13 Май, 2019 17:05 3 805 7

Борбата за европейските коли

  • ес-
  • коли-
  • сащ

ЕС очаква Тръмп да отложи налагането на допълнителни мита

Борбата за европейските коли - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС очаква американският президент Доналд Тръмп да отложи митата върху вноса на американски автомобили. Това обяви еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом, цитирана от „Зюддойче Цайтунг“.

САЩ вече наложиха краен срок до 18-ти май за споразумение с ЕС. Администрацията на Тръмп вече наложи мита върху китайски стоки за $ 200 млрд.

Скоро американското правителство трябва да вземе решение за мита за внос на европейски автомобили. Ако това стане, митата ще засегнат автомобили и части на стойност 47 млрд. евро.

Според Малмстрьом крайният срок може да бъде отложен. Смята се, че в момента американските представители са съсредоточени върху преговорите с Китай.

„Има сигнали за възможно отлагане, заради преговорите между САЩ и Китай. Трябва да изчакаме“, заяви Малмстрьом.

Все пак в ЕС вече са подготвили списък с американски стоки на стойност 20 млрд. евро, на които може да бъдат наложени мита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    24 1 Отговор
    мита и санкции ако нещат война - това е САЩ
  • 2 HANS

    30 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ЕС очаква американският президент Доналд Тръмп да отложи митата върху вноса на американски автомобили.?????
    Да не става дума за европейски.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Bubbles

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "HANS":

    Хаха и кому ще накривят шапката краварите с тия мита като в Европа почи никой не им кара трошките а за сметка на това там умират за европейска кола ама им излиза доста скъпо.

    По-скоро е поредната грешка на факти.
  • 4 ЕратаНаФейсбук

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "HANS":

    В ерата на Фейсбук ... е нормално да има стаятия в коят или подлога или допълнението е сбъркано - важно е да има посетители и да дават стотинки за реклама. Никой не разбра, че капитализма използва рекламата за насаждане на удобни информации, новини, политици - рекламата е нещо неизмеримо, а се харчат млрд. годишно - е това е подкупа за върхушката ... една реклама, нещо излъчено за секунда някъде - и никой да не го е гледал, нашия човек е прибрал парите и с тях бетонира властта със спуснат списък от удобни новини после.
  • 5 321

    12 0 Отговор
    Е защо само на стоки от Щатите за 20 млрд. ще налага ЕС. Трябва поне за 50 за да са ефективни. И най-вече върху услуги през интернет.
  • 6 onq s konq

    5 3 Отговор
    Показателен е факта че взаимното налагане на Мита само по оста САЩ-Европа е 1 към 2,5 в полза на САЩ,за Китай и останалите държави пък да не говорим.И ако на някой все още не му е ясно ЗАЩО Америка командва Света...то си му е "по рождение" и няма оправия.

    Коментиран от #7

  • 7 абе

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    То навремето и Римската империя е "командвала света", ама времената се менят и нещата се променят.......краваристан вече може да командва все по-малко, докато накрая се удави в собствените си ла.на!