Last news in Fakti

26 Април, 2019 16:43 9 254 39

Жива да бъде изгорена трансполова жена (ВИДЕО)

  • армения-
  • жена-
  • мъж-
  • трансджендър-
  • депутати

Призивът е на арменски депутати

Смъртни заплахи бяха отправени към първата регистрирана трансполова жена в Армения. Лилит Мартиросян е в първия член на ЛГБТ общността в страната, който застана на парламентарната трибуна. Тя произнесе прочувствена реч срещу дискриминацията по време на заседание на Комисията по правата на човека. Тя се солидаризира с общност, която е „изтезавана, изнасилвана, отвличана, обект на физическо насилие, изгаряна, жертва, нападана с нож, обект на опит за убийство, убийство, емиграция и грабеж". Мартиросян не пропусна да напомни, че трансджендърите в Армения са обект на „опозоряване и дискриминация в социалната, здравната, правната и икономическата сфера...оставени са без работа, бедни и морално изоставени".

По-рано през месеца пред парламента на Армения се проведоха редица протести срещу ЛГБТ, както бяха отправени и вербални атаки от страна на депутати по адрес на Лилит Мартиросян, включително и че трябва да бъде изгорена жива.

Премиерът и основната опозиция се обвиняват взаимно за решението да се позволи речта на Мартиросян. Последната заяви в интервю за британското издание The Guardian, че за първи път трансполова жена говори пред парламента за насилието срещу трансполовите хора. Мартиросян разказа, че мъж с нож е отишъл пред парламента и е обявил, че иска да я убие.

Депутат от опозицията призова „перверзните” да бъдат изгонени от Армения или изпратени в Холандия. „Нека жените да бъдат жени и мъжете да бъдат мъже”, призова Вартан Гукасян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти плъх

    134 14 Отговор
    Изгорете шефа й Сорос. К. за Израел, Сорос и Ротшилдите.

    Коментиран от #18

  • 2 Чилбер

    96 11 Отговор
    Само така! В лудницата има място за всички идиоти.
  • 3 Бравос

    92 16 Отговор
    Браво на арманците -и аз съм за кладата-а може и с лопатата у главЪта
  • 4 На тия им

    69 8 Отговор
    Драскайте клечката...
  • 5 Гарабет

    50 8 Отговор
    По - добре да я опържат с яйца!

    Коментиран от #29

  • 6 Трагедия

    93 7 Отговор
    Е това вече е отврат. Аз съм гей, но нито се гримирам, нито си го развявам по паради и тем подобни идиотщини. Квото си правя и с когото го правя си го оставям в нас. Навън се държа като адекватен и нормален човек. Но това нещо от видеото не е нормален човек. И никога няма да застана зад така идея дори заради моята ориентация.
  • 7 абе

    57 3 Отговор
    Кой ви пита кво прайте под завивките бре.Тия ми приличат на онези по градинките къде са голи под шлиферите и се откриват за да се покажат на другите.Мисля,че ги освидетелстваха навремето!
  • 8 Додо

    76 6 Отговор
    Вкъщи всеки може да бъде какъвто си поиска , но в обществото трябва да има определени правила към които да се придържаме. Няма как 99% нормални да се съобразяват с 1% психопати.
  • 9 гъмбъл

    65 3 Отговор
    Това на снимката не е ли ангелкова !?

    Коментиран от #23

  • 10 Салса

    59 4 Отговор
    Когато някой твърди ,че е Наполеон или Хитлер го лекуват в лудницата. Тогава защо тази грешка на природата е все още на свобода?
  • 11 Сергей Станишев

    11 51 Отговор
    Това е фашизъм, расизъм, ксенофобия, накърнява нашите европейски ценности! Ние, от БСП-ЛГБТИ сме ЗА толерантност и справедливост сега!

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 завета

    36 4 Отговор
    Нали се наричате православие,католицизъм? В Завета пише,че тези извратени като ЛГБТ трябва да се убиват.Жестоко или не, но те развращават света. Лично считам, че е нечовешко да се прави мъж на жена и жена на мъж в секса, освен в театъра с дрехите. Не е редно да се толерира извратеност та на тия. Всеки, който подкрепя легализирането на обратните като нормални също създава грях. Компромиса към греха го разраства. Нали попове, пастори постоянно ни тикат Библията? Там пише, че обратните трябвало да се убиват.

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 завета

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "Сергей Станишев":

    Левит 20:13
    Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях.

    Коментиран от #17, #22

  • 17 гостгост

    9 30 Отговор

    До коментар #16 от "завета":

    Обаче ако е комунист -няма проблеми. Ренин ,Зиновиев ,Николай Ежов -Никол и много други. А Путин е още по зле -тай е педофил.

    Коментиран от #25

  • 18 Анноан дьо Сент - Екзюпери

    5 31 Отговор

    До коментар #1 от "Анти плъх":

    М4ного знаеш кой е Сорос, кой Ротшилд чел си 5 книги и вече си експерт по Световната конспирация. Защо не си акцентираш вниманието да бъдеш полезен на обществото вместо да пишеш глупости. Замисли се в последните 5 год с какво си помогнал на обществото? Ако си продължавай, безсмислено е да мърмориш.

    Коментиран от #19, #24

  • 19 Гост

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Анноан дьо Сент - Екзюпери":

    А ти кон с капаци,с какво си помогнал освен с хабенето на О2???
  • 20 Крали Марко

    28 3 Отговор
    Армения е първата християнска държава. !Доказано е че това са хора с генетични и ендокринни отклонения и трябва да се лекуват! НО, световната лътъпъхъджендър мафия преди около 30 -35 години извъртяха работите и решиха открито да сеят разврат и да искат свободия а не да се лекуват (ако желаят де).АНАТЕМА ! АНАТЕМА ! АНАТЕМА !
  • 21 Николай

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "завета":

    1Солунци 5:22
    Пише, че трябва да се въздържаш от всичко, което е зло или прилича на зло. Няма значение дали си на улицата или в театъра.

    Коментиран от #32, #34

  • 22 Николай

    8 12 Отговор

    До коментар #16 от "завета":

    Старият завет е преминал. Сега сме в нови завет и Исус Христос е казал Йоан 8:7 "Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея."
    Не съди другите за да не бъдеш съден ти. Трябва да показваш грешките на другите и да им помагаш да се поправят. Има само един начин да съдиш и това е да съдиш самия себе си. Бог е казал, че той ще се разплати, защото на него принадлежи съда.
    Покажи милост за да ти бъде показана и на теб милост в деня на страшния съд.
  • 23 Ужас

    7 18 Отговор

    До коментар #9 от "гъмбъл":

    Ама, вие варварили сте бре? Как ще гориш човек? Човекът е грешка на природата явно, горе жена със цици а долу е мъж.
    Но ги има, искаме или не е друга тема.
    Такива азитски разсъждения не са характерни в европа, който е дивак да се лекува. Нещо пощуряхме напоследък .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ...

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "гостгост":

    Цитирам: " А Путин е още по зле -тай е педофил.". Ми то чат-пат и за чичко Ади се проплъзват едниии... виждания, че имал еврейска жилка. От което евреите нито стават по-щастливи, нито по-горди. Та ти ми прати да ни управлява един "педофил кат' Путин" вместо хетеросексуалния НЕпедофил Бочко, при когото" педофилията е забранена, но не е отменена", и да видиш как всичкото педофил по ма'алите ще си намери бързо-бързо майстора! А покрай тях - и един контингент на психиатриите,, дето ежегодно нейде през май "дефилира" из центъра на София, щото някой си "нарушавал"" правата" на контингента тоз...
  • 26 Националист

    21 1 Отговор
    Ако някой има някакъв дефект по тялото си разумно ли е да го рекламира по целия свят и да се хвали с него като, че ли е благословение? Да речем криви зъби, петно на тялото и т.н. ...
    Всичката тая дандания е не нещо друго а най-вече "ние обратните сме нещо повече от вас".

    Коментиран от #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дългия

    26 2 Отговор
    Не съм против обратните до момента в, който започнат да ми се натрапват, че са онеправдани, че са нещо различно и искат специално внимание, превилегии,за почнат да възпитават децата, че няма нищо лошо между момче с момче ,момиче с момиче ! Вие сте болни хора не се опитвайте да заразите здравите а именно децата! Иначе правете каквото си искате
  • 31 Бахти

    2 0 Отговор
    Шърбания език
  • 32 завета

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Николай":

    Шегуваш ли се? Да се въздържам от всяко зло, в този зъл свят? Тогава няма да гласувам, защото ме лъжат и крадат, няма да купувам тиви, защото дават гадости, няма да ходя на църква, защото се кланям на икони, няма да пия вода, защото е замърсена, няма да обичам хората, защото повечето ме прецакват и т.н.... Няма да правя нищо и ще съм СВЕТЕЦ. Ти вярваш ли, че има точна дата на Страшния съд? Защо не е дошъл и да изтече злото? Ще съдя, защото съденето е съпоставка и сравнение, а ПРИСЪДАТА е мнение. Аз не казвам да се убият Сите обратни, а Господ го е казал, само цитирам. Но и няма да приема обратните за нормални. Срещал съм педали, ни съм ги бил и убил, просто ме отвращават.Как да приемеш извратеното за добро? Ти цитираш Йисусовата и Новия завет. Може ли да има 2 противоположни завета, закона? Това е като законите на ГЕРБ - хем има закон за престъпността, хем пускат престъпник за споразумение с прокуратурата. Вашите закони са противоречиви и несправедливи, затова битият бит, бияча ненаказан.. Наричате се християни, а не постъпвате като Йидус. Аз съм минал през Съда и зная себе си. Но ти лобираш за тези извратеняци, с после ги Кирил? Как се изправя извратен като тази ако тя иска да е извратена?
  • 33 ДжинПИН

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Националист":

    Направете едно село или град, където да се заделят всички гейове, лесбийки, трансджендър и.И ги гледаме какво ще направят.Даваме имсечива. Инструменти трактори и нека докажат, че след като не са дискриминирани ще създадат живот. Ако искат и деца да си направят на партита.Няма а осиновяват. После ще помолим Йисус да иде при тях и ще видим ефекта.... Или ще го опънат и отложат или ще го носят на ръце? Ако му хареса ще остане там при тях.

    Коментиран от #39

  • 34 завета

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Николай":

    Та Али самия Йисус е казал: Бъдете двете, както свят е Отца ни! Значи и той отрича извратените. Тогава ти защо ги оправдаваш?
  • 35 ЛЕВСКИ

    10 1 Отговор
    ДЕМОНИ ВСИЧКИ ГОРЕТЕ В АДА БОЛНИ ПРОГНИЛИ ЖИВОТНИ НЯМАТЕ МЯСТ СРЕД НАС ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА СТЕ
  • 36 МАК

    11 0 Отговор
    Трябва да се забрани със общонароден закон забраняващ това джендърство!!!
  • 37 Само да вметна

    11 1 Отговор
    За пълното изтребление съм на такива гадини,нямат място сред обществото ни,а още по-малко сред децата ни !!!
  • 38 Kur

    0 7 Отговор
    Айде, айде, половината лъскате като видите траверс ;)
  • 39 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "ДжинПИН":

    содом и гомор