14 Май, 2019 10:44 1 736 3

Германия предупреди за терористични атаки

  • германия-
  • разузнаване-
  • ислямска държава-
  • терористи-
  • томас ханделванг

Продължава разпространението на пропаганда

Германия предупреди за терористични атаки - 1
Снимка: Shutterstock

Германското външно разузнаване предупреди, че "Ислямска държава" може да организира атентати в Европа, пише "Дойче Веле". За пръв път директорът на Федералната служба за защита на конституцията Томас Ханделванг беше домакин на годишния симпозиум на службата за външно разузнаване в Берлин.

Ханделванг предупреди, че никой не трябва да се заблуждава от военния разгром над джихадистите в Сирия. Организацията продължава да действа, като пример са атентатите в Шри Ланка, където загинаха стотици.

"Продължава разпространението на пропаганда от привържениците на "Ислямска държава" и тази пропаганда призовава за атаки срещу цели на Запад", каза директорът на разузнаването. На срещата на разузнавачите беше засегната и темата за крайнодесния и крайнолевия екстремизъм.

"Крайнодесните се възползват от определени проблеми, за да се доближат до граждани, които не са техни привърженици и да отровят атмосферата с пропаганда и дезинформация", казва Ханделванг. Ксенофобските протести в Кемниц след смъртта на германец са типичен пример, смята шефът на службата. Заподозрените бяха иракчанин и сириец и протестите продължиха с дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    7 1 Отговор
    Меркел няма ли да се изкаже по въпроса
  • 2 Владимир Ленин

    2 0 Отговор
    Призрак броди по Европа... Призракът на комунизма!
  • 3 Мохамед чист ариец

    3 0 Отговор
    Не е вярно .Ние сме добри и миролюбиви хора.
Новини по държави: