Last news in Fakti

26 Април, 2019 08:03 1 725 10

Макрон иска намаляване на данъците

  • жълти жилетки-
  • макрон-
  • данъци

Предлага и намаляване броя на депутатите

Макрон иска намаляване на данъците - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

През миналата седмица френският президент Еманюел Макрон трябваше да направи обръщение към френския народ във връзка с продължаващите вече няколко месеца всяка събота протести на „жълтите жилетки”. То беше отложено заради пожарът в катедралата „Нотр Дам”. На пресконференция в петък вечер в Елисейския дворец обаче френският президент заяви, че иска значително намаляване на данъка върху дохода на населението и особено за представителите на средната класа. „Не желая увеличаване на данъците, искам намаляване на данъка върху дохода на работещите”, каза той. Според него това е възможно посредством по-добро събиране на данъците, намаляване на обществените разходи и не на последно място с повече работа от страна на французите.

Френското правителство също така ще обвърже размера на най-ниските пенсии с инфлацията.

Промените не трябва да спират реформите, които правителството е планирало е мнението на Макрон, „тъй като те в много голяма степен отговарят на стремежите на нашите съграждани. Предприетите мерки през тези първи 2 години в много отношения бяха справедливи”, въпреки че вероятно невинаги бяха „достатъчно бързи, радикални и хуманни”, каза френският президент.

Макрон също така заяви, че предлага намаляване на броя на депутатите и промяна на начина, по който се избират те. Целта е по-добре да бъде представено разнообразието на френските политически партии. Съгласно действащата избирателна система партията победител на парламентарните избори печели силно мнозинство в парламента и по този начин се поставят в по-неблагоприятно положение по-малките партии. Също така президентът желае част от депутатите в долната камара на парламента да се избират по пропорционална система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Морук

    12 1 Отговор
    И ние имаме жълти жилетки ,ама облечени от овце ,макарончо клекна ,
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дедо ви

    12 0 Отговор
    Това у нас няма да стане. Нашите политици взимат за пример запада само когато става въпрос за увеличение на цени и данъци, а при намалението не.
  • 5 Цеко сифоня

    8 1 Отговор
    Аааааааа, ше омекнеш ти, чиновниче смотано.
    Абе франсетата може и да са меки китки, ама започнат ли стачка са железни.

    Коментиран от #7

  • 6 Ние какво

    14 0 Отговор
    Да кажем, като България има най много брой депутати по глава на населението. За 6 милиона и нещо, трябва да са максимум 80-90 депутата. Издръжката им е също мисля беше на 3-то място в ЕС от към разходи и НСО. Последни по доходи, а на челни места по разходи.
  • 7 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цеко сифоня":

    Франсетата са най железните треа ти кажа. Не случайно Европа е била под френски ботуш по дълго, отколкото под германски ;). И първата световна победата е основно тяхна. Като допълнение, рицарите тръгват от Франция, а днес са най добрите в екстремните спортове, които са рицарски спортове ;)
  • 8 Васил

    4 0 Отговор
    Българите не могат да постигнат каквото направиха жълтите жилетки в Франция по простата причина че тука има само роби
  • 9 Eleonora

    2 0 Отговор
    И точно на тази пресконференция Макрон се показа "изпълнен със съжаление" заради прекалено "студените си методи" и нетърпението си към народа. И, че именно този променен курс в реформата му е повлиян от протестите на ж.ж. Това за пенсиите и напасването им отново на инфлацията, не е нещо ново- просто той в нач.на реформата си го беше премахнал. Дали не е капирал най-после, че не е добре да гледа на народа си "отвисоко" или е просто предизборен "gag"!?
  • 10 Патето яки

    0 0 Отговор
    Какво е това ненормално заглавие "Макарон иска" след като той определя данъците. Първо премахна данък богатство пък сега искал..... на следващите избори ще е без макарони, веднъж се баба лъже.
Новини по държави: