Last news in Fakti

8 Май, 2019 07:52 1 360 7

Иран няма да се оттегли от ядрената сделка

  • иран-
  • ядрена сделка-
  • сащ-
  • споразумение-
  • договор-
  • мохамад зариф

ЕС няма сили да противодейства на Вашингтон

Иран няма да се оттегли от ядрената сделка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран ще се откаже от някои "доброволни ангажименти", поети в сделката за ядрената програма в отговор на неспособността на останалите страни в нея да противодействат на американския натиск, но няма да се оттегли от сделката. Това заяви външният министър Мохамад Джавад Зариф, цитиран от "Ройтерс".

Ирански държавни медии съобщиха, че иранското правителство ще изпрати писмо до страните, подписали споразумението с Техеран - съюзниците на САЩ Великобритания и Франция, както и Русия и Китай, за да им опише подробно плановете си да "намали ангажиментите си" по сделката. Президентът Доналд Тръмп оттегли САЩ от споразумението преди година.

"Бъдещите действия на Иран ще бъдат изцяло в съответствие с ядрената сделка, от която Ислямската република няма да се оттегли", заявил Зариф, цитиран от държавните медии. "Европейският съюз и другите нямат сила да противодействат на американския натиск, затова Иран няма да изпълнява някои доброволно поети ангажименти", добавил той.

Междувременно държавният секретар на САЩ Майк Помпео беше на необявено посещение в Ирак. Той каза, че целта на визитата му е да демонстрира подкрепата на САЩ за суверенен и независим Ирак, който не е под влиянието на съседен Иран. Иракското правителство пое ангажимент да защитава по адекватен начин американските интереси, заяви държавният секретар на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    12 2 Отговор
    Иракското правителство пое ангажимент да защитава по адекватен начин американските интереси НА ИЗРАЕЛ.
  • 2 Запалиха Близкия изток

    12 2 Отговор
    Тия Ротшилди когато и да клъцнеш, все е твърде късно.
  • 3 Гнусен жид

    8 1 Отговор
    Илюстрацията към статията е много точна.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Знам знам🙄

    12 6 Отговор
    Тъй тъй. На САЩ не им пука за никого. Но до скоро просто не им личеше толкоз. Амерския дирник най важен и значителен. Амерския дирник център на вселената. Много ми се ще някой от тия другите откачалници с ядрени оръжия ама от тия малките де я аятолаха я оня пухкавел Ким да пусне две три пушкала по САЩ. Е те тогава иде новия Уудсток. Хващам бас че ковбойците веднага стават страстни хипита. И всички ще са равни и важни. Просто някой трябва да им даде един кютек на собствена територия за да почнат да мислят по политически така. Да разберат че и правата и мечтите на другите са също важни. Но това в тяхното забъркано нискоинтелегнтно общество може да бъде показано само с тоягата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 007

    0 0 Отговор
    :O Уoу, колaжа кóли :-o