Last news in Fakti

11 Май, 2019 09:29 7 952 38

Тръмп няма милост! Терорът над Китай продължава

  • китай-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • робърт лайтхайзър

Президентът разпореди увеличаване на митата върху внос от КНР на стойност още 300 милиарда долара

Тръмп няма милост! Терорът над Китай продължава - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на постоянния представител за търговските преговори Робърт Лайтхайзър да започне процедурата за увеличаване на митата върху останалите вносни продукти от Китай на стойност приблизително 300 милиарда долара, предаде Ройтерс.

"По-рано през деня по указание на президента Доналд Тръмп САЩ повишиха от 10 на 25 процента вносните мита за китайски стоки на стойност около 200 милиарда долара. Президентът ни нареди да започнем процеса на увеличаване на митата върху почти целия останал внос от Китай, оценяван на около 300 милиарда долара", се казва в официалното съобщение на постоянния търговски представител на САЩ.

Уточнява се, че информация за процедурата и периода на публично обсъждане ще бъде публикувана във Федералния регистър, а повече подробности ще бъдат публикувани на сайта на Постоянния представител за търговските преговори в понеделник.

Тръмп няма милост! Терорът над Китай продължава

Също вчера Тръмп написа в Тwitter, че през последните два дни САЩ и Китай са провели "откровени и конструктивни разговори за статуса на търговските отношения между двете страни", похвали отношенията си с китайския президент Си Дзинпин, с когото има "много здрава връзка", увери, че преговорите ще продължат в бъдеще и добави: "Междувременно САЩ наложиха МИТА на Китай, които може да бъдат или да не бъдат отменени в зависимост от това какво ще се случи с бъдещите преговори".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си Дзинпин

    37 9 Отговор
    Местя си мандаринките!
  • 2 Жозефино

    30 46 Отговор
    Мачкай, бай Доньо!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    52 14 Отговор
    Това е някак весело.
    От такива алчни краварски действия, скоро може да няма фащ.
  • 5 Трябва

    60 14 Отговор
    Всички държави да сложат мита и санкции на САЩ и ще клекнат, тези пиявици.
  • 6 Анти седераст

    56 6 Отговор
    Новият световен ред мачка неумолимо. Навремето евреинът Кисинджър създаде днешен модерен и развит Китай, за да разкъса връзката СССР-Китай. Днес, пак евреи мачкат с наказателни мита, за да принудят корпорациите да се изнесат от Китай във Виетнам, Филипините, Мексико и Индонезия и да забавят възхода на Китай. Китай е в състояние да унищожи еврейската ротшилдова кочина САЩ.
  • 7 ****

    33 8 Отговор
    Обора скоро ще настъпи котето,света ще започне да се дистанцира от тях,и по възможност ще се опитва да замени пазара с други доставчици.
  • 8 onq s konq

    16 35 Отговор
    По въпросното налагане на мита от САЩ на Китай можем да съдим ЗА КАКЪВ ОГРОМЕН КИТАЙСКИ ВНОС НА СТОКИ в Америка става дума.И тук не става дума нито за Руски,нито за Европейски а за АМЕРИКАНСКИ ПАЗАР-ПАЗАР НА ДЪРЖАВА,която според русофилите "нищо не произвежда"...пък има пари да плаща?!А от къде ги има пари?Ами САМА СИ ГИ ПЕЧАТА...пак според русофилите.А защо и останалите държави не правят същото- защото нямат печатници ли? Тук вече русофилите тайнствено замълчават:)

    Коментиран от #9, #11, #17, #22, #25

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Batushka

    22 6 Отговор
    Супер..хамериканския социал вече ще потребява само скъпи родни боклуци а не китайски ефтини..ама е умен милиардера,бе. ... хахахххххх...
  • 11 666

    32 11 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Защото армията на САЩ "демократизира" по-голямата част от малките държави в света да приемат долара за световна валута и печата колкото и скимне "световна валута". Да поговорим ли за дълга на САЩ към Китай? САЩ нямат толкова хартия, за да си го напечатат и да го изплатят. Това в отговор "...пък има пари да плаща". Как и кога ще се променят нещата? Ами съвсем скоро, с въвеждането на друга световна валута, обезпечена със злато. Да се замислим уж фалирала държава като Русия с доказани огромни златни находища купува най-много злато в световен мащаб няколко години подред??? Кадафи знаем, че го опуцаха заради опита си да въведе "златния динар" И САЩ да плащат за петрола със злато. Същото ще направят Китай и Русия. САЩ ще смеят ли да гъкнат?

