Last news in Fakti

29 Април, 2019 16:52 26 600 229

Германия отхвърли F-35

  • германия-
  • f-35-
  • изтребител

Страната предпочита F-18 и Eurofighters

Германия отхвърли F-35 - 1
Снимка: Shutterstock

Решението на Германия да не закупи изтребители F-35 е стъпка, която може да попречи на страната да работи на същото ниво, като нейните партньори от НАТО. Това обяви европейският ръководител на компанията Lockheed Martin, цитиран от „Файненшът Таймс“.

Германия отхвърли F-35 като възможен вариант за подмяна на старите модели “Торнадо“. Според Джонатан Хойл това решение е хванало неподготвени много правителства от НАТО.

Германското правителство е решило да придобие повече изтребители Eurofighters и F-18. Страната работи и по разработването на нов модел заедно с Франция

„След това решение страните от НАТО започват да се питат за решимостта на Германия да напредва и какво би значело това за групата. Някои посланици вече изразиха разочарование от това решение.

Много страни вече инвестираха в F-35, но Германия, която има най-висок бюджет за отбрана, предприе тази ретроградна стъпка. Ако работиш с изтребители от пето поколение не би искал на мисия с теб да има изтребител от четвърто поколение, защото така се излагаш на видимост“, заяви Хойл.

Все пак от компанията виждат Германия като евентуален партньор. Според наблюдатели страната търси повече варианти за военно сътрудничество с Франция.

Президентът на САЩ настоява Германия да отделя по 2% от своя БВП за отбраната. Страната трябва да достигне тези нива през следващите няколко години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насран русофил

    103 25 Отговор
    Урааааааааааааа
  • 2 Teen

    170 28 Отговор
    България ще купи 100 броя изтребители Ф-35! и ще стане световна сила!

    Коментиран от #31, #130, #225

  • 3 Borislav Popov

    233 28 Отговор
    А стига бе !!! Ма наистина ли? И кво ша ги правят краварите сега тия бидони ? А загробените милиарди ??!!!

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Meganoob BG

    198 21 Отговор
    Ама чакай! Защо 2% за отбрана да отделят. Германия не е във война със никого, а трябва да превключи на военна икономика поради някаква незнайна причина?

    Коментиран от #10, #11, #28, #164, #206

  • 5 Товарашутка Курнелия

    45 143 Отговор
    Абе Теен кви Ф35 те гонят България ще си купи Су 77-шесто поколение с кафеварка и самовар едновременно и чак тогава ще стане световна сила, анадън му.

    Коментиран от #178

  • 6 Бесен Язовец

    142 23 Отговор
    Германците не за първи път сърбат попарата на краварите ! ......
    ...................Безспорно това е най-лошият изтребител и най-големият провал на американското самолетостроене. F-104 успява да постави редица антирекорди - Канада губи 50% от своите бройки F-104 в мирни условия заради различни повреди и инциденти. ....................
    ................................... Само в Западна Германия 105 немски пилота умират при инциденти с F-104!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #12, #20, #32

  • 7 Borislav Popov

    10 84 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ще ги изпратят при Путлер на обмяна на опит, както навремето при Хитлер.

    Коментиран от #9

  • 8 Meganoob BG

    140 10 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Американците не са чели история. Иначе щяха да знаят че последните 2 пъти в които Германия се е милитаризирала, не е била много добродушна към САЩ.

    Коментиран от #47

  • 9 Borislav Popov

    84 9 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Какъв опит ще обменят руснаците с туй корито ??? Трушия ли ще правят в него ?
  • 10 защото така

    67 10 Отговор

    До коментар #4 от "Meganoob BG":

    Май само ти не си обърнал внимание що става из Германия.Малка война ли ти се вижда прииждащата мангалска измет???Хиляди пъти по-добре е да храниш и въоръжаваш армията си,па ако ще с 22 процента,отколкото тези безполезни почти всекиму и вредни пак почти всеки му навлеци.Материал за размисъл-виж поинтересувай се по бай-Тошово време България колко процента за отбрана плащаше.

    Коментиран от #26, #134

  • 11 Николай

    110 5 Отговор

    До коментар #4 от "Meganoob BG":

    Специалистите са на мнение, че ако германия има 2% от БВП за военен бюджет той ще е 60 млрд. Което е с 5 млрд. повече от Русия която има 55 млрд. военен бюджет. Втория отговор е, че ще инвестират манги в европейските Юрофайтър вместо в американски хвърчила.
  • 12 Реалист

    32 90 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    леко да не се задавиш със спомени - веднъж вече писахме че ако се изкара реалната статистика, миг-вете са падали далеч по-вече но рашките са си мълчали както си мълчаха за Чернобил. А това е добър ход на германците - винаги е добре когато има алтернативно развитие и конкурентен екип. А историята показва че германския инженерен гений е движеща сила за по-вечето съвременни военни постижения. Така че тоя от Локхийт нека си скимти - решението им е много правилно. Една бъдеща Европейска Обединена Армия трябва да разчита на собствен инженеринг и ресурси. И ТОГАВА ТЕЖКО И ГОРКО И НА РАШКА И НА ПУЙКИСТАН И ДРУГИ БОКЛУЦИ.

    Коментиран от #229

  • 13 Японеца

    75 11 Отговор
    Ще има много атентати в Германия! Щом не искат ф35, ще ги усетят камикадзета!
  • 14 Гост

    109 7 Отговор
    Соросоиден тея! Ха хах на ха! Германия показа среден пръст на Дони перчема! Смех, смех! И ся ко?! Спряхте Турция дерето искаше 100 бройки, Германия не иска..... ми закривайте тоз локхийд бе!
  • 15 Болен русофил

    17 73 Отговор
    Ще се наредят на опашка за Су 57. Ще го получат около 2060 година. От Китай.

    Коментиран от #165, #180

  • 16 ****

    99 6 Отговор
    Германците са практични и не искат да хвърлят пари на вятъра.За какво са им боклуци пълни с дефекти,и които постоянно ще искат ремонти,а половината им бройки ще стоят в хангарите за донори.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Точи и Меси

    71 5 Отговор
    Сега май щат не щат - ще ходят да молят турците да им вземат самолетите !! Даже и отстъпки ще правят !! И на изплащане ще ги дават ! Иначе пак на гробището за самолети !
  • 19 Ф 35 Е НЕГРАМОТНО КОПИЕ НА ЯК 131

    64 8 Отговор
    ФАШАГИТИ СА ТЪПАЦИ АМА ЧАК ТОЛКОВА НЕ СЪ. АКУ ИСКЪТ РУСКА МАШИНА ША СИ Я ПОРЪЧАТ М ОРИГАНАЛ ОТ УШАНКИТЕ. ЗА КВО ИМ СА ТИЯ ЛЕТЯЩИ КОВЧЕЗИ...

    Коментиран от #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 цирк

    67 1 Отговор
    ......която може да попречи на страната да работи на същото ниво, като нейните партньори от НАТО !?!? Ето това се казва рекет и изнудване.
  • 22 Гостилничаря

    78 3 Отговор
    Тромпета е с пръст в широкоотворена уста - икономика N1 в Европа отказа изцепката от бъдещето! --------"Ако работиш с изтребители от пето поколение не би искал на мисия с теб да има изтребител от четвърто поколение"--------така де, ама обратното, ако си на мисия с доказани самолети от четвърто поколение не би искал да се излагаш със скъпи глезотии от пето, имащи още много хляб да изядат, докато стъпят на нивото на четворките. Пето не значи по-добро, особено тук....
  • 23 факт

    101 5 Отговор
    НАТО се оказа търговски представител на САЩ,и както я нарекоха Руснаците Секта....и май са прави.
  • 24 Без аналог!!!

    43 9 Отговор
    По добре да инвестират пари в ударен вариант на Тайфуна , който така или иначе беле планиран първоначално . Като прехващач и самолет за завоюване на превъзходство един ъпгрейднат вариант на Еврофайтър не е по лош от Су 57 или Су 35

    Коментиран от #25, #29, #34, #166

  • 25 Гост

    73 6 Отговор

    До коментар #24 от "Без аналог!!!":

    Кажи го на Цвъки, дето лобира за F16, вместо за европейски изтребител.
  • 26 Циганин

    21 3 Отговор

    До коментар #10 от "защото така":

    Колко е плащала България я отговори като си толкова начетен.

    Коментиран от #33, #199

  • 27 Здравомислещ

    32 4 Отговор
    Брей големи специалисти има тука бре тц тц тц от всичко разбирате вие бе че и от самолети пето поколение.
  • 28 истината

    8 31 Отговор

    До коментар #4 от "Meganoob BG":

    Ми твойте матрьошки като се борят само за мир,а отделят над 10% какво да ги правим.
  • 29 Симо

    41 6 Отговор

    До коментар #24 от "Без аналог!!!":

    Аман от разбирачи, само че не е вярно. Еврофайтър Тайфун е с класи под Су-57 и Су-35. На учения в Индия английските пилоти летящи на Еврофайтър изгубиха всички учебни боеве с Су-30 МКИ -30-0 за индексите. При сериозен военен конфликт Еврофайтерите са просто престрелочни машини за Су от всички модификации. Просто опита до се създаде универсална машина води до орязване на изтребителите качества зо сметка на бомбардировачните такива. В резултат полученото е добър самолет , но не и добър изстребител.

    Коментиран от #35, #128

  • 30 истината

    12 54 Отговор

    До коментар #19 от "Ф 35 Е НЕГРАМОТНО КОПИЕ НА ЯК 131":

    От Русия могат да си поръчат само ковчези защото е евтин дървения материал.Колкото до F-35 не съм чувал за загинал пилот.

    Коментиран от #40, #181

  • 31 Пурко

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Teen":

    Събуди се и си извади пръста от контакта.
  • 32 МиГ 15

    39 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    А срещу закупуването на и експлоатацията на F 104 се противопоставя бойния другар на българина Списаревски воювал до края на Втората война с Ме 109. Става дума за най-големия ас на ВСВ ЕРИХ ХАРТМАН. Добре, че все още у съюзниците ни има спомен за хора като Ерих Хартман. За нас и Списаревски не ми се говори. ВЪН из ... ро ...дите от НАТО.
  • 33 защото така

    30 1 Отговор

    До коментар #26 от "Циганин":

    Точно 14 процента!Когато обаче и България и Германия започнаха да плащат на цигани,времето се развали.
  • 34 СссереМ

    11 55 Отговор

    До коментар #24 от "Без аналог!!!":

    То какъвто и Ф да купиш е на светлинни години пред полулетящите москвичи,а че 100 Ф18 са все едно да купиш 20 Ф35 е друг въпрос,то ако на рашките самолетите им бяха читави нямаше да ползват боинг и еърбъс,ами щяха да си карат ТУ-тата както и бедните им съюзници,ама всички ползват НЕруски самолети.
  • 35 истината

    12 43 Отговор

    До коментар #29 от "Симо":

    Кой от двата броя произведени СУ-57 беше на тези изпитания в Индия?Вие руските тролове вече,така лъжите,че сигурно и в огледалото се мислите за други?

    Коментиран от #169

  • 36 това на спортен език е

    58 3 Отговор
    изкуствена засада, пускаш балъците в твоето наказателно поле и рязко се изтеглял напред преди да им подадат топката. Иначе, на Германия и е ясно, че никакви видими и невидими оръжия не могат да я спасят и че най добрата отбрана са добрите отношения с Русия.
  • 37 СссереМ

    50 14 Отговор
    Германия ще си купи Су57 безапелационния лидер властелина на небето! Кой ти ще кошницата Ф35 само иврейчетата нали са си партия с краварите на вехториите от Локхийт.

    Коментиран от #39

  • 38 Лети ли рапторчето?

    57 2 Отговор
    Нещо не го купуват много съюзниците от НАТО. Хахахаха смех, уж невидимия а не го иска никой.
  • 39 истината

    12 49 Отговор

    До коментар #37 от "СссереМ":

    Да ама една шепа еврейчета с боклуците на Локхийд не дават пиле да прехвръкне над целия Близък изток.Преди да излети всеки руски таралясник Путин се обажда на евреите за да не го приземят преждевременно.

    Коментиран от #41, #57, #64, #226

  • 40 МИ НЕ ЧЕТЕ ЛИ ВЧЕРА КРАВАРСКИЯ

    32 2 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    ДОКЛАД; САМО 27,/, СА ГОДНИ ЗА ЛЕТЕНЕ Ф 35 ТЕ. НАЧИ ПРЪЙ ИЗВОДА СИ ....

    Коментиран от #42

  • 41 Бай хой

    19 6 Отговор

    До коментар #39 от "истината":

    Детко май копираш русофилски коментари и само сменяш местата на положителните и отрицателните герои. Толкова ли ти е пипето? Малоумна и отчаяна работа.

    Коментиран от #43

  • 42 истината

    8 32 Отговор

    До коментар #40 от "МИ НЕ ЧЕТЕ ЛИ ВЧЕРА КРАВАРСКИЯ":

    Разбира се ,че е така.Като имат 2000 броя и 27% им стигат.Не е като в Русия 100%.Имаме 2 броя СУ-57 и двата летят.Браво.

    Коментиран от #49, #182

  • 43 истината

    4 13 Отговор

    До коментар #41 от "Бай хой":

    Сигурно си искал да кажеш нещо,но не мога да го схвана.Сигурно си прекалил за празника.Като се оправиш ми дай жокер.
  • 44 Грубер

    35 5 Отговор
    За какво са им самолети, комплекс С-500 прихваща по 10 обекта, демек 6 са сигурно попадение. Самальотите са само за парад

    Коментиран от #46

  • 45 ВЪХХХХ МАЛ ШАНС

    40 4 Отговор
    ЕРДОГЪН ПОЧНА ГЕРМАНИЯ ША ГИ ДОВЪРШИ F-35 , преди да влезне в експлотация затварят портите.
    Ейгати съдбата фатална, може да фалира кооперативната фирма на локхиит мартин.
    Лоша поличба или карма? УЖАСССР

    Коментиран от #48

  • 46 истината

    10 36 Отговор

    До коментар #44 от "Грубер":

    10 прихваща,10 пропуска.Руска техника брат.Само за парад.Не ,че и там не е имало издънки........
  • 47 бай Даньо

    47 1 Отговор

    До коментар #8 от "Meganoob BG":

    не е да не си прав че милитаризирана Германия е опасност за САЩ , но не е верно че американците не го рабират ... цялата политика на Америка след войната е да предотврати съюз между Русия и Германия , от където идва истинската беда за Америка. НАТО дори е създадено с тая цел да разделя Германия и Русия ...

    Коментиран от #50

  • 48 истината

    4 24 Отговор

    До коментар #45 от "ВЪХХХХ МАЛ ШАНС":

    Тая фирма прави повече оборот от БВП на Русия. О УЖАС....

    Коментиран от #51, #113

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Доктор Ох Боли

    2 27 Отговор

    До коментар #47 от "бай Даньо":

    ... хахаха.... ама каква милитаризирана Германия след войната? ..... хахаха.... оуе уе.... хахаха..... Ти пишеш гуедаш и неверваш на ушите си... хахахах.....аааааааааа .... НАТО било създадено да разделя Германия и Русия... хахахах.... ама ти пили си ликарствата а?... хахахах....ааааааааааааа..........

    Коментиран от #52, #54, #184

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Доктор Ох Боли

    0 22 Отговор

    До коментар #52 от "Еl comandante":

    ... хахах....аз тука като влезна мачкам е такива като тебе... хахахах..... нема та убиждам ся... хахахах ....ааааа

    Коментиран от #58, #152

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Доктор Ох Боли

    0 20 Отговор

    До коментар #52 от "Еl comandante":

    ... тооо.... не да та обида..... да ти кажа истини от които ша са убидиш... хахахах.... и така...... аааа

    Коментиран от #59, #60

  • 56 1122

    16 2 Отговор
    Кой ще я купи тая скумрия
  • 57 Батко

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "истината":

    И обратното е вярно.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 КОНТРАТА

    22 2 Отговор

    До коментар #55 от "Доктор Ох Боли":

    Виж никой не купува боклуците от господарите ти. Дори и колонията Германия не го искат!

    Коментиран от #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 КОНТРАТА

    10 5 Отговор

    До коментар #58 от "Еl comandante":

    На тоя с фуния и кофа акъл да му наливаш през анала ще му изтече! Стара краварска винтовка е от долу

    Коментиран от #63, #69

  • 62 Доктор Ох Боли

    0 19 Отговор

    До коментар #59 от "КОНТРАТА":

    -.... хахаха... колония Германия... хахах..... и към #50... мое ме заболи гоуемия пръс .... хахаха....
  • 63 Доктор Ох Боли

    0 17 Отговор

    До коментар #61 от "КОНТРАТА":

    ... ти си неква много проста.... ама много.... с мъжки нокове влизаш тука само... и простотии ръсиш...... хахаха.....

    Коментиран от #66

  • 64 Да ама

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "истината":

    Само дето са ги ъпгридвали тотално
  • 65 Доктор Ох Боли

    0 15 Отговор

    До коментар #60 от "Еl comandante":

    .... хахахах.... аве ей..... като хлебарка ша та натисна уе..... хахаха.....

    Коментиран от #72

  • 66 КОНТРАТА

    15 0 Отговор

    До коментар #63 от "Доктор Ох Боли":

    И ти не с прави на мъж с тоя пенис- колан дето се разхождаш в гащите
  • 67 мнение

    33 0 Отговор
    Германците знаят, че F-35 също се виждат на новите руски радари. Затова, не желаят да си хвърлят парите на вятъра. Освен това, този самолет още не функционира нормално и не работи добре с въоръжението си. Наскоро един такъв на японците изчезна в морето. Единствено израелските F-35 са функционални, но израелците сами са си ги доработили. Затова пък, ние ще купим стария F-16 на цена, по-висока от тази на която другите страни купуват F-35!

    Коментиран от #70

  • 68 Хахахаха

    21 0 Отговор
    Никои не иска това недоразумение скъпо и дефектно
    Даже флота на сащ не ги иска поръчаха 80 ф18
    Оказва се че от заложените 8000 часа са след основен ремонт едвам на 2000 което означава
    Че да могат да ги експлоатират им трябват двоино повече самолети а кои ша плашта
    Като нашите ф16 от 12000 часа да не станат 3 хахаха
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Да ама

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "мнение":

    Загубиха 1 и един със щети
  • 71 СссереМ

    12 9 Отговор

    До коментар #69 от "Еl comandante":

    Само БСП! Ще гласувам за Елена Йончева

    Коментиран от #75, #77, #197

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Барчо

    26 0 Отговор
    След като германеца не ги иска, явно не стават за нищо. А и цената е чудничка.
  • 74 Доктор Ох Боли

    10 3 Отговор

    До коментар #69 от "Еl comandante":

    Това е за мен, що се буташ в чужд чат? На мен анала ми е широк като селски нужник!

    Коментиран от #79, #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 999

    17 2 Отговор
    F35 е шпионски изтребител още катого вдигнат засича всичко радари и цялата инфрмация отива при краварите и без тяхно разрешение неможеш да промениш по самолета нито в програматаму и когато решат краварите данего ползваш и го блокирват
  • 77 Хрониките на Евразия

    13 9 Отговор

    До коментар #71 от "СссереМ":

    И аз мисляжда гладувам за Елена Йончева! Омръзна ми България да слогува на обора 10 години!
  • 78 Бат Ваню

    1 5 Отговор

    До коментар #72 от "Еl comandante":

    ... хахах ... ама АйПи ле?... хахаха.....

    Коментиран от #83

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Доктор Ох Боли

    0 7 Отговор

    До коментар #74 от "Доктор Ох Боли":

    ...трай си уе.... хахах....
  • 81 Доктор Ох Боли

    8 4 Отговор

    До коментар #79 от "Еl comandante":

    Не е толкова широк, поемам само ремаркета и полу ремаркета!
  • 82 Честен човек

    4 21 Отговор
    Интересно: всички са забравили ,че САЩ имат освен F-35 и още една машина от 5 поколение--- F-22 ! И тя ли е лоша ? Много ескалира нашата балканска простотия ! "Компетентни" инфантили дават мнения по въпроси ,които са много ама много далече от тях ! Както и да виете на умряло ,Локхийд ще съумеят да си оправят проблемите( ако има такива) !

    Коментиран от #85, #90, #94

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Доктор Ох Боли

    4 10 Отговор

    До коментар #79 от "Еl comandante":

    ... мое поемеш еедна руска ракета ... с два ядрени реактора... и.... е една бойна глава.... хахахах....
  • 85 Лети ли рапторчето?

    16 0 Отговор

    До коментар #82 от "Честен човек":

    И тоя не пали, нямат керосинови помпи в резерва!
  • 86 Доктор Ох Боли

    0 10 Отговор

    До коментар #83 от "Еl comandante":

    .... хахаха.... ша вкараш...... с левата ръка... хахахах.......

    Коментиран от #87

  • 87 Бат Ваню

    0 6 Отговор

    До коментар #86 от "Доктор Ох Боли":

    .... хахаха... стига уе..... хахаха...

    Коментиран от #88

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Доктор Ох Боли

    0 11 Отговор

    До коментар #88 от "Еl comandante":

    ... хахаха... ама аз оня ден бех у Търново..... Зема доа те вкарам у правия път а?... хахахах....

    Коментиран от #91

  • 90 Чичо

    26 0 Отговор

    До коментар #82 от "Честен човек":

    Ами, честно, F-22 не се произвежда от 2012, и не се продава дори на натовските държави, даже и на Израел не ги дават.
    Колкото до F-35 - него го доизкусуряват вече 20 години и пак е нефелен, и то според американските пилоти.
    Така че немците, които са общо взето практични,с основание са го отказали. А за цената да не говорим...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ХАСАН

    18 0 Отговор
    Сега ще има оранжеви жилетки в Германия!
  • 93 Доктор Ох Боли

    1 11 Отговор

    До коментар #91 от "Еl comandante":

    ... хахаха... ти още не си написал и 2 плюса имаш.... хахахах.... Като руска ракета си...... Не трее псуваш толко.... хахах.... тва не е добре.... и така....

    Коментиран от #96, #97

  • 94 Бай хой

    20 1 Отговор

    До коментар #82 от "Честен човек":

    Фъ22 е страшилище с обем на паметта на бордовия компютър от 300 мегабайта. Съвсем скоро при приближаване на ураган 27 броя от общо 56 не можаха да излетят праздни и 14 бяха унищожени от урагана. Пита се щом половината не могат да излетят колко пък биха могли да изпълнят бойни задачи?

    Коментиран от #95

  • 95 Доктор Ох Боли

    0 10 Отговор

    До коментар #94 от "Бай хой":

    .... хахахах... а ние кви хвърчила имахми а?...... Колко беха 800 ле?... хахаха.......

    Коментиран от #99

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Бат Ваню

    0 4 Отговор

    До коментар #93 от "Доктор Ох Боли":

    ... хахаха......
  • 98 Доктор Ох Боли

    0 8 Отговор

    До коментар #96 от "Еl comandante":

    ... хахах...еее.... секса е убаво нещо..... Кой не иска?... Кой?...... хахахха..... и ханъмите и те искат.... хахах

    Коментиран от #100

  • 99 Бай хой

    17 1 Отговор

    До коментар #95 от "Доктор Ох Боли":

    Повече ама някога. Когато България бе 26та икономика в света. Когато Българите бяха повече от девет милиона. Когато имахме най-силната и модерно въоръжена армия на Балканите.

    Коментиран от #102

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Тропане в кенеФ-35

    27 0 Отговор
    Швабите са наясно, че тоя говедарски "невидим" кенеФ-35 (дето свети като крушка на радарите и единственият начин да изчезне от обхват, е да се потопи надълбоко в Тихия океан, тоест да премине в режим „Стелт”😂), не си струва парите и не може да се мери с руските машини Су-35 и Су-57, затова ще заложат на Хорнет (фаворитът във филма Топ Гън😀) или по-вероятно на Еврофайтър, който е по-добрият вариант!
  • 102 Доктор Ох Боли

    4 20 Отговор

    До коментар #99 от "Бай хой":

    ... хахах... имали сме армия... да пазиме СССР от разпадане....два вида салам у магазина.... дава вида сирене и.... един сапун....и..... една къща 3 поколения я строими.... хахаха..... и така....

    Коментиран от #105, #108

  • 103 Доктор Ох Боли

    0 14 Отговор

    До коментар #100 от "Еl comandante":

    .... тука като влезна ... винаги такива ...умреляци като тебе ше ги намачкам..... винаги!..... тва трее ти е ясно... с квито и никове да си.... хахах....
  • 104 Доктор Ох Боли

    1 12 Отговор
    ....Ае Христос Воскресе...... у тоа сайт у Господ вервате ли уе... хахахах.......
  • 105 Бай хой

    14 0 Отговор

    До коментар #102 от "Доктор Ох Боли":

    Само "салами" са ти май в главата. Прав ще излезе коменданта.

    Коментиран от #106, #107

  • 106 Доктор Ох Боли

    0 14 Отговор

    До коментар #105 от "Бай хой":

    ... хахаха.... аве къв комендант е тоа уе... хахахах.... Е такива са ви куминдантити тука... хахахах.....
  • 107 Доктор Ох Боли

    0 12 Отговор

    До коментар #105 от "Бай хой":

    .... ти православна хриестиенка ли са водиш?... хахха
  • 108 Хаха

    13 0 Отговор

    До коментар #102 от "Доктор Ох Боли":

    Значи сте били много мързеливи,щом на село сте строили една къща три поколения,мЪ то само с пиене у селския оремак тъй стааа

    Коментиран от #110, #112

  • 109 Варна

    23 0 Отговор
    Американците са "леееко" разочаровани. Паричките на Германците, които са смятали, че ще отидат при тях някак виждат, че изтичат в друга посока. А това означава и по- малко влияние върху тях. Европейският проект е перспективен и е заплаха за американската военна промишленост. Французи и Германци могат да наложат европейският проект да бъде купуван от всички, членки на ЕС. А това означава сигурен пазар за тях и изтласкване на Американците от Европейският пазар. Освен това, както стана ясно преди няколко години Юрофайтъра премаза Ф22 на т.нар. Догфайт. Тежък удар за Локхиит. А за да им е още по- гадно ще купят няколко Ф18 от големият им враг и конкурент Боинг. - Голям смях! - Локхиййт трябва да са ужасно ядосани!
  • 110 Доктор Ох Боли

    1 10 Отговор

    До коментар #108 от "Хаха":

    .... ти си работлива мацко ...и.... щото българите сме работливи и ако си била на запад..... замък са щели да построят твоите..... баща дедо.... ....... хахах.... и така.... аве.... хахахах

    Коментиран от #115

  • 111 Алекс Джоунс

    3 1 Отговор
    В САЩ какви ”конспирации” се въртят около този изтребител...
  • 112 Бат Ваню

    1 3 Отговор

    До коментар #108 от "Хаха":

    ... дет се вика мое а носиш.... хахахах... на сичко...... хахахах
  • 113 САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ

    16 1 Отговор

    До коментар #48 от "истината":

    Може, НО НЕМЕЦЪТ ПО РОЖДЕНИЕ Е УМЕН И ПРАГМАТИЧЕН .
    Това всичко сега ДЪЛЖИМЕ НА НЕМСКИТЕ ИНЖЕНЕРИ .
    германия имат стелт технология още от втората световна война, въвели я за пръв път на подводниците си, СЕГА В САМОЛЕТИТЕ.
    НАИСТИНА , АКО ГЕРМАНИЯ СЕ СДРУЖАТ С РУСИЯ ??????
    НЕМСКИ МОЗЪК И РУСКА СУРОВИНА би се получило много бързо НЛО системата.
    Само си представете какви постижения са имали в ония години, и какво биха постигнали сега??????????????
    Сега русия се опитва с турция да обединят силите си и бързо въвеждане на нови технологии .
    Руската система и бюрокрация е много тромова и не ефективна, за това пък турците действат бързо и ефективно.

    Коментиран от #116

  • 114 Луфтвафе

    12 0 Отговор
    За африканците сгрешиха, ама за самолетите НЕ!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Доктор Ох Боли

    0 11 Отговор

    До коментар #113 от "САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ":

    ... ти се представи , че си зимаш лекарството... хахаха.....

    Коментиран от #119

  • 117 Бат Ваню

    0 9 Отговор

    До коментар #115 от "Еl comandante":

    .... ти си неква извънгабаритна май а?.... хахаха
  • 118 Доктор Ох Боли

    0 9 Отговор

    До коментар #115 от "Еl comandante":

    ... хахаха... нема ли мъже за тебе? а?..... хахахах..... Ами на мъж ше се правиш?.....

    Коментиран от #125

  • 119 Бат Кольо

    10 2 Отговор

    До коментар #116 от "Доктор Ох Боли":

    не те слуша главата......хихихи....на нема съ пуашиш,че сте трмка

    Коментиран от #120, #121

  • 120 Доктор Ох Боли

    0 11 Отговор

    До коментар #119 от "Бат Кольо":

    ... хяхяхя... как е дупето ... расте ле?.... хахаха
  • 121 Доктор Ох Боли

    0 13 Отговор

    До коментар #119 от "Бат Кольо":

    .....аз където и да влезна ..... диря оставям...... щото мога.... и когато излезна...... ша са опитваш да ма имитираш...... хахахах.... щото ше искаш да си като мене..... ама нема до можеш...... хаххаах... и така....

    Коментиран от #123

  • 122 Бат Кольо

    11 0 Отговор
    расте,,расте.. .. хихихи.......прави го кат на мъртвец ръката ......... хихихи....само свинтерчето ти да е здраво
  • 123 Бат Кольо

    9 0 Отговор

    До коментар #121 от "Доктор Ох Боли":

    тъй,тъй ама не баш

    Коментиран от #124

  • 124 Доктор Ох Боли

    0 10 Отговор

    До коментар #123 от "Бат Кольо":

    ... Аз съм единствен и неповторим уе..... хахахах.......ааа
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Вили

    1 7 Отговор

    До коментар #29 от "Симо":

    Чиляк, който има по добра електроника има по добри оръжия.

    Коментиран от #173

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Ако баба ти беше мъжка

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Teen":

    От тях поне 24 да са с вертикално излитане и 12 да са палубен вариант.
  • 131 Ако баба ти беше мъжка

    8 0 Отговор

    До коментар #126 от "Доктор Ох Боли":

    Докторе , вярвай ми.Пии редовно чай от татул.

    Коментиран от #133, #135

  • 132 Доктор Ох Боли

    3 9 Отговор
    ... по темата.... Ф-35... е.... някъв проект... който е малку неясен... хахаха..... Ф-22 не се продава.... Имаше учения на Ф-22 и немски Юрофатъри.... симулативни боеве такива..... и ... от Луфтвафе се похвалиха.... хахах..... но.... явно има причина да се откаже Ф-35.... Аве ае за Турция Су....
  • 133 Доктор Ох Боли

    1 11 Отговор

    До коментар #131 от "Ако баба ти беше мъжка":

    ... са един Хайнекен мисла да дръпна.... да прокара агнешкуту... хахаха....

    Коментиран от #200

  • 134 Гламав,

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "защото така":

    твърдиш, че Германия трябва да купува Ф 35 за да бомбардира бежанците, които сама покани на собствената си територия? Един вид ще се самонападне. 😂 😂 😂 😂 😂 😂
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 ивчо

    16 0 Отговор
    ахаа баламурниците зяпнали с уста как някой се е усетил че ги гъбаркат с тез ф35 и някой си прави едни сигурни манги
  • 138 Доктор Ох Боли

    2 3 Отговор
    ... няма ли Ф-35... за Германия..... няма и за Европа да има..... аха....
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Бат Ваню

    2 2 Отговор

    До коментар #141 от "Доктор Ох Боли":

    ....аве на нея и се плаща ...... влизаш и газзззззззззззз ...... хахахах...
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Доктор Ох Боли

    0 6 Отговор

    До коментар #144 от "Бат Кольо":

    -......кое , кое..... чи ни прочетох... я пак... хахаха
  • 146 Доктор Ох Боли

    1 5 Отговор

    До коментар #144 от "Бат Кольо":

    .... ти на Великзен ли искаш да ма обркваш?... хахахха.....аааааааааа

    Коментиран от #147

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Бат Ваню

    1 2 Отговор

    До коментар #153 от "Доктор Ох Боли":

    ... хахаха....
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Доктор Ох Боли

    6 2 Отговор
    Ф-35 да коментирам...... то умрел самолет... хаххаа......
  • 159 стоян георгиев

    4 7 Отговор
    германия иска да се възроди проекта за европеиски боен самоле и затова пасува за сега по отношение на ф 35.освен това немците са изключително пацифиски настроени и не потдържат сериозни въоръжени сили заради което многократно са подлагани на критики от тръмп.та общо взето причината не е в качествата на самолета както се оптиват тук да го изкарат феновете на путин.

    Коментиран от #160, #162, #168

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Т-34

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Meganoob BG":

    Защото това е договор и се е подписала
  • 165 Роко

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Болен русофил":

    Едва ли до 2060 година Су-57 още няма да е готов (а и Китай в едва ли ще произвежда безпреспективни хвърчила те си имат свой самолет пето поколение) освен ако не ги вземе като компенсация по дълговете, но дотогава едва ли ще са произведени толкова Су-57, че да имат някаква стойност при плащането на дълга. А и едва ли Германия ще купи тоя боклук
  • 166 Роко

    0 6 Отговор

    До коментар #24 от "Без аналог!!!":

    Едва ли има самолет по - лош от Су-35 и Су-57. Единя е древен другия недовършен и едва ли скоро ще го довършат.

    Коментиран от #170

  • 167 M. A. G. A.

    3 2 Отговор
    Германците взеха решение да заменят флота от Торнадо с новия вариант на Ф-18, вместо с Ф-35. Новината е от миналия месец. Това не е удар по Америка, а по Л. Мартин, защото предпочетоха Бойнг, също като Американския флот.
  • 168 Бай хой

    8 1 Отговор

    До коментар #159 от "стоян георгиев":

    Деси появили се? Я ни поотвори малко за "качествата" на фъ35. Започни с най важното прословутата медийна невидимост. Каква малка теоретична площ има бидоньа. Който не вярва да провери. И до тук. Опаа пропуснах най важното и най вярно недостижимо качество - цента.

    Коментиран от #179

  • 169 Петър

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "истината":

    Чети внимателно,човека пише за Су-30МК,а не за Су-57. Су-57 не е провеждал учения пред журналисти навън камо ли други пилоти да летят на него. Изключвам Сирия,там си бяха бойни тестове.
  • 170 Петър

    10 0 Отговор

    До коментар #166 от "Роко":

    Ха...голям майтап..ако Су-35 е древен за теб то тогава Ф-22 е пра-исторически,нали..? То може би за това и спряха да го произвеждат вече..! А февруари м. Китай си купи нова ескадрила Су-35 24 бр,щото може би са глупави,а.? Леле какви простотии са пишат.
  • 171 Петър

    10 0 Отговор
    И с право германците се отказват от Ф-35 Прекалено много неизчистени неща има в модела още,но янките бързат да го продават и оправят в движение защото искат да го наложат. Но като прагматичен народ германците доказаха че имат глави с които мислят а не се дупят. Имаше решение преди време големите европейски държави Германия,Франция,Италия да създадът нов проект за изтребител чисто европейски като съюза е отворен и за други страни. Това е мисля правилния подход за Европа като цяло,а не да купува недоказали се и скъпи за потдръжка „златни гюлета”...!
  • 172 KEMPER

    5 3 Отговор
    Немците добре знаят където е бутал турчин какво става и САЩ разбраха но е късно самолетът вече НИКОЙ НЕ ГО ИСКА, ЕВРЕИТЕ ОТСТРАНИХА ВСИЧКИ ТУРСКИ ЕЛЕМЕНТИ С ТЯХНИ КАЧЕСТВЕНИ!!!

    Коментиран от #177

  • 173 касапина

    4 1 Отговор

    До коментар #128 от "Вили":

    Да но зависи кой борави с електрониката, представи си турчин с тъпия и ограничен език, да борави с нея, ще стои като индиянец пред пишеща машина.
  • 174 ???

    7 1 Отговор
    Въпросът е друг, какво знаят германците, че не искат да купят F-35? Клишето оперативна СЪВМЕСТИМОСТ, използвано толкова често от САЩ взе да се изтрива. И без F-35 германците ще защитят националния си интерес. При тях избора на изтребител не е политическо решение, ръководено от корумпирани политици (гербери), изпиращи комисионните си, чрез "покупка" на апартаменти.
  • 175 Хорхе

    2 3 Отговор
    След като Индия напусна програмата за Су 57 ,се включи в друга -на изтребителя TEMPEST създаван от BAE Systems , Rolls Roys ,Leonardo и др. Прототип на самолета е създаден през 2017 , а тази година е представен на авиоизложението във Фарнбъроу. Самолета ще разполага също и с лазерни оръжия и ще бъде 6то поколение или 5+

    Коментиран от #176

  • 176 Бай хой

    4 1 Отговор

    До коментар #175 от "Хорхе":

    Гергееей тя хиндията не купува ли сейчас су35 ра? И не се отказа от су57 а руснаците им отказаха достъп до технологиите и производството.

    Коментиран от #183

  • 177 Бай хой

    7 0 Отговор

    До коментар #172 от "KEMPER":

    Караванчо що не упоменеш кои точно от стотиците дефекти на фъ35 са отстранили юдеите? И почему тогиз тяхните фъ35 са приземени вече няколко месеца. Точно откакто сирийците обявиха че са поразили фъ35 със с200. Юдеите отрекоха но обявиха че тяхна невидимка е сериозно повредена от врабче и след десетина дни го свалиха от отчет. Дааа и в изсраел има загубен фъ35. Мчи то врабчето не е виновно. Как да го види като е невидим. Прави впечатление и как козячетата прехвърлиха опашатата лъжа от Фъ15 че на фъ16 и сейчас за фъ35 как юдеите ги превърнали в извън земни чудовища. Ама врабчетата не я знаят тая нпо партенка.
  • 178 АК47

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Товарашутка Курнелия":

    Нещо по темата ? ! Или твоят / самовар / е изврял ?
  • 179 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #168 от "Бай хой":

    появих се ,след като ми изтече забраната да публикува в саита.явно си запознат с нея.сега за самолета.американските самолети полов винаги са били много добри.съвсем логично е тенденцията да се запази независимо от руските щуротии писани в тази тема.от втората световна до днес руснаците никога не са имали самолети близки до американските.за доказателство може да отвориш руското вики на съветски самолетни асове и да видиш на какви самолети са летели основната част на отселелите съветски асове през втората световна.та да те питам що са летели на американски самолети дето са бидони бе красавчик?ф 35 е самолет дето русия няма да има поне още 30 години и тва ви е болката на путиноидите.ще има вои ,че бил бидон,че ставал за скраб,но скоро ще има срещи с него в сирия и иран и ще видиш бидоня кво причинява.

    Коментиран от #185, #186, #187

  • 180 АК47

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Болен русофил":

    Нямаш адекватен коментар по темата и го обръщаш на тъпизми !
  • 181 АК47

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    Е това се казва краварска школа ! Къде е оня дето изчезна с японския Ф 35 ? Или ти си бил нашмъркан до козирката и не знаеш за това , а то беше скоро !
  • 182 АК47

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "истината":

    Да и двата летят и са достатъчни да се справят с всичките ефчета които впрочем и сами си падат . Те за това произвеждат хиляди , ако е възможно все някой да остане читав на земята и то защото не е могъл да излети .
  • 183 Хорхе

    1 3 Отговор

    До коментар #176 от "Бай хой":

    До кои технологии - авиониката на самолета трябваше да се прави от Индия . Но не бяха доволни нито от стелт възможностите на самолета , нито от двигателите, нито от конструкцията и казаха , че самолета е много изостанал. Не ,не купуват Су 35 , ще купуват Рафал и Ф 16
  • 184 АК47

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Доктор Ох Боли":

    Като ти гледам истеричните драсканици е ясно че ти твоите вече си ги пил и яко си предозирал
  • 185 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #179 от "стоян георгиев":

    Десо ма ми те руснаци и хамериканци са се срещали в директвн двубой след втората световна. Най голямата битка е на 12.04.1951година. Резултата е смазващ. И до днес щом хамитата видят руски аероплан с руски пилот бягат като дявол от тамян. Нормално е да не знаеш както е нормално и да се впечатляваш от хамерикански марки перални ютии и печки китайско производство.

    Коментиран от #188, #192

  • 186 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #179 от "стоян георгиев":

    Деске аз живея на село и не съм чак толкова информиран като тебе. А и мен ме баннват от време на време. Тъй че нидей рива. Аз поне съм опозиционер. А ти хем си слагач хем та бият през крадливите ръчички.
  • 187 АК47

    6 0 Отговор

    До коментар #179 от "стоян георгиев":

    Вече го видяхме , излита и пада и е толкова невидим ,че тоя жапанския още не могат да го намерят !
  • 188 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #185 от "Бай хой":

    аааа ти ли писа ония лъжи бе полов?щаба ви с дезинформацията за черния четвъртък е жалка работа.и кво сащ на тоя ден губят три изстребителя и десет бомбандировача!!!!огромни загуби няма и дума.в последствие свалят 800 съветски мига ,а губят в бои едва 70 свои изстребителя.та така с битката в корея.руската тактика там е криене в китаи и ссср .въпреки нея американците владеят небето над кореиския полуостров,което е и основната причина за победта им.хубавото е обаче, че нагледно се вижда, че троловете сте организирани в група целяща да дезинформира.щото няма как двама случаини да пишат за малко известен факт от кореиската воина ,а и двамата случаино да лъжат за него по един и същ начин.жалка работа.

    Коментиран от #191, #202

  • 189 ТОЧКАТА

    8 0 Отговор
    Яяяяя глей ти..АЗ!!!си мислех , че НаТОто е...ОТБРАНИТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ по властта на САЩ>....Пък то се оказа, че е под властта на,,МАРИН ЛОКХИИИД,,!!!О.Колумбе ,Колумбе---иебем ти и откритието....
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #188 от "стоян георгиев":

    Как ма деси? Руснаците са имали в корея 39 изтребителя и хамериканците са успели да свалят от тях само 800? Пак ша та баннат за опашати лъжи. Те тогиз хамитата не загубиха ли и не заплашиха ли че ще нанесат ядрен удае? За какво ли? И не разрушиха ли градовете и заводите и инфраструктурата им? Това не е ли злодейство. Сатанинско.

    Коментиран от #195

  • 192 USMC

    5 3 Отговор

    До коментар #185 от "Бай хой":

    И какъв е резултата казваш ? Смазващ ! Правилно !!! САЩ смазват обединените Китай и СССР - в резултат на което има днес Южна Корея

    Коментиран от #193

  • 193 Бай хой

    4 1 Отговор

    До коментар #192 от "USMC":

    Май нещо бъркаш. Хамериканцките се изнасят и то след като турски войски са изпратени за да прикриват изтеглянето. Година по рано пък само Демократична Корея натиква сащисаните и все ООН войските в морето. А СССР не участва с войска. Така че без лъжи. Само при намека че съветски войски ще се намести и всякакви бойни действия са прекратени.

    Коментиран от #204

  • 194 Ввв

    5 0 Отговор
    Само европейски изтребители,стига краварски боклуци!!!
  • 195 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #191 от "Бай хой":

    руснаците нямат в корея ни един изстребител.нали прочете нито един.основно са дислоцирани в китаи и ссср.там се крият като мишки ,а уж са били много опасни.за сравнение американските летища са в корея.я ми кажи сега севернокореиците от къде са имали мигове и китаиците също?иначе да сащ дискутират дали да ударят ссср с атомно оръжие ,но не го правят.или си мислиш че ссср не е обсъждал такова деиствие спрямо сащ? ?и е много смешно сатанист като теб и комунистическата пасмина да се оплаква от сатанизъм!

    Коментиран от #201

  • 196 анализатор

    9 0 Отговор
    И F-35 ще са сигурно толкова невидими, колкото онзи, който го свалиха сърбите преди 20 г. Всичко се прави, за да се пълнят гушите на акулите от оръжейния бизнес.
  • 197 Прост народ!

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "СссереМ":

    Ако не искате ГЕРБ, гласувайте за други , но не и за тази овца, която се опитват да я спасят от закона, именно чрез евроизборите. Все пак не всеки получава парички от офшорни компании на Цветан Василев, оппп така де от вложителите на КТБ! За съжаление е N1 в листата и праволинейните бабки, някои феминистки, както и простите хора като теб ще я избавят, че даже ще и осигурят много добра заплата. Ех... :( това е Бг , не само политиците не стават и ние си не ставаме...
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 никси

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Циганин":

    я ти погледни в y-tube ,каква армия имахме навремето ,за да задаваш вапроси ,явно ти не си никога служил в казарма, защото аз сьм служил за разлика от теб и ми е ясно, всичко сьм го видял нагледно и сьм го усетил 2 години и 3 месеца , а недеи да плюваш след като не си сигурен в това ,виж унищожението на бьлгарската армия ,еи много сте некомпетентни някои без да знаете фактите какви са ,и от горе на това се препирате ,все едно вие сте я измислили военната индустрия ,смешни сте .
  • 200 откачен извратеняк

    2 0 Отговор

    До коментар #133 от "Доктор Ох Боли":

    само гледаи да не се усереш ,оти требе да ти почистим хаспело от отзаде ,та така убаво ще те прокара , ДОКТОРЕ.
  • 201 Бай хой

    5 0 Отговор

    До коментар #195 от "стоян георгиев":

    Какви хамирикански санальоти в Корея на Десо? Ми нали Ким ги натири и с кораби се изнасяха към Япония. Санальоти на Ким ли ги оставиха да ги пази. Китай се намесва във втората фаза. Когато сащ и цялото НАТО се изсипва срещу демократична Корея. А сащисаните заплашват само Корея с ядрени бомбардировки. Колко нещастно ти изглеждат напъните да се подмазваш пред Козяк. Бившият камсамольец той. Сега то. Чи да та попитам ти майка и баща имаш ли или родител едно и две?
  • 202 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #188 от "стоян георгиев":

    Стояне,или Стоянке...или квато си там ..! Не той е лъжеца а ти и много добре го знаеш но не искаш да си го признаеш. А това че лъжеш всеки може да го разбере като въведе дори само думите Корейска война 12.04.1951г.в Гугал. А няма и дума за някакви свалени и то 800,Мига..„представи си” знаеш ли защо...? Защото хората за разлика от теб са сериозни журналисти и лъжи не пишат. За това и няма и дума за 800 свалени Мига,разбра ли..? Тия фантазийки си ги драскай там на съучениците си,може би Те със сигурност ще ти повярват,ама тук едва ли някой ще се върже на глупостите ти. Спри с тая демагогия,или спри пушенето на весели цигарки,не ти се отразяват добре да знаеш. Хубаво е да летиш в облаците,ама реалноста е съвсем различна.

    Коментиран от #211

  • 203 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    АКО НАТЮ СИ ЗАЩИТАВА САМО СВОИТЕ ГРАНИЦИ -ТО ПРОСТО НЯМА С КОГО ДА ВОЮВА И НЯМА НУЖДА ОТ "ГРЕЙТ" ВЪОРЪЖЕНИЯ !!! КОЙ БИ СЕ НАПЕРЧИЛ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ С ВОЙНА ... И ЗАЩО НЯКОЙ БИ СЕ НАПЕРЧИЛ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ С ВОЕННА СИЛА !?!?!?САМО АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ КОНЦЕРНИ -/ СЕМИТО-ЦИОНО-ЕВРЕЙСКИ/ ИМАТ ИНТЕРЕС ОТ ПРОЦЕНТИТЕ !!!!!!!!
  • 204 USMC

    1 5 Отговор

    До коментар #193 от "Бай хой":

    О да ,бъркам . Има ли днес Южна Корея или няма ? Руснаците не били участвали с войска , ми с какво със сладоледаджии ли ? 27 000 -обаче само квалифицирани -пилоти много опитни ,летищен персонал и ПВО. Да, в сравнение с китайските 5 армии и 1 монголска може и да не е значителен като цифри. Обаче пробивът и обрата във войната идват точно от съветската зона - от въздуха ,където САЩ налагат тотално превъзходство . Това довежда до голямо напрежение между Китай и СССР ,защото Китай понася много загуби, а и разбира ,че съветското оръжие съвсем не е това за което са му го представяли.

    Коментиран от #207

  • 205 Грешката

    4 0 Отговор
    Те германците са хубав народ , ама направиха 2 грешки..Първата и Втората Световни грешки.Да не са луди, та да направят и Третата..
  • 206 Народа ПРОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Meganoob BG":

    Питай Баце ние с кой сме във ВОЙНА та даваме 2% на говедарите ??? да не говорим за безумните - тройни цени на още не произведените f 16 ,за безплатните военни бази които сме предоставили на Usa ??!?
  • 207 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #204 от "USMC":

    Какъв пробив бе неграмотнико? Китайците и корейците наемат хамериканцките като трудовашка количка. Когато наближават Сеул краварите заплашват че ако пресекат паралела ще използват ядрено оръжие. И там спира войната. Американците са тотално разгромени със съветско оръжие. Какви глупости пишеш.

    Коментиран от #209

  • 208 Тромпи

    2 0 Отговор
    Що ви требеше “дизелгейт” да правите? Сега тези боклуци кой ще ги купува? Че германците са част от евроконсорциума, който прави Юрофайтър. Ич, биля не им трябва Ф35.
  • 209 USMC

    0 1 Отговор

    До коментар #207 от "Бай хой":

    Ама ти паралелна история някаква знаеш. Сеул е на 40 км от границата и е бил превзет от Севера. После го връщат с десанта при Инчон.

    Коментиран от #210

  • 210 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #209 от "USMC":

    Да връщат го и навлизат в севера. Тогава се намесват китайците с малки групи от по един милион и наемат сащ и НАТО та чак до Сеул. Тогиз отчаяните крава бойс заплашват с атомни бомби.
  • 211 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #202 от "Петър":

    а обадиха се от шаба и ето те и теб,петър дето в свободното си време си баи хои!!!!смях!!!та я разкажи петре защо излъга подобно на баи хои за черния четвъртък?или да ти припомня поста ти за свалените близо 40 американски изтребителя дeто твърдеше и дето аха да ги повтори половия!сега отваряш руското вики ,надявам се да знаеш руски и четеш за кореиската воина,като стигнеш до въздушните двубои чети внимателно.там се упоменава статистиката за свалените американски и неамериканси ,разбираи съветски самолета,щото ни китаи ни северна корея имат самолети до тази воина,наи-малко пък съветски такива.та чети петре ако не го намериш мога да ти го пратя като линк.може да го отвориш и на англииски ама нали на кравари не вярваш давам ти го на руски!та тва по темата дето ме учеше и дето уж беше много просветен.

    Коментиран от #213, #219

  • 212 Су 35 кобра на Пугачов

    3 0 Отговор
    Народ гламав натиска се за най големият боклук ф35. Браво на луфтвафе по добре да изкарат месершмид бф 109
  • 213 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #211 от "стоян георгиев":

    Десо ма много си отчаяна. Какви небивалици ръсиш. Прочети как свършва тази война. Тотален разгром на сащ и ООН. Първо от Ким. Във втората част от Китай и Ким. Мериканците имат успехи само срещу корейски пилоти обучавани само месец. Руски пилот сваля над 40 хамериканци. Свалени е и най добрия хамерикански пилот. Хамитата само бомбят незащитените градове и цивилни обекти. Какво да се очаква от терористи. Не ни пробутвай западналите фалшификати. Според тях дори сащ не са участвали във Виетнамската война.

    Коментиран от #218

  • 214 Гост

    0 2 Отговор
    Така или иначе има произведени 390 ф 35 и 190 ф 22, и да има проблеми те ще се изчистват, отСу-35 няма серйно произведени бройки дори Русия не ги е въвела в ввс, а това не е добър атестат.

    Коментиран от #215

  • 215 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #214 от "Гост":

    Не е ли малоумно да потрошил стотици милиарди за производство на недовършени санальоти?
    Нещо бъркаш и бройките. А су35 не само че отдавна се произвежда и експортира но вече се доказа и в бойни условия. С тия лъжи ходи при децата.

    Коментиран от #216

  • 216 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #215 от "Бай хой":

    Грешка, имах в предвид Су-57. Това са пфициалните бройки от производителя към април тази година, т. е. максимално прясна. Следя пресата по въпроса почти ежедневно, за сега няма, съобщение от руска страна Сатурн изделие 30 , двигателят за Су 57 да е готов.
  • 217 светулките ф 35

    1 0 Отговор
    Германците си имат свой модел ,за какво им са невидими камикадзита, самолет който не изпитан в бой, с изключение на мошетата, дето напънаха Сирия , и после каза Путин "ньет".
    И ф-35 заеха позиция на далече от зелените туби.
    Оказа се че тези ф-35 са невидими само за техните радари.
    И сега шах с пешката и без царица.

    Коментиран от #220

  • 218 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #213 от "Бай хой":

    я викни пак петър .обади се в щаба да идва да те защити!!!хамериканците както ти писах побеждават в тази воина ,срещу обеднинения военен проект на ссср ,китаи и севернокореиците.воината почва след като северна корея напада южна и превзема огромна част от територията на южняците.след интензивна американска подкрепа ,воината приключва там дето бе почнала.на същите позиции ,до преди нападението на севера.та я обясни как са загубили американците?иначе, да падали са и техни самолети,губели са пилоти.тва е воина.при руснаците е било същото.с тая разлика че небето се е владяло от американците.те са можели да бомбандират където решат и са го правили,докато руснаците са се крили в китаи и ссср и са нападали по алеята на миговете ,която е била до границата им.щом са били толкова мощни що не са бомбандирали и те бе полов?или ти на такива сложни въпросни не може да отговаряш?за теб е важно да пишеш дрескода,кравари,хамериканци и геиропеици и другарите от щаба да ти драскат лаикове!!!та горе долу си изпълни плана.провери ква е статистиката от въздушните боеве на сваляните хамериканци срещу несваляемите мигове.и тва че руските пилоти не са били обучени едва ли е американски проблем и аргумент в съветска защита.да са ги обучавали по-добре кои им е пречил?
  • 219 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #211 от "стоян георгиев":

    Стоянке,мама...ще ти отговоря с една много хубава българска поговорка. „Бориш ли се със свиня резултата ще е че и двамата ще сте омацани в кал. Само че разликата е че на свинята ще и хареса” Та ако на теб ти харесва да се ровиш в нечистотий на мен не. На инатливи магарета колкото и да се опитва човек да ги вкара в пътя полза няма никаква. Такива образи като теб,винаги ще казват на черното бяло. А и всеки който потърси информация по темата го знае,само ти явно черпиш информация свише,някой ти я нашепва сигурно,а.? Жалъки са индивидите като теб щото са изчезващ вид.Не си струва дори времето да отговарям на брътвежите ти.Или порасни,или залягай над сериозни четива,а не на хибридки..!
  • 220 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #217 от "светулките ф 35":

    нова доза смях.путин като каза нет евреите си го преместиха в другия крачол и продължиха да правят сирия на мармалад.интересно що евреите купиха ф 35 ако наистина са слаби самолети ,а не си взеха су та?явно са глупави ,подобно на англичани,австралиици ,холандци и т.н. чакащи или придобили вече ф 35.абе глупави народи не като теб дето си живееш с кенефа на двора и си караш ладата щото си УМЕН!!!!!

    Коментиран от #228

  • 221 Ставрев

    0 0 Отговор
    Не разбирам само как всички коментират самолети все едно те са ги конструирали .Всичко е въпрос на интернет си.Защо им е на Германия Американски самолети със съмнително качество,като те самите участват в проект с Франция за съвместен самолет.
  • 222 Ставрев

    0 0 Отговор
    Според мен американския проект ще е най голямата финансова загуба в истината,защото те го налагат като задължителен.Доста държави ще се отдръпнат и все пак имаме безследно изчезнал самолет и пилот.
  • 223 Ставрев

    0 0 Отговор
    Това е типичен пример какво става когато правиш прекалено сложен проект за времето си.Всичко се проточва,а проект става прекалено скъп за да се продава.
  • 224 БАРО

    0 0 Отговор
    Б*** мамата много авиатор от тая малка България и конструктори и пилоти и тактици и стрелци и все голи газове
  • 225 Овен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Teen":

    Хахахаааа...100 бр. и кой ще ги кара като няма и 10 пилота
  • 226 Старото

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "истината":

    Грешка. Откакто руснаците се настаниха в Сирия, евреите замаха с уши
  • 227 Бате

    1 0 Отговор
    Бате много го даваш умно, разтягаш някакви ластици, ти да не си някой тъп янки или приятел на Джонатан Хойл, Лодхийд Мартин ли ти плащат???? Само че бате при Германците не минават тези изнудвания. А ти върви на м......си
  • 228 Бате

    0 0 Отговор

    До коментар #220 от "стоян георгиев":

    А бате,ти явно си най големия умник а дали само не сбърка Сирия с Палестина както бъркаш Германия с останалите???
  • 229 Ако баба ти беше мъжка

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    ПОКАЖИ статистиката лъжльо.Да си объркан и пристрастен може. Но и неук е твоя грижа и фукня.
Новини по държави: