25 Април, 2019 19:31 8 723 12

Забраняват студената бира в...

  • мексико-
  • бира-
  • алкохол

Мексиканска партия иска да намали случаите на пиянство на обществени места

Забраняват студената бира в... - 1
Снимка: Shutterstock

Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена в мексиканската столица по инициатива на партията "Движение за национално възраждане" /МОРЕНА/, предаде ТАСС.

Мярката цели да бъде променен действащият закон и да бъдат намалени случаите на пиянство на обществени места. По мнение на представители на партия МОРЕНА понастоящем в столицата все повече мексиканци употребяват студена бира още на мястото на закупуването ѝ, въпреки съществуващите ограничения.

Предлага се в новия закон да бъде забранена продажбата на пиво в охладено състояние, а то да съответства на околната температура. Тогава интересът към бирата като разхладителна напитка ще спадне, както и консумацията ѝ на място, считат вносителите. Шансовете за одобрение на новата наредба са големи, тъй като представителите на МОРЕНА са мнозинство в законодателното събрание на столицата.

Годишната консумацията на бира на глава от населението в Мексико е 65 литра. По износ на пиво страната се нарежда на едно от първите места в света.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бирата е пикня

    5 53 Отговор
    Пиите Спайдер. Майни я бирата. Аз като и видя цвета на бирата от прозрачната чаша все едно гледам орината на някой барман който се е изпитал предварително и я разредил с малко веро за да изникне пяната над орината -> бирата -> ата. Но сайдера неможещи да го докажеш че е орина защото сайдера е изтинският алкохол 4%.

    Коментиран от #5

  • 2 Дик

    49 4 Отговор
    Пий си сайдера, неграмотнико, никой не те пита. Бирата му приличала на Орина... Невежо хлапе!!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бирата идва от Египет

    7 23 Отговор

    До коментар #2 от "Дик":

    Те са пили пикнята си в пустинята. И така произлиза идеята да направят пикняна напитка наречена бира. Има логика. Бе египтяните са измислили бирата защото ако ожаднеят в пустинята да я пият нея и да си представят че все едно си пият орината. Виждаш ли какъв мираж е това.
  • 5 Зайко Байко многознайко

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бирата е пикня":

    Ако си оправиш и правописа , ще те черпя една бира истинска, баварска Schneider Weisse да види що е бира! Хем ще коригираш правописа, хем и бира ще пийне, като хората. Пише с Урина а не Орина. Неграмотно племе налазило форумите незнайно от къде?!?😡😷🙈
  • 6 Зайко Байко многознайко

    1 1 Отговор
    чети , пийнеш
  • 7 До Пикльовците

    8 1 Отговор
    Стига сте пикали БРЯ , я му праснете една ракия
  • 8 азСЬМ

    7 1 Отговор
    ще ме цака мене сьс топла бира аааааа.
  • 9 007

    6 6 Отговор
    Зa пoлзите от бирaта мога да напиша цял роман. Вeче 15 готини години пия биpа и съм прeмного щастлив...е, биpeно корeмче имам, но си се харeсвам :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тодор

    3 1 Отговор
    лорд Somersby близнал на баба си п***ата и тъка измислил сайдера
  • 12 Supermag

    0 1 Отговор
    Ужас!https://www.supermag.bg/food_products/mlechni-produkti/maslo-margarin-i-dr/view?iid=3885155
Новини по държави: