6 Май, 2019 20:43 6 422 21

Атакуваха руската авиобаза в Сирия

  • хмеймим-
  • база-
  • сирия-
  • русия-
  • нападение

Руските сили са отблъснали атаката

Атакуваха руската авиобаза в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бойци обстреляха руската авиобаза „Хмеймим“ в Сирия, като това е поредна атака срещу руските сили в Латакия. Това заяви Виктор Купчишин, ръководител на Центъра по помирение на враждуващите страни в Сирия.

36 снаряда са били изстреляни по руската авиобаза в Сирия, предаде РИА Новости. Извършени са били две масивни атаки със системи за залпов огън. Руските сили са отблъснали офанзивата.

Няма убити или ранени военнослужещи. През последните месеци зачестиха атаките срещу авиобазата „Хмеймим“ в Сирия от страна на терористичните групировки. Сирия е в гражданска война от 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 вачо

    34 6 Отговор
    Ако беха америте и то пред плейстешъна досега да са спасили света руснаците атака били отбили

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 тремор

    40 11 Отговор

    До коментар #2 от "вачо":

    Или Рамбо,който избива три взвода руснаци с един пълнител и един нож.И стадото се кефи, че им се случва само на филм.

    Коментиран от #9

  • 7 Анти седераст

    15 36 Отговор
    Снимката кърти - как е строил милиционерите като за 9томайски парад.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 вачо

    30 3 Отговор

    До коментар #6 от "тремор":

    Аааа верно :))) сещам се .Рамбо беше пич.Помня обаче,че задокеанския генетичен талаш не беше много въодушевен,щото
    си знае,че това може да стане само на филм.
  • 10 Шойгу

    30 5 Отговор
    Кой, кой доставя РСЗО на терористи? И някой серизоно ли вярва, че брадати примитиви могат да боравят с реактивна артилерия и дрон за корекция на огъня? Това е работа само на редовна армия, или "съветници". Иначе Панцир С2 отново се доказаха.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Зайко Байко многознайко

    11 23 Отговор
    Ебават се с руснаците , но нека да отремонтират самовара " Адмирал Кузнецов" и ще видят те!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дани

    6 3 Отговор
    Руска мощ
  • 15 outlander

    11 26 Отговор
    На ушанките през ден им бомбят базата, ама то пък и една база - смешна история. Къде са им прехвалените безаналогови кюнци С-300, 400, 500... 1000, 2000? А, сетих се къде са - те стават само за отвеждане на дима от кюмбетата, с които ушанките се отопляват в землянките, плетейки чорапи и пуловерчета за арабските си любовници 🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #16

  • 16 Барчо

    17 7 Отговор

    До коментар #15 от "outlander":

    Що за тъп коментар??? На място са си и атаката от 36 реактивни снаряда е отблъсната. В смисъл че са унищожени преди да ударят базата и по тази причина няма убити, ранени или погроми по техниката. Това означава, че каквато и да е противовъздушна отбрана, тя е на мястото си и работи добре. Стига инфото да е вярно, разбира се.

    Коментиран от #17

  • 17 freelander

    11 5 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Абе и ти ги разбираш много тия работи колкото да си в калабълъка,ама нейсе,те повечето разбирачи тука са все като тебе ,за всичко имат мнение и от всичко разбират....когато отблъснеш атака нa системи за залпов огън със средствата на ПВО ,ми се обади по домофона.... новината е фейк от всякъде ,може да е атакувана със всичко друго,но не и със СЗО...знаеш ли какви са пораженията от 36 такива снаряда ако ти се изсипят отведнаж над празната тиква...или ,казваш,са ги изстрелвали един по един..от прашки..може.но тогава това не се счита за залпов огън...баща ти е завинтил кратуна на раменете ти-ползвай я по предназначение (поне от време на време)

    Коментиран от #18

  • 18 падналия ангел

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "freelander":

    Чалмите, когато нямат(а най-често е така) системата за залпов огън а само ракетите ги изстрелват от самоделки на релсова основа. Нали не смяташ, че в този случай ще имат принципа на залповия огън и ефективността му?

    Коментиран от #19

  • 19 freelander

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "падналия ангел":

    Абсолютно си прав...НО...Публикувано във факти.бг: Извършени са били две масивни атаки със системи за залпов огън...за справка...дори и с единични запуски е изключително трудно да се справиш с ПВО системи с ниско летящи и с голяма скорост РСЗО...а тук говорим за два залпа ..дали са 2 по 18 или 10+26-е без значение...всъщност-как се отразява такава атака ,че не ми е ясно ...дори и старичките ГРАД-ове са страшно оръжие при един залп...площ от около 1000кв.м е като лунен пейзаж и то само от един снаряд, а тук говорим за 36....но ти сигурно ще кажеш че са обстрелвани с СЗО -гаражно производство... така поднесена ,статията е голяма смехория...

    Коментиран от #20

  • 20 Шойгу

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "freelander":

    В Сирия има няколко десетки установки "Панцир-С2". Освен с ракети, разполагат и с двойка 30 мм оръдия с 5000 изстрела в минута. Прицелната система е оптична и 3Д радарна. За противодействие на РСЗО се ползват осколъчни фугасни снаряди, и ако нападението идва от една посока, няма проблем няколко панцира да отразят атаката.
    Оръдието --- http://www.tulamash.ru/catalog/16
    Снарядите --- http://warinform.ru/news-view-299.html
  • 21 Шойгу

    3 0 Отговор
    Вероятно на брадатите примитиви е доставен 122 мм реактивен снаряд МС-21М -- http://mass-destruction-weapon.blogspot.com/2010/12/122-923-21.html -- Евтин и най-широко разпространения боеприпас за тази система , който се произвежда от половината свят, включително и българския ВПК. Скоростта му е 700 м/с, а Панцир С2 може да стреля по обекти със скорост 900 м/с. Както писаха по-горе, вероятно е ползвана самоделна установка и китайски дрон за коригиране на огъня.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания