Last news in Fakti

11 Май, 2019 12:44 11 734 36

Анкара към Асад: Върни армията

  • сирия-
  • турция-
  • идлиб-
  • хама-
  • башар асад

Сирийските правителствени сили трябва да спрат атаките в Идлиб, заяви министърът на отбраната на Турция

Анкара към Асад: Върни армията - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар заяви, че сирийските правителствени сили трябва да спрат атаките в Северозападна Сирия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Анадолската агенция.

Сирийската армия, подкрепена от руски въздушни сили, предприе сухопътни операции тази седмица срещу южния фланг - бунтовническа зона, обхващата Идлиб и части от съседни провинции.

Акар заяви, че сирийските сили трябва да се върнат в териториите, договорени в международното споразумение в Казахстан за намаляване на враждебните действия и жертвите.

Хуманитарните проблеми нарастват всеки ден и все повече се превръщат в катастрофа, каза той.

Акар заяви също, че нападенията са заплаха за сигурността на наблюдателните постове на Турция в северозападната част, където нейни части патрулират.

Ние очакваме Русия да предприеме ефективни и решителни действия, за да накара силите на режима да прекратят атаките по южната част на Идлиб и незабавно да се върнат в границите, определени от споразумението в Астана, заяви Акар.

Съветът за сигурност на ООН бе информиран при закрити врата в петък за ситуацията в Северозападна Сирия. След това 11 от 15 членки, сред които САЩ, Франция и Великобритания, съвместно осъдиха убийствата на цивилни и предупредиха за възможна хуманитарна криза в Идлиб.

Анкара към Асад: Върни армията

Ние сме разтревожени от разселването на 150 000 души, както и от нападенията срещу на населени центрове и гражданска инфраструктура, включително болници и училища, заяви белгийският посланик в ООН от името на 11 държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    33 1 Отговор
    тия па
  • 2 скармус

    80 15 Отговор
    Боклук нагъл, излизайте вие от Сирия, наглеци проклети. Турция беше една от главните подбудителки и спонсорки за войната. Проляха много невина кръв, сега идва времето да плащат, убийците. Развалиха една хубава страна, а искат те да живеят в мир.......ще повръщат.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Бай хой

    65 15 Отговор
    А га турците ще спрат атаките в югоизточна турция и ще престанат да избиват там местното население?
  • 4 Хасан

    7 39 Отговор

    До коментар #2 от "скармус":

    Турция е част от Запада ...настъплението продължава ..така беше в България,Югославия,ГрузияУкрайна

    Коментиран от #32

  • 5 Анти седераст

    11 9 Отговор
    Аркадаша на милиционера хаха
    ...
  • 6 Хасан

    14 48 Отговор

    До коментар #2 от "скармус":

    Щом Сирия беше хубава ,защо 3 милиона сирийци са в Турция?

    Коментиран от #8, #30

  • 7 Tурска логика

    62 9 Отговор
    От къде трябва да си отиде сирийската армия, от собствената си страна??? Кюрдите трябва да си отидат от градовете си, кипърците от техните морета, гърците от техните острови ... Тези много "логични" неща чуваме от Турция ... ..

    Коментиран от #10, #14

  • 8 скармус

    55 9 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Защото направиха войната и им разрушиха домовете, и ги оставиха без никакъв шанс, джихадистите подкрепяни и въоръжавани в Турция. Всички от ИДИЛ, са минали военно обучение в Турция. На къде да бягат хората, към пустинята сигурно. За бежанците от Сирия и в голяма част от Ирак е виновна най-много Турция.

    Коментиран от #11

  • 9 КАСАПИНА

    37 8 Отговор
    Резаците бягат като дявол от тамян, само като чуят думата Сириец, келявия аскер трепери, и се надява Ушанките да спрат да ги поддържат от въздуха.
  • 10 Хасан

    9 45 Отговор

    До коментар #7 от "Tурска логика":

    А кои са в Идлиб ?марсианци ..не са ли там сирийци ,които искат демокрация и човешки права ,не са ли 3 милиона прокудени от родината си?

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Хасан

    12 19 Отговор

    До коментар #8 от "скармус":

    Когато влезеш в Западния отбор ,Запада ти дава поръчение да дестабилизираш ”незападните ”държави ..ако Македония се опъваше то гърци ,българи,албанци щяха да се накарат да се,създаде конфликтжтам

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 скармус

    39 6 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    В Идлиб са главорези-фанатици от 73 държави, включително и много турски башибозук, финансирани вече само от Турция, другите се оттеглиха. Сирийските джихадисти там са малко, само за парлама. Сирия беше мирна и красива страна. Турция, Катар и Саудитска Арабия я разрушиха.

    Коментиран от #19

  • 14 Престъпление и наказание

    20 6 Отговор

    До коментар #7 от "Tурска логика":

    Hакрая всички ще се съберат и ще кажат на турските туристи че са уморени от арменската им визита и че трябва да се приберат в Mонголия..
  • 15 скармус

    27 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Не говори глупости, Македония можеха да я разрушат гърци, албанци или, и сърби, но не България. Тук имаме непримиримо общество, отхвърляме всякакви конвенции и джендъризми, народът е буден. Плюс това България не е разрушавала никой. Вятърничев си, празни са ти приказките, елементарни. Язък дето ти плащат бадева, ама те разбирам де...
  • 16 Руски шамар

    14 10 Отговор
    Който иска да отмени С-400, това е което му се случва. И после плаче. Като малко дете!
  • 17 Хасан

    5 31 Отговор

    До коментар #12 от "бактисъл":

    А БЪЛХАрина какъв е ??..

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хасан

    15 11 Отговор

    До коментар #13 от "скармус":

    Българи и турци си живееха относително добре ..след това Запада чрез Турция почна да ни манипулира , Москва чрез режима на Живков отвърна ...и от нищо се създаде проблем ..намери отзвук в западни медии ..конфликти ..и с падането на режима на Живков всичко свърши ..България премина в западния отбор ..за добробили лошо

    Коментиран от #23, #24

  • 20 стоян

    19 5 Отговор
    Спомням си какво каза Тръмп -турски войски да не влизат в Сирия

    Коментиран от #21

  • 21 Хасан

    6 15 Отговор

    До коментар #20 от "стоян":

    Да ,но терористи и бежанци влизаха в Турция ...и аскера като влезе ,спряха
  • 22 Не знам

    9 4 Отговор
    Докато Русия и Турция развиват военно-индустриален бизнес и взаимоотношенията им процъфтяват - Северна Сирия ще остане заложник. Едва ли руската авиация ще подкрепи Сирия срещу Турция. Както и докато Русия са на картата в Сирия - Турция няма да тръгне срещу Асад. Проблема на Ердоган е вероятен Кюрдистан, но докато има паритет на сирийската армия и свободната сирийска опозиция - кюрдите са аут.

    Коментиран от #25

  • 23 Не знам

    10 5 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Да си в западния отбор с Русия и Турция, които заемат все по ясна противостояща позиция в региона е тъпизам и недалновидност.
  • 24 скармус

    14 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Аз лично не харесвам нито западния, нито източния отбор. Не ми се нрави марксисткия комунизъм, както и западния троцкистки джендъризъм. Предпочитам да сме неутрални и военно и идеологически.

    Коментиран от #26

  • 25 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "Не знам":

    Кюрдистан си има .. Ирак е федеративна и има Автономна република Кюрдистан ...а ще има ли Велик Кюрдистан ,като Велика Албания ,Велика Сърбия ???
  • 26 Хасан

    12 9 Отговор

    До коментар #24 от "скармус":

    Уви не може ...целта на Сащ е тотален контрол на планетата от мултинационални корпорации....контрол на енергийни,медийни,финансови ,оръжейни ресурси...

    Коментиран от #27

  • 27 скармус

    17 7 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Остави тези глупости, сега говорим за Сирия. Основната роля за войната там, и логистична, и разузнавателна, и военна я изигра Турция. Тя носи главната вина за тази грозна касапница. Тя окървави еди мирен и кротък народ, върна го назад с един век. Всичко друго са оправдания и безочливост.

    Коментиран от #29

  • 28 стоян георгиев

    10 6 Отговор
    турция трябва да се обърне не към асад ,а към русия за изтеглянето на частите превзели нови територии в идлиб.само че интересно що ердоган не го прави?в идлиб боината група дето атакува са проруските тигри и руски части с подкрепата на руската авиация.турция от друга страна имаше над година да се справи с ал каида в идлиб ,но не го стори и ако сега руснаците продължат на север ,няма на кого да се оплаче.нато няма да си мръдне пръста в полза на султана.
  • 29 Хасан

    16 4 Отговор

    До коментар #27 от "скармус":

    Уви да ...Ирак ,Сирия,Египет бяха единствените светски арабски страни в региона ...и въпроса е защо Запада разруши светските страни и подкрепи тоталитарните режими на Сарабия,Куеейт,ОАЕ???...жените в Ирак или Сирия бяха много по свободни от жените в С.Арабия
  • 30 Голям прос

    17 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Да допълня коментар 8: Турция купуваше петрол от ИДИЛ, осигуряваше им медицинска помощ и оръжия докато не събориха руския самолет. След това беше напляскана от Русия и уж взе обратната страна. Сега е препоръчително да си изрине армията от чуждата страна, заедно с господарите си от САЩ. Те не са желани в Сирия и не са викани там.

    Коментиран от #31

  • 31 Хасан

    9 8 Отговор

    До коментар #30 от "Голям прос":

    ИДил е проект на Цру ...целта му е да създава хаос с страни врагове на Израел или Запада ...след като създаде достъчно хаос идва редовните войници да се бият с тях ..как така излязоха от нищото и как така изчезнаха
  • 32 Гледач

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    КАКВО ГОВОРИШ???ХАСАНЕ ТУРЦИЯ ИЗБИВА КЮРДИТЕ В ТУРЦИЯ.ЗАПАДА И РУСИЯ ТРЯБВА ДА НАКАЖАТ ТУРЦИТЕ.

    Коментиран от #33

  • 33 Хасан

    9 7 Отговор

    До коментар #32 от "Гледач":

    Турция избива кюрди които са с калашници и бомби ..всяка власт прави това !..и Русия си избива непослушните чеченци, Франция си избива непослушни либийци , Сащ избива непослушни араби и.т.н.
  • 34 999

    10 5 Отговор
    Много сте зле или се правите на луди кой седи зат арапската пролет нима турция докара от европа платените терористи нима незнаете че зат всичко това седи сащ краварите само и само заради петрола на сирия виште кадеса краварите на картата воюували с ислямска държава нали тях теги създадоха щом воюват защо ги пуснаха от рака даже им усигуриха коридор да излязат вече ислямска държава нямя но краварите са там и точат петрола но ердо е глупав трябваше да пусне всичките бежанци към европа
  • 35 Путин

    9 5 Отговор
    На Путин му писна от турците и ги натисна през Сирийците. Много е правилно.
    Браво Брат
  • 36 Дориан

    9 2 Отговор
    Ако Сирия на Асад е режим, то Турция на Ердоган е затвор.
Новини по държави: