Last news in Fakti

24 Април, 2019 13:44 7 662 11

Младеж спечели $768 милиона от лотарията

  • пауърбол-
  • младеж-
  • лотария-
  • сащ-
  • мануел франко-
  • уисконсин-
  • милиони

24-годишният победител бързо напуснал работа

Младеж спечели $768 милиона от лотарията - 1
Снимка: Shutterstock

24-годишният Мануел Франко от щата Уисконсин спечели 768 милиона долара от джакпота на лотарията "Пауърбол", който е третият най-голям в САЩ, предаде AP. Огромната печалба падна в края на миналия месец, но едва сега победителят разкри самоличността си и застана пред камерите.

Младежът е избрал опцията да получи сумата 477 милиона долара в брой. За него ще останат 326 милиона долара след данъците. Щатът Уисконсин прибира данък от 36,4 милиона долара, а федералните служби на САЩ ще вземат още 114,6 милиона долара данъци.

Франко е дал пресконференция, но не е отговорил на въпроси с какво се занимава. Той е казал, че досега се е надявал банковата му сметка да нарасне до 1000 долара. Младежът е напуснал работа на втория ден, след като разбрал за печалбата. Той възнамерява да даде част от сумата за благотворителност. Знае, че различни хора ще започнат да му искат пари.

"Готов съм и мога да казвам не. Просто ми трябва време да обмисля, искам да поговоря със семейството си и да използвам парите по най-правилния начин," каза Франко. Рекордният джакпот от "Пауърбол" - 1,59 милиарда долара бе спечелен през януари 2016 година. Тогава призът бе поделен между трима щастливци - от Тенеси, Калифорния и Флорида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    32 5 Отговор
    33% Данъци ги разбирам. Машината трябва да се храни от някъде.
    но от 768 до 477 са още 38%. Те къде отиват?
    Както и да смятам Излиза , че тотото е един голям манипулатор.
    Уж дават 768млн. ама ако ги разсрочиш.... обаче, ако пукнеш, печалбата не се онаследява от наследниците ти..обаче ако имаш борчове, се онаследяват. .. . . малко двоен стандарт. ако ги разсрочил също така поради инфлация покупателната способност след 30 години на част от тези пари няма да е като на 768 днес а много по-малка. т.е. пак човека губи. хубаво е да спечелиш, но принципът е опорочен .

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 Боби

    3 2 Отговор
    Да прати малко на Бойко.

    Коментиран от #9, #10

  • 3 645

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Песимиста си е песимист! Радвай се на живота. Твоята справедливост за други не е и обратното.
  • 4 Масон

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Така е, но трябва да се плаща данък печалба.
  • 5 Антифашист

    8 0 Отговор
    Не е свързано с темата, но искам да попитам относно мнението ви, защо тази държава позволява на училищата да раздават на 8-9 годишни деца, илюстрирани книжки разказващи, колко полезни са картите за банкомати и колко шастливи са децата с банковите продукти, като книжката е осеяна с реклами на определена българска банка. Не разбирате ли, че позволявайки зарибяването с дебитни карти днес, утре децата ви сами, ще се втурнат и за кредитни карти? Не разбирате ли, че това е пропаганда не по-различна от разпространението на джендър идеологията в училищата? Не разбирате ли, че кредитните инстутуции са кръвопийците на този народ? Какъв срам за това правителство, задето позволява такава гавра с невръстните български дечица. Нестига, че карат дечицата ни да мъкнат 8-10 кг. раници на гърбовете си, ами искат да ги направят и роби до живот на кредитните институции. Това не е никаква демокрация, това е чиста проба фашизъм в най-съвременен вариант.

    Коментиран от #7

  • 6 Бачо

    0 3 Отговор
    А аз помислих , че е спечелил от талончетата на Пеевски. Ха-ха-ха.
    А този е един бъдещ клошар. нищо друго не го очаква.
  • 7 кака

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антифашист":

    евреите са виновни. Пардон, банкерите
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 НАП

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Боби":

    Не обиждай милиардера, от ГЕРБ!
  • 10 Пратими малко парички и на мен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боби":

    Пратими малко парички и на мен
  • 11 Василка

    1 0 Отговор
    Пратими малко парички и на мен