24 Април, 2019 15:20 2 046 3

Отстраниха от водещ пост дясната ръка на Ким Чен-ун

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • ким йон -чол

Ким Йон - чол не придружава лидерът на Северна Корея в Русия

Отстраниха от водещ пост дясната ръка на Ким Чен-ун - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Северна Корея са отстранили от висш пост дясната ръка на върховния лидер Ким Чен-ун – Ким Йон – чол, съобщи Йонхап.

Информацията е разпространена от източници от Южна Корея. Смята се, че близкият съветник на лидера е бил отстранен от поста на шеф на Отдела на обединения фронт.

Той водеше преговорите с държавния секретар на САЩ Майк Помпео за подобряване на отношенията между двете страни. Ким Йон – чол заема и поста на заместник – председател на централния комитет на Корейската работническа партия.

За първи път той не придружава Ким Чен-ун при негово посещение в чужбина, докато севернокорейският лидер е в Русия. Все пак се очаква той да запази поста си в комитета на Корейската работническа партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    2 1 Отговор
    Е тия дни ще го заведат на стадиона и ще го погалят с гранатомента, а семействотому до 10-то коляно ще копа камъни доживот.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: