Last news in Fakti

12 Май, 2019 11:58 18 399 50

Китай към САЩ: Това няма да ви помогне във войната

  • сащ-
  • китай-
  • търговска война-
  • доналд тръмп

Засилването на търговския конфликт няма да подобри преговорните позиции на Вашингтон, предупреждават от Пекин

Китай към САЩ: Това няма да ви помогне във войната - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ няма да имат предимство на масата за преговори, ако търговската война с Китай се засили, пише в редакционна статия китайският националистически таблоид "Глобал таймс", съобщи Ройтерс.

"САЩ са разбрали неправилно интересите на двете страни и сериозно са подценили издръжливостта на Китай", се казва в статията. Китайската увереност и придържането към основните приоритети няма да бъдат отслабени от повишаване на митата, предупреждава изданието.

Причините за сегашната ситуация е, че САЩ направиха една фундаментално погрешна преценка, смятайки, че Китай се облагодетелства едностранно от икономическите и търговски връзки с Америка.

Според тази преценка една търговска война, водеща до едностранни или непропорционални загуби за Пекин, лесно би накарала китайското ръководство да отстъпи, подчертава в. "Глобал таймс".

Китай към САЩ: Това няма да ви помогне във войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Погрешната преценка на САЩ трябва да бъде коригирана и Пекин държи да защити основните си интереси, отбелязва изданието.

"Вашингтон се опита да включи условия, които или вредяха на достойнството и суверенитета на Китай, или бяха неравноправни и нереалистични. Тези искания усложниха преговорите".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    181 58 Отговор
    Мачкай Китай, само огризки искам да оставите от тая паплач зад океана

    Коментиран от #25

  • 2 Гост

    97 10 Отговор
    Много неинформационна статия. Нищо на нищо!
  • 3 Borislav Popov

    83 15 Отговор
    В обора ще правят римейк на песента - Аз дървото съм го яла.
  • 4 Е нИЩО ДЕ

    50 9 Отговор
    След като Китай е прав - нека ! Да видим правотата му колко ще пострада Америка .

    Коментиран от #5

  • 5 Rado

    34 89 Отговор

    До коментар #4 от "Е нИЩО ДЕ":

    Китай е изнудвач и крадец на технологии. До сега е било така, че като външна компания построи фабрика там Китай автоматично става съсобственик и по този начин краде и копира технологии. Време е това да спре. Точно за това се запъват Китай в преговорите, защото Тръмп иска това да не е вече така.

    Коментиран от #7, #18

  • 6 глупакът бизнесмен

    86 8 Отговор
    още през '80-те американците си изнесоха производството из азия... и изобщо всички големи западни фирми наравиха това, обаче по този начин си изнесоха НОУХАУ-то и омърлушените бедни азиатци най-вече китайчулята започнах да крадат и преправят копи§пейст абсолютно всички продукти в техните си фабрики, а и да строят вече нови техни си производства... западът използваше хипер евтината им работна ръка... т'ва са 4 десетилетия експлоатация, но ония дръпнатите очи бачкат на петилетки :) та за 8 петилетки дръпнаха хипер мно' с материала :) нямат стигане! абсолютно никакви мерки вече не могат да се вземат, за да ги оборят... остава ни да ползваме оем китайчулята и да брандираме... т'ва е! ония там си имат и абсолютно всички ресурси!
  • 7 Boxer

    104 17 Отговор

    До коментар #5 от "Rado":

    И кой ще произвежда стоки за без пари? Ти как си представяш, американците да произвеждат стоките, които ползват? С нация, дето половината е на хапчета, а другата половина чака донори за трансплантация, единственият им шанс е да продължат печатането на пари и да си намерят друг да им произвежда стоките. Индия или Африка, май са подходящи кандидати.

    Коментиран от #9, #48

  • 8 глупакът бизнесмен

    53 10 Отговор
    и изобщо запада страда от това, че не иска да дава големите заплати на техните си хора ... примерно в една германия да се дават по 3000, 3500, 4000, 4500 дойче марки както беше, или франсетата с франковете си и т.н. бяха си много добре... в щатите същата работа беше през тия години след 2 световна война... та до към края на '90-те... вземаха си бая хилядарки на месец, ама капиталиста не ще да ги дава и избяга на изток още през '80-те, ама там ония дръпнатите жълтурковци крадат всичко и преправят, та и създават свои си фабрики с помощта на партията с лекота, закона ги пази за копирането, която партия дава кат' ненормална на висшестоящи да създават собсвен бизнес... работна ръка там бол! започна азиатският бум на производство... кат' се добави т'ва че там имаше и британска/сащ колония, която наливаше милиарди... и ето ви на :) китайците се съживиха :) а т'ва да разбудиш 1,5млрд. души... хич не е работа :) и изобщо западът си страда от т'ва че са колониалисти :) оттам се напълниха с чернилки и си озяниха икономиката, мислейки си че чернилките ше им бачкат евтинко, а и си дадоха всички знания на колониите... ония само т'ва чакаха :) взаимно използвачество, но кой печели незнам :)
  • 9 Rado

    19 27 Отговор

    До коментар #7 от "Boxer":

    В България завода на VW да ли ще стане на половина наш? Нали ти плащат заплата, сега че Китай си експлоатира народа това си отделен въпрос.

    Коментиран от #11

  • 10 глупакът бизнесмен

    42 9 Отговор
    много скъпо им идва на западняците да правят бизнес у тях си или съседни западняци и ходят в малоумна българия понеже тук земята е евтинка :) хората са евтинки :) кат' сме баламурници! така ще е!
    ходят из азия, из африка, из латинска америка... после едрите капиталисти кат' доналд тръмп, чрез наложените мита вземат от собственият си народ, затова че той тоя прост народ не може да си ги прозиведе :) не че не може, но едрият капиталист не му позволява да си ги произведе, за да си задоволи нуждата да има материалното :) еврейска им раб'та :) хем така, хем онака и накрая никак :)
  • 11 глупакът бизнесмен

    49 16 Отговор

    До коментар #9 от "Rado":

    в тъпата ни бълХария, VW ще се сдобие с много земя, заграбена евтинко... то да беше само VW, ами са супер много чуждите фирми, които си заграбиха бая много земя... не само че не става наполовина наш, ами им даваме евтина работна ръка, ресурси, и олекваме със земя, която е много плодородна... ти това разбира се го знаеш, ама аз да си го напиша :) евтини сме! продажни! но някои се тупат в гърдите и разправят, че са докарали инвеститори, а други подкрепят кат' викат, че добре че са тия чуждите фирми, че видиш ли къде сме щели инак да бачкаме :) ети тия са най-продажните люде, но са толкова глупави, че не се озъзнават, че са евтино-продажни... но им е простено, глупави са и не осъзнават, ама другите дето са виновниците, са за затвора! не се създават родни държавни фирми, а домъкват поробители!

    Коментиран от #13

  • 12 глупакът бизнесмен

    54 14 Отговор
    държавата била лош стопанин! това ви го приказват 30г. и на хората им се втълпява, че е добре да бачкаш на запад, или тук за чужди фирми... българинът частник използва всичко това с евтината работна ръка, че чак се оглежда и за работници от украйна :) мале мила сме, мила родна картинка да я хванеш че да я скъсаш! но ние си я нарисувахме! калпави художници се оказахме :) едно държавно предприятие не се създаде, срамота! и печалбата му да отива в хазната за хората, а хората да бачкат с песен на уста... но не им е изгодно... т'ва е! по-лесно е да заграбиш заводите, да ги ликвидираш, да викаш чужди фирми и да им предлагаш земята и хората... това направи държавна "сигурност" - тия мишки гадни безродници!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Груйо

    19 48 Отговор
    Абсолютно безсмислена пропагандна статия, китайците нямат отговор на санкциите и знаят че те ще са големият губещ. Просто до сега САЩ и Европа много им позволиха да си разиграват коня. Много западни компании вече изнасят проузводството във Виетнам, Камбоджа и други азиатски страни. Китай са най големият крадец на технологии, замърсител на околната среда, подтисник на свободното слово и свободата на вероизповедание.

    Коментиран от #20, #42, #50

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Груйо

    25 21 Отговор

    До коментар #15 от "БЪЛГАРИН БУДИСТ":

    Будисте, съгласен съм с теб че китайците имат една от най-древните цивилизации и култури, обаче не забравяй че комунистите им я унищожиха през 60 години на 20 в. по време на така наречената "Велика културна революция" на Мао. Унищожение на будистки и даоистки манастири, реликви, паметници на хиляди години. Затваряне на университети и училища, едно цяло поколение остана неграмотно през тези 10 години. Унижения за всички образовани и интелигентни хора, учители изкарвани по улиците в паради на унижението. Хората бяха учени че да си мръсен и немит е гордост, както и ръце покрити с мазоли, а въшките дори бяха наречени революционни буболечки.

    Коментиран от #19

  • 18 Бесен Язовец

    56 10 Отговор

    До коментар #5 от "Rado":

    А краварите какви са ? Окрадоха всички патенти , отделно инженерите на Германия а после и на останалия свят ! До ВСВ бяха в рецесия !! Голямата депресия !! Как мислиш стигнаха до сегашното положение ??!!

    Коментиран от #40

  • 19 Borislav Popov

    61 13 Отговор

    До коментар #17 от "Груйо":

    Китай още е комунистически бе ! И какъв ти е проблема със системата? Там всичко се разпределя централизирано ! За армията , за пътищата, за заводите и т.н ! За това имат и армия и икономика ! А ние 8 кирливи самолета не можем да купим !!!

    Коментиран от #21, #44

  • 20 Муйо

    40 13 Отговор

    До коментар #14 от "Груйо":

    Ще прецакат Китай ама някой друг път ! Китай им прави стоките и им държи парите от облигациите ! Ония няма де да ритата. Щото ако Китайците видят зор - ще им сринат икономиката !!!

    Коментиран от #22

  • 21 Груйо

    28 20 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Системата им е най-тоталитарно подтискащо в света, може би само след Северна Корея. Знаеш ли че един огромен "автономен" район Шинджиан е като гигантски биг брадър и хората са следени на всяка крачка с видео наблюдение, ретиново сканиране и пръстови отпечатъци. Знаеш ли че Китай продължава да убива затворници на съвестта, за техните органи в специални трансплантациионни болници. Тези хора са членове на забранени религиозни групи като Фалун Гонг, тибетски будисти или мюсюлмани уйгури. Знаеш ли че Китай не може да се пребори с масовата корупция в страната и че всичките им милионери си изнасят капитали и активи на запад. В същото време по-голямата част от населението живее в бедност и е използвано като евтина работна ръка. Китай е застрашен от екологична катастрофа заради безпрецедентната индустриализация, води, почви въздух, всичко е отровено.

    Коментиран от #23

  • 22 стоян

    12 13 Отговор

    До коментар #20 от "Муйо":

    До 20 ком =Явно не си го разбрал а сега да ти обясня как ще ги прецакат = с наложените мита от 30% се оскъпяват китайските стоки ,и тогава американските и други инвеститори си товарят машините и заминават примерно в съседен Тайланд или където Тръмп разреши безмитен внос за Америка

    Коментиран от #24

  • 23 Borislav Popov

    28 10 Отговор

    До коментар #21 от "Груйо":

    Голям ужас ! Бе тия са диваци ? А ти знаеш ли в Косово колко народ избиха демократично заради органите ? А половин Франция какъв Биг Брадър е ? Една дъвка не можеш хвърли демократично в Париж извън кошчето ! А в обора как е ? Камери на абсолютно всяко кръстовище , държавно учреждение,банкомат и т.н !!!
  • 24 Муйо

    24 9 Отговор

    До коментар #22 от "стоян":

    То тъй става - все едно товари бали слама на каруцата и заминаваш ! А там работна ръка бол - седнали на бордюра и чакат ! Особено за високите технологии! А колко краварски завода има мислиш в Китай ? Почти всичките са съвместно производство - което значи че не могат бутна нищо от там ! По лошото е , че в обора ще продължат да купуват стоките от Китай па макар и с 40 % по скъпо - но китайците ще престанат напълно да купуват нещо от обора !Ще пренасочат покупките си предимно към своите стоки ! Това само ще стимулира собственото им производство !! Салдото ще е едностранно !
  • 25 Junip

    34 10 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Благодарение на Китай и поевтиняването на работния процес си успял да си позволиш сигурно 50 % от техниката у вас!
    Май си забравил как на времето докато долара бе по 3 лв една японска камера и то не последен модел струваше 600/700$ при заплата от 300лв!
    За телевизори и видеата да не говорим.
    Не може да се говори, че българската икономика е била толкова ощетена поради факта, че не произвеждаме нищо съществено.
    Нито техника, нито дрехи, нито уреди/приспособления дом. потреби.
    Но на мен друго ми интересно...Сащ налагат някакви мерки с цел уж да си вдигнат икомиката и да мислят за народа и в същото време точно те разработват и наливат маса пари за роботизацията и изкуствения интелект...Този процес ще ощети мн. повече американци от колкото Китайската икомика някога е ощетявала!

    Коментиран от #43

  • 26 САЩКОЧИНА

    22 9 Отговор
    ЖИДЯТА УПРАВЛЯВАЩИ ФАЛИРАЛАТА И ЗАБОРЧНЯСАЛА ДО НЕБЕСАТА ЦИОНИСТКА КАШЕРНА КЛОАКА СЪВСЕМ ИЗПЕРКАХА ,ЩОМ ОТКРИТО ТРЪГНАХА СРЕЩУ ДВЕТЕ НАЙ ВЕЛИКИ И ОГРОМНИ СТРАНИ-РУСИЯ И КИТАЙ..ТОВА ОБАЧЕ МОЖЕ САМО ДА НИ РАДВА,ЗАЩОТО ЩОМ СИНАГОГАТА СЕ РЕПЧНИ НА МЕЧОКА И КИТАЙСКИ ДРАКОН ,КРАЯ НА САЩ ЩЕ Е ПО БЛИЗО ОТКОЛКОТО МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ
  • 27 Каро спатия

    11 24 Отговор
    Скъпи братя русофили, нашите скъпи братя руснаци ни плащат по 120 лв на ден за да предизвикваме отвращение към САЩ, но това което повечето от вас правят е да предизвикват симпатия към САЩ....Струва ми се че много от вас ще връщат парите. Кутев явно се е "престарал" този път в подбора!
  • 28 Така е

    12 27 Отговор
    Китай ще се развива толкова , колкото им позволят САЩ.

    Коментиран от #29

  • 29 Китаец

    21 11 Отговор

    До коментар #28 от "Така е":

    Аааха ха хааааах! Ти си много злв с инфото бре ! Китай е номер едно в света.
  • 30 Овчар

    17 7 Отговор
    Давай Китай. Мачкай краварите.
  • 31 Генчо

    21 6 Отговор
    Китайците не са първите които са крали технологии и мозъци а и няма да са и последните. Първата държава която най бързо се разви икономически с откраднати технологии беше Япония а след нея се нариди САЩ! Най голям е дълга на САЩ към Япония но нещо ги изненада природата с тия земетресения че напоследък японската икономика започна да забоксува а не се знае и дали някой не е помогнал на природата. По отношение на Китай нещата се случиха още след 70 години когато китайци и руснаци се скараха и за да ги спечели запада започнаха да инвестират в развитието на китайската икономика. Дето се вика,, Не е луд тоя който е изял зелника а тоя който му е го дал"!От 1970 до сега са изминали близо 50 години и китайците само спечелиха от това че позволиха на западни компании да развиват бизнеса си като по този начин се научиха и как да развиват нови технологии. Същото се случи и с Южна Корея но тя не може да произвежда в такива количества както го прави Китай и може би затова САЩ още не са я взели на прицел. Имаше пророчества че жълта раса ще превземе земята и ще я управлява и ако продължат така да се развиват нещата май може и да познаят!

    Коментиран от #36

  • 32 ASD

    19 9 Отговор
    При търговска война побеждава по-голямата РЕАЛНА икономика.
    Китай в отговор на наложените мита ще преустанови покупката на земеделска продукция от САЩ. Очаква се производителите на соя, царевица, месо и тн. да започнат масово да фалират. Също така Китай спира да купува нефт, втечнен газ и нефтени продукти от САЩ.
    Очаква се последиците от митата да намалят растежа на китайската икономика с 1,5-2,5% и растежа за 2019 да е САМО 7%. Очаква се в резултат от наложените мита и забрани цели сектори от американската икономика да бъдат унищожени!

    Множество американски корпорации имат инвестиции в Китай и производствени мощности, очаква се с засилването на икономическата война те да загубят възможност за печалба /меко казано/.

    Китай има население 1 365 САЩ имат население 325. Китай има резерв от наколко десетки трильона. САЩ имат дълг от 22 трилиона. Ако се тегли чертата, краварите ще бъдат принудени да плащат, .... дълги години.

    Коментиран от #45

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ,,....ВРЕДЕЛИ НА ДОСТОЙНСТВОТО!!! И СУВЕРЕНИТЕТА!!!!>>>

    Коментиран от #35

  • 35 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "ТОЧКАТА":

    показателно ,какво има Китай,и какво нямаме ние
  • 36 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Генчо":

    тъй като си го описа е вярно и много неточно!!!Защото целта на Китай и Япония бе В НАЛОЖЕНИТЕ!!!рамки да извлекат максимум полза за ДЪРЖАВАТА>>>А това са стратегии,планове с период на действие 50/100години....И ДЪРЖАВА НА МЯСТО!!!!!И ЕЛИТ!!!,който да ги провежда....
  • 37 2 и 2

    10 3 Отговор
    ЗА 2018г ДЪРЖАВНИЯ ИЗЛИШЪК НА КИТАЙ Е НАД 350 МИЛИАРДА ДОЛАРА , А САЩ СА ЗАДЛЪЖНЯЛИ С 1 ТРИЛИОН ..................КОЙ Е НА ДУЗПАТА , А .....!!!!!!!!!!!!!??????????????
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТОЧКАТА

    10 4 Отговор
    каква разликаа...Китай прави ,,пътят на коприната,,,!!!!?НЕЩО ПОЛЕЗНО...ЗА ВСИЧКИ!!!!>>>Америка прави само войни ...
  • 40 Rado

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    До ВСВ САЩ изобретиха първата атомна бомба, след това са откраднати чертежите и са предадени на Раша. Къде са инженерите на Русия, че са толкова изостанали технологично, кой ли ги е откраднал.
  • 41 Мао Дзедун

    5 3 Отговор
    Не знам дали Рейгън е накарал руснаците да ядът оръжие, но крадарите скоро ще ядът само долари, само долари, че друго няма да имат!!!!

    Коментиран от #49

  • 42 Мид

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Груйо":

    Щом се изнасят във Виетнам и Камбоджа значи и те ще си копират и ще израстват а ние кога ще израстнем се пита в задачата. Стига с тази САЩ и Китай.китайците са купили по голямата част на щатите така,че тръмп си вкарва автогол си мисля АЗ!!!!
  • 43 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Junip":

    Долара струваше 3лв.на черно.
    По банков път долара струваше под 1лв.
  • 44 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Пич пожелавам ти да поживееш само месец като обикновен китаец и после може да ми обясняваш колко е хубаво в Китай (примерно от тези китайци дето работят по 20 часа на ден седем дни в седмицата)
  • 45 Роко

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "ASD":

    На хартия без да знаеш за кво става въпрос си прав. Но ръста на Китай се дължи на американските корпорации (ако те се махнат от Китай ръста става отрицателен точно за това тези на корпорации им е позволено да експлоатират работната ръка по нечовешки начин като 20 часов работен ден за купичка ориз) и Китай няма трилиони резерви (всичко което имат като свободни пари го вкарват в американската икономика купувайки американски облигации защо можеш да разбереш като се образоваш). Китай щял да спре да купува американски петрол и газ и от къде ще ги купува от Русия ли? Това е мечтата на Путин и гъзолизците му у нас, но Китай нещо не си дава зор да купува руски нефт и газ. В момента Китай купува руска газ в обема който купуваше Украйна преди Крим наш на по - ниска цена. Найс а? А и отказа строителството на Сила на Сибир 2 защото не им трябвал газ.
  • 46 Узуновата герма

    2 1 Отговор
    Това китайците са. много прозорливи хора, мислят с. векове напред...!!!

    Коментиран от #47

  • 47 Малко продължение..

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Узуновата герма":

    И все пак, лъжат цял свят със своите фалшиви и евтини стоки..! Огромна държава, която наистина знае как да задоволи и създаде работа на толкова народ.!Някои могат да я харесват тази държава, защото са имали и имат. изгода като бизнес...! Айде да ги похвалим с нещо, китайски порцелан, китайска коприна , Мао....
  • 48 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Boxer":

    Публикувано във факти.бг: "С нация, дето половината е на хапчета, а другата половина чака донори за трансплантация, единственият им шанс е да продължат печатането на пари и да си намерят друг да им произвежда стоките."

    Е то бива-бива американофобия от диагностицирани русофилистици в този сайт, ама чак бивол за мезе -не бива:)
  • 49 ултра

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мао Дзедун":

    Ами "другото" ще си го купят с доларите бе, Чугун:)
  • 50 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Груйо":

    Колега,това дето го пишеш за Китай,не го ли бяха спуснали да е за Русия.Светни ми,щот съм прозд и постоянно се обърквам.Ще ме изгонят и трябва да мина към кремълските тролове.А бе там как е със заплащането?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания