24 Април, 2019 19:30 2 727 9

Кремъл: Политиката ни към Киев ще зависи от тях самите

  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • петро порошенко

Владимир Путин ще изгражда руско-украинските отношения, вземайки предвид изявленията и действията на Володимир Зеленски

Кремъл: Политиката ни към Киев ще зависи от тях самите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин ще изгражда руско-украинските отношения, вземайки предвид изявленията и действията на новия украински лидер Володимир Зеленски, заяви пред журналисти прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Във всеки случай президентът на Русия - като човек, който определя външната политика на руската държава, включително и вектора на политиката по отношение на Украйна - ще определя как да общува с ръководството на Украйна въз основа на конкретни изявления и действия на Зеленски, каза Песков.

Песков не отговори на въпрос как ще постъпи Москва, ако действията и думите на новоизбрания президент на Украйна Зеленски не устройват Руската федерация и каза, че на езика на дипломацията това се нарича "евентуални разсъждения" и те не са уместни, особено в толкова чувствителна област като руско-украинските отношения.

Засега Кремъл не знае каква е позицията на Зеленски по въпроса за задържането под стража на руснаци в Украйна, каза още Песков.

Прессекретарят подчерта, че трябва да се изчакат думите и действията, за да се прецени дали с новите власти в Киев да се обсъжда въпросът за задържаните в Русия украинци и за руснаците, задържани в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западняка

    1 23 Отговор
    Скрий се бе плазмодиий! САЩ ще те унищожат, и ти си нелигитимен като Асад и Мадуро. Никой от белия свят не ви одобрявал, признал или избирал. Нямаш място в Кремъл.
  • 2 Borislav Popov

    3 13 Отговор
    Снимката кърти, Жужито заедно с Имама на Русия обсъждат руско-украинските отношения.

    Коментиран от #4

  • 3 Западняка

    3 20 Отговор
    Другия месец Путинката ще е зад решетките и ще преговаря с изнасилвачи, бракониери и рецидивисти. И на децата е ясно че САЩ ще донесат просперитет на Русия и малоумния й електорат, а Путин глад и мизерия.
  • 4 Молодец

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Путин прогони християните и се обгради с фесове и чалма авери
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Доцента

    1 0 Отговор
    То джуджето си е типичен рязан калашник,нали се гушка с рдоган
  • 9 Баба Вуна

    0 0 Отговор
    Че му разклатите чурката на Владко!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания