12 Май, 2019 14:45 3 130 2

Пентагонът: Войниците остават на границата

  • сащ-
  • мексико-
  • граница-
  • мигранти-
  • пентагон-
  • патрик шанахан

На границата с Мексико са разположени 4364 военни, включително на активна служба и членове на Националната гвардия

Пентагонът: Войниците остават на границата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан посети тексаския град МакАлън, намиращ се на границата с Мексико, заявявайки, че има намерение да ускори планове за гарантиране на сигурността на границата и да укрепи възможностите на правителството да постигне това без постоянната помощ на Пентагона, предаде Асошиейтед прес.

Шанахан заяви пред двайсетина служители на граничната служба на САЩ, че Пентагона няма да оттегли подкрепата си преждевременно. "Няма да напусне, докато границата не е сигурна", подчерта и.д. министърът, добавяйки, че "не става дума за идентифициране на проблема, а за по-бързото му разрешаване".

Миналата седмица Шанахан заяви пред Конгреса, че на границата с Мексико са разположени 4364 военни, включително на активна служба и членове на Националната гвардия. Те издигат бариери, осигуряват логистична и транспортна подкрепа и помагат по други начини на службата за гранична охрана.

Военните нямат право да извършват дейност по прилагане на закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти седераст

    5 5 Отговор
    Расисти и ксенофоби!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.