    Коментиран от #13

  • 12 Borislav Popov

    13 31 Отговор
    Дончо е мъж, върти си ги на малкия пръст разни китайчета и руснячита и персийчета, гаргара си прави с тях направо, то затова руските подлоги не го обичат много и пишат всякакви тъпотии тук за него.

    Коментиран от #15

  • 13 Бесен Язовец

    11 21 Отговор

    До коментар #11 от "666":

    Защо вашта руска армия, която уж е мнооого велика и силна, не направи така, че вашта скапана рубла и тя да стане като долара и да комунизира малките държави и бля, бля,бля... Значи иска, но не може, правим извод, вашта руска армия е кьор фишек, а хамериканската наистина е силна и велика, щом демократизира малките държави да приемат долара за световна валута и бля,бля..) Забележи каскет, това ти го твърдиш, а не аз !

    Коментиран от #20

  • 14 Димитър

    29 7 Отговор
    Тук май за пръв път американците в прав текст си признават това, което всички виждат и усещат - че са държава терорист.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 SSовец

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Уроди":

    Аз бих казал до 5 години.
  • 17 ма ти наистина си бил много тъп

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    защото оспорването на световни пари е обявено за най тежкото престъпление и ако го направиш ти изпращат самолетоносачи. За примери питай баба си, надявам се тъпотията да не ви е родова черта.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 666

    32 6 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    С гордост и чест съм служил в БНА. Вашата армия ако е друга и имате някакви комплекси, проблемът си е ваш. Пердполагам дори вие можете да набиете 4 годишно момиченце, за да и отнемете играчката? Бихте ли го направили? Предполагам отговорът е "ДА". Е...руската армия не постъпва по такъв начин. Плащайте си данъците "американецо", за да може да се плаща с тези пари на американските тецове, да има пари за американски самолети, та да може американските пенсионери да взимат американски пенсии. Нашите пенсионери през мелачницата и в консерви за кучешка страна - износ за САЩ. Та такива ми ти работи, господин предателю.

    Коментиран от #23

  • 21 онзи

    4 6 Отговор
    Да му мислят държави,които имат икономика и икономисти...тук само доказани виртуални специалисти,каито вместо да работят това за което им се плаща се занимават с глупости.
  • 22 konq

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    стига глупостите, срам ме е от теб, може да съм кон ама и аз имам достийнство.
  • 23 Бесен Язовец

    6 17 Отговор

    До коментар #20 от "666":

    А бе, каскет, не ми разтягай тук локуми за това онова, а отговаряй кратко и ясно, по същество на зададеният ти въпрос, а ако нямаш конкретен отговор не се извъртай тук като прани наполеонки !
  • 24 Хасан

    28 2 Отговор
    Сащ предложи на света конкуренция,пазарна икономика ,отворени пазари ,но когато китайците станаха по добри капиталисти почна рестрикции ,мита ,ограничения ...демек само ако Сащ печели може ,но другите не
  • 25 падналия ангел

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    "След Втората световна война с цел стабилизация на международната валутна система, е прието Бретън-Уудското споразумение през 1944 г., според което щатският долар става световна валута заедно със златото. През 1971 г., САЩ окончателно преустановява използването на златния стандарт и премахва обезпечението на валутата." Така са си го уредили първи и още дълго време ще бъде така.

    Коментиран от #36

  • 26 Не може ли по скоро

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Уроди":

    Некои могъщ да им ритне стола и да се убесят че много се задържаха
  • 27 Краваря

    13 4 Отговор
    Бай Дончо като свраката от кол на кол докато се наниже....
  • 28 Електрошок

    17 1 Отговор
    Обяснението,че САЩ печатат долари е нелогично.Ако е така би трябвало доларът да се обезценява доста бързо.Следователно стабилността му се дължи на нещо друго,материално,което го обезпечава.Не е задължително да е злато.Едно от тези неща е петролът и договорите сделките да се извършват в долари.По интересното е какво става с външните дългове на държавите,които превишават по стойност няколко пъти материалните активи.Изводът е-тези виртуални числа,Тези пари,които даже не са напечатани(защото няма смисъл,те не са в обръщение и срещу тях няма нищо) се използват за контрол на всичко и всички от малка група хора,които решават( и създават) световните проблеми.
  • 29 Петко Киряков

    7 5 Отговор
    И ако Китай си поиска парите.Краварите ще фалират

    Коментиран от #30

  • 30 outlander

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "Петко Киряков":

    То така става. Това да не са ти взаимоотношенията между теб и съседа ти, на който дължиш пари, защото си взел заем от него.
  • 31 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ДА ПАЗАРНИЯТ МЕХАНИЗЪМ ПРИ КАПИТАЛИЗМА НЕ РАБОТИ !!! ОЩЕ ЗА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА -ПАРИ ,ПАЗАРИ ,ИКОНОМИКА -ОПРЕДЕЛЯТ КОЙ СРУЩУ КОГО И ЗА КАКВО !!! САДАМ БЕ АТАКУВАН ОТ "НАТЮ" ,ЗАЩОТО ПРОДАВАШЕ ПЕТРОЛ В ЕВРО -ГЛАВНО НА ФРАНЦИЯ !!! ЕХ ,НАЙ-ГЕНИАЛНИ ЕВРЕИ -САЩ НЯМА ДА ВИ ЗАЩИТИ !!

    Коментиран от #33

  • 32 РОСФАКТ

    2 2 Отговор
    Всяка държава има право да налага вносни мита и да очаква реципрочност, въпроса е кой къде изнася и ще загуби повече. В конкретния случай Китай е Големия губещ и ще наложи навеждане. Китайската икономика е в застой от около 3-4 години при такъв удар ще се наложи свиване на производството с около 20% довеждайки сериозна рецесия от това ще спечели Евро съюза , Индия и Турция.
  • 33 РОСФАКТ

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "ПЕНКО":

    Моля ви Пенко, не коментирайте непознати за вас теми.
  • 34 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    7 1 Отговор
    Една ,,ВОЕВОДА,,,върхо белия дом и една в пентагона,и край.
  • 35 Барчо

    5 1 Отговор
    Този терор не е терор над китайската икономика, а над американския данъкоплатец. Някой знае ли кой в края на краищата плаща това мито??? Със сигурност повечето знаят, но не се замислят. А за тъпънарите, които не знаят ще го обясня просто. Китаеца произвежда артикул А на себестойност 2 долара франко УСА пазара с платени мита и данъци и си слага печалба 1 долар. Стават три, които трябва да плати купувача. Бате ти Тръмпи слага обаче се хвали че ще преебе китайците и слага на тези 3 долара още да речем 5 долара мито и така ще станат 8 като цена на краен потребител американския гражданин. Та тези допълнителни 5 долара съвсем естествено е да бъдат платени от американския гражданин. При положение че същия продукт А изобщо не се произвежда в Америка или ако се произвежда пак не може да се конкурира като цена с китайския, се оказва, че Тръмп ограбва собствения си народ и даже се хвали с това. Гъди гъди!

    Коментиран от #37

  • 36 Барчо

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "падналия ангел":

    Това вече ми се струва че не е толкова сигурно. За дългото време де. При тази политика на икономически терор над останалия свят ми се чини че в един момент може и да се случи случка. Всъщност ЕС е първия опит да се противопостави друга валута като мярка срещу долара, но за сега не чак толкова успешно. При едни по-задълбочени икономически взаимоотношения между ЕС и Русия може и да успее да се игнорира доларовия терор като общо.
  • 37 гъди гъди

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Барчо":

    Много си еуементарен баце!Това е политикономика и не се обяснява така лесно.
  • 38 незнайко

    4 0 Отговор
    ГОЛЕМИТЕ МИТА ЩЕ РЕФЛЕКТИРАТ ВЪРХУ ЦЕНАТА ПРИ КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ !!! Наближава момента в който самите американци ще скочат срещу ГРЪМП !!! Той гледа само в собствения си ДЖОБ !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания