финансовия гуру.Та той обещаваше гърците да стоят на опашка , за да влязат в БГ.Да завиждат на Б-я , как е цъфнала и какво е вързала и т.н. и т.н. .
  • 11 jambazina

    2 1 Отговор
    Каква е тая цифра 3.700 млрд. евро, някой може ли да я каже с думи?
  • 12 Празни думи

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За 2019 и 2020 г. Гърция дължи общо 3.700 млрд. евро на европейския стабилизационен механизъм. Смята се обаче, че те могат да ѝ бъдат опростени. Това обявиха източници от Еворпейската централна банка ...... Централните банки на европейските страни дължат на Гърция повече от 3,7 млрд. eвро така че...

    Коментиран от #15

  • 13 СЪБУДЕТЕ СЕ И ВИЖТЕ РЕАЛНОСТТА

    4 3 Отговор
    Вижте, гърците имат икономика .
    Ей това е разликата от нас, а ние сме на хранилка в ЕС.
    Въпреки задълженията те живееха много по добре от нас, ние сме трагедия.
    Ние сме ала Хелена Милиончева , Цв. Цв. ДПС, БСП и други нагли хищници.
  • 14 Вервам ви

    4 0 Отговор
    От 300 000 000 000 тия ще изплатят един процент и готово,да бе повервах.

    Коментиран от #16, #21

  • 15 Празни думи

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Празни думи":

    Например, само Централната банка на Франция дължи повече от 2 милиарда евро на Гърция ... Франция се опитва да убеди Гърция да не иска тези пари и просто да си купи с тях... френски фрегати.
  • 16 Повярвай им

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вервам ви":

    За тези пари Гърция плаща 15 млрд. eвро годишно за лихвените проценти.
  • 17 Рашка с чашка

    2 1 Отговор
    След като вече не може да се разчита на Турция, Гърция става много важна за САЩ и Европа. Ще и опростят дълговете като стой та гледай.
  • 18 Мая Бугова

    5 2 Отговор
    Велика е Гърция
  • 19 Пешо

    5 1 Отговор
    Наш Боко само за стари самолети и смехотворни патрулни катери само през тази година ще ни набута с още 4 милиарда дълг. Комисионери с острови, апартаменти и тераси. Още дълго ще сме най-бедните в Европа.
  • 20 до червените дебили

    5 0 Отговор
    Нали соросоидния възпитаник комунист съветник в управлението на БСП ви го каза че осемдесет процента от народа са дебили и е прав Щом гласувате за палачите си които системно унищожават България от 1944 год до сега
  • 21 Умник

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Вервам ви":

    Ти не ги мисли тях и с криза и без криза са по добре от нас.А за нас е още рано идва и нашият ред мн ще изревем.Хората си знаят интереса и се държат еди за друг а ние се плюем
  • 22 Драги българи нека да.........

    2 1 Отговор
    Подкрепим нашите скъпи съседи гърците и да им дадем кой колкото може за да се избавят от дълга. На нас ако се наложи и те ще ни помогнат.
  • 23 бай Даньо

    1 1 Отговор
    не знам защо българската публика потъва в цинизъм при всеки лъч светлина за етиопските цигани , но от тая дупка в копято се навряха от балканско хитуване , мързел и корупция няма излизане. Абе поговорката "които не работи не трябва да яде" е верна on the long run най-малко , особенно при капитализма ...
  • 24 Затвор

    0 0 Отговор
    Сега пак искат тия византийци Европа да им отпусне пари . А защо затворите са препълнени. Пуснете половината ваща кожа
  • 25 дрт прч

    1 0 Отговор
    ТОВА НЕ СТАВА ТАКА ЛЕСНО. ДОКАТО СЕ ИЗПЛАТЯТ, АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ ЩЕ МИНАТ МОЖЕ БИ НЕ ПО МАЛКО ОТ 20 ГОДИНИ. ПОНЕ ТОВА СОЧИ МАТЕМАТИКАТА
  • 26 дрт прч

    0 0 Отговор
    едно е да разглеждаш, друго е да плащаш
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания