Last news in Fakti

23 Април, 2019 20:20 4 840 18

В Саудитска Арабия екзекутират терористи

  • саудитска арабия-
  • тероризъм-
  • терористи-
  • ислямска държава

За екзекуциите в страната се знае, че се извършват чрез обезглавяване със сабя или чрез разстрел, а понякога и публично

В Саудитска Арабия екзекутират терористи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Саудитска Арабия екзекутира 37 души, признати за виновни по обвинения, свързани с тероризъм, съобщи саудитското министерство на вътрешните работи, цитирано от ДПА.

И 37-те екзекутирани са саудитски граждани. Те са били осъдени на смърт по такива обвинения, като изповядване на екстремистка терористична идеология, създаване на терористични клетки, нападения срещу обекти на силите за сигурност с експлозиви и убийство на неуточнен брой служители на силите за сигурност.

Обвиненията включват и провокиране на държавна измяна на верска основа и сътрудничество с враждебни страни с цел да се навреди на държавните интереси, се казва в изявлението, което беше цитирано от официалната Саудитска агенция по печата.

Присъдите са потвърдени от Апелативния и Върховния съд, след което за изпълнението им е издаден кралски указ, допълва министерството. В изявление на ведомството се казва, че "Саудитска Арабия няма да се поколебае да възпре всеки, който желае да навреди на сигурността и стабилността ѝ", посочва то.

Не се уточнява как е било изпълнено смъртното наказание. За екзекуциите в Саудитска Арабия се знае, че се извършват чрез обезглавяване със сабя или чрез разстрел, понякога публично.

"Хюман райтс уоч" заяви, че ако се съди по изявленията на министерството на вътрешните работи, кралството е екзекутирало 139 души през 2018 г., като повечето от тях са екзекутирани за предумишлено убийство и престъпления, свързани с наркотици.

Трийсет и седемте екзекутирани, за които беше съобщено, са от Рияд, Мека, Медина и Асир, както и от населените с шиити райони на Източната провинция и провинция Касим. Самите екзекуции са изпълнени в различни части на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    65 3 Отговор
    Знаете ли,че в Саудитска Арабия християнството е забранено и ако решите да се покръстите ще ви обезглавят за държавна измяна?Питам къде е "Великата Америка"да защити човешките права?

    Коментиран от #7

  • 2 Яшко

    30 1 Отговор
    Хюман райчмайч ,предлагам всички убийци и терористи да им се карат пред офиса и да им се оставят там вързани както искат така да си ги гледат,и когато краварите спрат да изпълняват смъртни присъди ,тогава да дават акъл на другите държави как да си ги съдят
  • 3 Саудитските фъшкии

    25 1 Отговор
    Шейха на С.Арабия има около 160 братя, половината от които са в затвора, за да му бъде осигурен престола, също така около 250 братовчеди негови са затворени, какво може да се очаква от такава държава ? Имаше 1 едър, мургав българин , възможен потомък на саудитски големец и като отиде да провери и го натикаха в затвора за 6 месеца и го накараха да подпише че се отказва от всякакви претенции
  • 4 Дружба със САЩ и СА е нож с две

    17 2 Отговор
    ОСТРИЕТА ! Първо щедро те финасират, а накрая - те Екзекутиран !

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дружба със САЩ и СА е нож с две":

    Да с едната ръка те галят по главата отзад а с другата си разкопчават дюкяна!
  • 6 Иванов

    14 0 Отговор
    Ако вземем пример от саудитците, май в този сайт ще си пиша сам плюс още двама души, а повечето от колегите ще са при "девиците" или по- вероятното при манафите!))))
  • 7 Коня

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Тя е халифат
  • 8 Гостенин

    3 9 Отговор
    С.Арабия защитник на демокрацията и верен съюзник срещу тероризма.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гостенин":

    ВЕРЕН СЪЮЗНИК НА ТЕРОРИЗМА!!!
  • 10 Ник Гешев

    15 1 Отговор
    съдисти защо не ги пратихте в българия да им ударим по една условна присъда не ви срам
  • 11 4oko

    4 1 Отговор
    tazi izmetska strana narechena saudistka pomiq e nai golemiq investitor na terorizma nachelo s ischadiqta usa koi znaee za kakvo se otarvava ot tezii

    Коментиран от #13

  • 12 Бай Шиле

    8 0 Отговор
    САЩ ще им наложат санкции.Ще спрат да им продават кока кола.

    Коментиран от #15

  • 13 O k

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "4oko":

    Абе още сега са си искали девиците ама без пари и чужди...
  • 14 Данчо Летвата

    11 0 Отговор
    на България трябват такива строги закони ,,,който открадне 1000 лева от държавата , да му се отсече едната ръка ,, който е откраднал милион ,публично обесване ,, да видим тогава ще има ли кражби ,, по богатство ще минем Саудитска Арабия
  • 15 Гацо Бацо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Шиле":

    Да вместо кока кола ще им продават пепси кола!
  • 16 Бай Гочо

    6 0 Отговор
    Предлагам да ги стигнем,но да не ги задминаваме,защото ще ни видят голите задници!
  • 17 Голям прос

    6 0 Отговор
    Екзекутирали са ги за да не кажат, че са ги финансирали самите саудитци и американците
  • 18 Кашоги гледа

    3 0 Отговор
    От чии терористи са били тези? Не са били от Ислямска държава или Алкайда, защото са си техни хора.