Last news in Fakti

24 Април, 2019 18:40 4 432 8

Тръмп размаха пръст на...

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • демократическа партия-
  • импийчмънт

Президентът на САЩ заплаши с Върховния съд демократите, ако се опитат да започнат процедура по импийчмънт срещу него 

Тръмп размаха пръст на... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Тръмп заяви, че "ще сезира Върховния съд" на САЩ, ако демократите направят опит да започнат процедура по импийчмънт срещу него, предаде Асошиейтед прес.

"НЕ СЪМ НАПРАВИЛ НИЩО НЕРЕДНО", написа Тръмп в Туитър. Той заяви, че липсват не само "Тежки Престъпления и Закононарушения", едно от основанията за импийчмънт съгласно Конституцията на САЩ, а и "няма никакви мои Престъпления"

Тръмп заяви, че демократите са извършили престъпления и че "гледат към Конгреса като към последна надежда!", защото "Ние изчакахме доклада на Мълър и ПОБЕДИХМЕ."

В публикувания миналата седмица доклад на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в изборите в САЩ от 2016 г. се казва, че Тръмп се е опитал да поеме контрола над това разследване, отбелязва АП.

Тази седмица председателят на комисията по юридически въпроси на Камарата на представителите Джеролд Надлър заяви, че в доклада на Мълър има "съществени доказателства, че президентът Тръмп е възпрепятствал правосъдието и е извършил и други нарушения".

През 1993 г. Върховният съд постанови, че авторите на Конституцията не са предвидили съдилищата да имат правомощия да се произнасят по процедури по импийчмънт и че процедурите и отстраняването от длъжност са задължение единствено на Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 2 Отговор
    Турция май нещо рязано му размаха. Хаха.

    Коментиран от #5

  • 2 ДЕМОКРАЦИЯТА

    7 2 Отговор
    не предполага ли по-толерантно отношение и приемане на загубата на избори достойно. Половината мандат мина в предположения и недоказани обвинени. Ами така де, днес губиш, утре печелиш... Не пречи на опонента да се "провали"... Като дойде време да се броят пилците - тогава ще видим, кой ще събере повече
  • 3 Анонимен

    7 1 Отговор
    Не казват кой пръст е размахал.

    Коментиран от #4

  • 4 Шшът

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Среден пръст.
  • 5 Биоробот

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не знам какво му е размахала Труция, но много други също като нея и се дръвчиха. Ирак имаше силна едномилионна армия пък клекна само за 1 ден. Саддам го извадиха от дупка в земята и го обесиха. Кадафито го линчуваха на улицата неговите хора. Бен Ладен и той се дръвчеше преди да го пратят командосите при девиците. Чакаме поредната серия от тоя сериал и то преди зимата.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Биобок

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Биоробот":

    Пази си своя задник.
  • 7 Бачо Киро

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Биоробот":

    Ти тъй Садам помниш ли кой беше срещу него? Американците? Американците друг път... Бяха викали даже кучето на комшията на помощ, големите войници... Срещу въоръжение на десетилетия... Кво се радваш за Гадафи? Резултатът какъв е? Положителен или точно обратното? То недостижим няма... Кенеди като го отнесе кво? Отнасят го неудобните, а такива с капацитет на тухла четворка като теб въобще не са схванали даже поантата...
  • 8 Цуци

    5 3 Отговор
    Ти господин поанта ..в 6 ти клас ли научи думичката . Америка е най великата държава създавана от human beings. Анадъмо кардашлар . А самодържците им идва края , хората се изучиха , имат нет и вече правят разлика .