Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Май, 2019 16:09 3 047 7

Новият президент е готов с плана за битката

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • киев-
  • володимир зеленски

Приоритетите на Володимир Зеленски са борбата с корупцията и ред в съдебната система на Украйна

Новият президент е готов с плана за битката - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Приоритетите на новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски са борба с корупцията и въвеждане на ред в съдебната система, заяви съветникът му и бивш министър на финансите Олександър Данилюк.

Първият приоритет е борбата с корупцията. Имаме план да задействаме отново антикорупционните органи и за това ще бъдат необходими редица законодателни промени и съответно решение на Върховната рада. Вторият е да се въведе ред в съдебната система, отбеляза Данилюк в интервю за изданието "Лига.нет".

Съветникът на Зеленски уточни, че в момента се подготвят конкретни решения, които ще бъдат внесени в парламента.

Екипът на новоизбрания държавен глава много внимателно ще решава кадровите въпроси.

Кандидатите за висши постове в администрацията на президента, външно министерство, Службата за сигурност на Украйна, Главната прокуратура, Съвета за национална сигурност и отбрана и други ще минават няколко събеседвания, ще получат оценка според комплекса от критерии и едва след това могат да разчитат на креслото, допълни Данилюк.

Новият президент е готов с плана за битката

Зеленски сформира национален комитет, екип от трима-петима души, които ще разглеждат кандидатурите според предварително определени критерии. Те ще вземат консенсусно решение и ще дават препоръка на президента, който ще има окончателната дума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    6 2 Отговор
    Трудно ще е!
  • 2 Иван Гешев

    13 4 Отговор
    Мале, мале, този с бившите досегашни министри за съветници ще бори корупцията. В цяла Усрайна един поне полунормален няма ли? Пълни дебили са там.
  • 3 111

    1 1 Отговор
    Dali 6te my durpat samo koncite ot gore
  • 4 Крадец

    8 0 Отговор
    Що ми се струва,че неговата работа няма да стане ! Все едно,същата борба да води някой в България !
  • 5 Румяна Костова

    5 0 Отговор
    Зеленски със сигурност ще се опита да се бори корупцията на олигарсите, които са икономически врагове на неговия покровител. Дали от това ще спечелят обикновените граждани, ще видим . Говори се, че Коломойски не е такава скрънза както Порошенко.
  • 6 олена

    1 0 Отговор
    Първо трябва да арестува този на снимката. И да му конфискуват цялото богатство....
  • 7 Ясновидка

    1 1 Отговор
    Клоунът ще си остане клоун но в неговия случай на конци.
Новини по държави: