14 Май, 2019 17:29 2 579 30

Иран е твърде велик, за да бъде сплашван

  • иран-
  • кораби-
  • хасан рохани

Хасан Рохани смята, че страната му ще се справи в сложната обстановка

Иран е твърде велик, за да бъде сплашван - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иранската държава е твърде велика, за да бъде сплашвана от някого. Това заяви иранският президент Хасан Рохани, цитиран от РИА Новости.

През миналата седмица САЩ наложиха нова серия от санкции срещу Иран. Американската администрация засили и военното си присъствие в Персийско море.

„Ние ще преодолеем този труден момент. Ще победим врага със слава и високо вдигнати глави“, заяви Рохани.

Той призова за разследване на последните инциденти с атакуване на кораби в района на крайбрежието на ОАЕ. В момента САЩ се опитват да ограничат износа на ирански петрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анонимен

    22 28 Отговор
    Уж велик народ, а президентът им - с бинтована глава, с брада като кучешко чердже и облечен с покривало за мотопед.
    Докарай си достоен външен вид, преди да говориш за достойнството на нацията си.

    Коментиран от #13, #23

  • 3 Празни думи

    18 21 Отговор
    Велик Иран....Велик Пуйкистан....Велик Простакистан.
  • 4 Бай Коста

    22 2 Отговор
    Много познат сценарий.
  • 5 Рибар

    23 1 Отговор
    В океана винаги има и по-голяма риба от голямата такава.
  • 6 Каро спатия

    22 19 Отговор
    Така говореше и Садам Хюсеин за Ирак, но го набиха американците, за една седмица превзеха държавата, окупираха я, демократизираха я и сега си точат нефт на воля. Има вариант да не се случи и с Иран, ако се приеме християнството за една от религиите в държавата и се демократизират религиозно...Но по всичко личи че няма да го направят и ще хапнат томахавките скоро....

    Коментиран от #7, #8

  • 7 По-голям българин

    13 12 Отговор

    До коментар #6 от "Каро спатия":

    Вярно е ама има една огромна разлика от тогава с Ирак и сега със Иран! Ама наистина много огромна разлика може би най-голямата разлика на земята! Познай що е то? И тази разлика е толкова голяма и се оказа толкова силна че наклони везната полза на мъртвецът Башар Асад! Тя е толкова още по-голяма че позволява на дребни шофьори на автобуси да се репчат на Великата Америка? И както каза Краси Радков в Шоуто на Слави маскиран като мадуро стъпил съм на много здрава основа основата на Спасибо!!! Хахагааааа
  • 8 aмериканосран

    21 14 Отговор

    До коментар #6 от "Каро спатия":

    Оказа се че томахавките ги ядат s200 и притежаваните от Иран s300! А на север Иран граничи не с кой да е! За да бъде нападнат някой от САЩ трябва да има разрешение от този НЕ КОЙ ДА Е! Иначе би се получил чудесен нов сюжет за бъдещите американски филми след този със Виетнам! И понеже не можаха да победят Виетнам във война Командо направи в Холивуд и то сам с голи ръце отвреме-навреме само му помагаше Чък Норис но само в някой серии!

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нео

    8 9 Отговор
    Иранското ръководство, както и други тоталитарни режими страда от комплексарщина и го избива на "величие"! Иран има толкова общо с персийската си история, колкото и съвременен Египет с древните царства на фараоните. Всичко е петрол, пари и оръжие! В момента, в който аятоласите се сдобият с ядрено оръжие ще настъпи и краят на човешката раса!

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    12 5 Отговор

    До коментар #11 от "Нео":

    Човешката раса не е само Израел!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Конур

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "aмериканосран":

    Ние видяхме как ги ядат -летището Шейрат помниш ли го ? Кривезниите им пречели иначе щели да ги изядат. РЕБ а бил безсилен ,че сами си създавали кодове. Вземи тия 59 томахавки . От тогава ползва ли се това летище ? НЕ

    Коментиран от #25

  • 15 Ай стига бе

    6 9 Отговор
    Чаршафосаните си нямат и представа какво ги очаква. Ирак имаше едномилионна армия и какво? Хвърлиха оръжието и гледаха като магарета в празен кладенец. А защо стана така никой не казва. Защото ги праснаха с оръжието "Х". Нещо правещо мозъка ти на крем карамел. Забравяш кой си и по какъв повод се мотаеш там. И като ходиш до тоалетната някой предварително трябва да ти напомни да си свалиш гащите. А има и оръжие У и Z. Не знаят какво ги чака чалмите.
  • 16 зелник

    4 3 Отговор
    Тоя си подритва чалмата.
  • 17 файъра

    5 4 Отговор
    Не се сърдете на чалмите. Мозъците им са хем недоразвити, хем промити. Така и ще си отидат от Земята....недоразвити!
  • 18 outlander

    6 13 Отговор
    Америка никога не прави нещо, което не може, а до сега не е имало случай, в който да не може нещо. Америка каза, че ще срине СеСеСеРе и го направи, каза че ще срине соц. строя и го направи, срина СИВ и Варшавския договор. Америка направи и нещо повече - всички бивши соц. държави в Европа са в НАТО и съюзници на Америка и продължават да се приемат нови членки, никоя от тия държави не искат да имат нещо общо с руслямистанската кочина, дори напротив - всички искат американски военни и бази на територията си, защото дори само присъствието на американската военна машина в дадена държава е гарант за мир и спокойствие в тази държава. Ирак мачкаше Иран във всяка една война между двете държави, а същия тоя Ирак капитулира пред Америка за броени седмици, Иран ще падне за около месец най-много. Русофилистиците да слагат памперсите и да започват с траурните тържества.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    4 3 Отговор
    Вижте сега , за да спрем с празните приказки за "величието" !!!!! Иран има БВП 412 млд !!!!!! При положение , че Саудитска Арабия има 637 , а Турция 735 , тоест почти двойно на иранския !!!!!! И при положение , че при война първо ще изгуби 100% от приходите си от петрол , тоест всичките още на първия ден !!!!! На втората седмица ще воюват помежду си за храна , а не с американците !!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 outlander

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Да погледнем нещата от ъгъла на БВП. Делът на щата Калифорния в БВП на САЩ е 14%, или близо 1,4 трилиона долара. По този начин приходите на Калифорния надвишават тези на която и да е друга държава в света освен САЩ, Китай, Япония, Германия, Франция, Обединеното кралство, Бразилия, Русия, Италия, Индия, Канада и Австралия. Къде изобщо са тръгнали Иран с няма и половин трилион БВП? Не само ще се избият помежду си за храна, ами и жестоки бунтове ще има срещу ислямските закони, които аятоласите наложиха след падането на последния шах на Иран. За съответните репресии от страна на режима няма и да споменавам, което със сигурност ще доведе до гражданска война или нещо подобно.

    Коментиран от #27

  • 22 Бай Петко

    5 2 Отговор
    Днес Помпео е на килимчето в Сочи

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 outlander

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Петко":

    В Сочи е, щото ботоксовия монголоиден изтърсак, с платформите, не смее да шавне извън кочината. Друго си е да се прави на велик сред стадото, навън е никой.
  • 25 aмериканосран

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Конур":

    Ами то около летището имаше повече ракети отколкото на самото летище! И като вземеш 59 ракети и видиш че на самото Летище има три дупки в асфалта?!? И като пък се сетиш за следващите 117 ракети от които има трима ранени сам можеш да си направиш изводите! Летището шерат изобщо не съм сигурен че не се ползва, с три кофи студен асфалт и е като ново! Нали гледах репортажите на живо хората не можеха да повярват че става на въпрос за 59 ракети!
  • 26 Башар

    3 0 Отговор
    Така говореха и за сирийският президент свършен бил но още си е там и контролира вече почти цяла Сирия. Американците бяха до тук свърши вече.

    Коментиран от #29

  • 27 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "outlander":

    Бвп на Виетнам едва ли е бил по голям от този на Калифорния

    Коментиран от #28

  • 28 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ха ха":

    Ами БВП на Ирак е в пъти по-голям от на Виетнам дори сега , на Либия също беше !!!! И това помогна ли им ??? И условията в Иран са доста по -подобни на горните , а не на Виетнам !!! Доколкото помня Ирак изкара седмица !!! Ти колко му даваш на Иран ???
  • 29 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Башар":

    Значи ако наистина си въобразяваш , че в Сирия всичко е свършило , значи си най-големия наивник на тоя свят !!! То тепърва започва !!!
  • 30 Djjd

    0 0 Отговор
    Sndnnd