Last news in Fakti

16 Май, 2019 15:00 1 562 18

Доналд Тръмп посещава Сърбия през 2020 г.

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сърбия

Той планира визитата да се проведе след изборите в САЩ

Доналд Тръмп посещава Сърбия през 2020 г. - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще посети Сърбия през 2020 г., съобщи македонското издание „Вечер“.

Визитата ще се проведе непосредствено след изборите в САЩ. Тогава се очаква и Тръмп да даде предложение за решение на спора между Сърбия и Косово.
Новината беше обявена от бившия сръбски министър на отбраната Православ Давинич. Според него самия Тръмп има позитивно отношение към сръбския президент Александър Вучич.

„Тръмп иска да реши това като бизнес, тоест да получи нещо и да загуби възможно най-малко. Това е голям шанс за нашата страна“, заяви Давинич.

Решението на спора за статута на Косово е един от приоритетите на Тръмп. Той се надява да реши въпроса дори преди изборите в САЩ.

Косово и Сърбия преговарят през последните две години. При споразумение и двете страни ще могат да кандидатстват за членство в ЕС. На този етап обаче преговорите не се развиват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    5 15 Отговор
    2021 Сърбия в НАТО , а рашките с пръстче в дупито !
  • 2 Обикновен човек

    15 2 Отговор
    Аз лично ще го питам какъв го търси в сърбия!?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българин-родолюбец

    6 6 Отговор
    Там е истината и живота НАТО и ЕС не евразийская миризливая кочина !!!!

    Коментиран от #14

  • 8 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "100 рубли = 1 ДОЛАР":

    Леукинко да та поправя. Който огладнее ограбен от колониалистите и моли Русия за помощ. На там върви и милата ни Родина. И ще е за пореден път. А сега предметни колко йени ще размениш за бир парче рубла. После за южнокорейски вон. Да еа и дребнавия хитруляк да еа.
  • 9 До, фенките на Тръмп?

    5 2 Отговор
    Сърбия е по добре от България икономически в момента! АБСОЛЮТНО НИКАКВА полза нямаме от НАТО и ЕС! Северна Македония също е на нашето ниво икономически,.. България преди да влезем в ЕС е била по добре от сега! Айде кажете ми за чий хой ни е тоя ес и нато, освен да ни откъснат от Русия! Затова и ни приеха в ес напълно неподготвени господа американофили смешни
  • 10 ДДимитърдд

    3 3 Отговор
    Ей руско зомби какви глупости и простотии пишеш? Защо другаря Луканов обяви фалит на българската държава, защо магазините бяха празни? Защо при бай Тошо Живков умното пастирче имаше Кореком и показни магазини? Само за нова година пускаха банани и портокали. Ти на кой свят живееш за да твърдиш такава простотия и откровена лъжа. Сега живота е в пъти по добър. След влизането в ЕС и НАТО имаме сигурност и суверенитет закриляни от НАТО. А членството ни в ЕС ни дава възможността за свободно придвижване на хора и капитали в целият Евросъюз. В България идват всяка година над 2 милиарда евро от всички работещи в помощ на свойте близки и роднини. Еврофондовете ни отпускат огромни суми за строеж на пътища мостове сгради и тн. Русия не ни е дала дори един долар. Русия източва от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара, а в замяна получава скъпи горива с ниско качество, което съсипва двигателите на колите ни. Човекк трябва да в много тъп или заблуден за да вярва на руско българската комунистическа пропаганда която работи с гьобелсовата система да повтаря сто пъти една лъжа, която да може да мине за истина.

    Коментиран от #12

  • 11 ИнчуЧуна

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "100 рубли = 1 ДОЛАР":

    То команчите, апачите, шерихвахвасите, шошоните цъфнаха и вързаха като дойдоха сифилисистиците.
  • 12 До, фенките на Тръмп?

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДДимитърдд":

    ЕС ни върна с 30 години назад все едно сме в 1990 година! Ес ни спряха ядрените блокове и ни наложиха веита от което в момента тока става все по скъп, ЕС не сава да си направим АЕЦ Белене, ЕС ни спря южен поток, ЕС не взе за 10 години два милиона работници и обезлюди стотици села и градове, ЕС ни вкара веригите Лидл, Метро, Кауфланд и ни затвори ХИЛЯДИ малки магазинчета от които се изхранваха цели семейства! Парите от тези вериги отиват директно при Меркел! Парите които ни дават като еврофондове са от печалбите на същите тези вериги в България, така че това което ни уж дават всъщност са наши пари, да не говориме, че половината стока в тези вериги не е българска и това пак влияе негативно на родното производство! И още много бели ни навреди ЕС, просто в момента те се сещам! Защо тоя прехвален ЕС не инвестира за да не ходят българите в Германия да работят, защо тоя ЕС не следи тези еврофондове как се разходват, защото не ги интересува макар да знаят че отиват парите при мафията на Бойко!
    Знаеш ли, прекалено много вярваш на демокрацията!

    Коментиран от #16

  • 13 Дупка в софия

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "се се се ре УМРЕ урааааааааааааа":

    Защото в главите на такива като тебе има турболенция и филми тип екшън, снимани по софийските улици безплатно!
  • 14 Кашик

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин-родолюбец":

    От Харманли на запад! Нататък започва щастлива живот за тия, които го търсят. Дай Боже да го намерят в Брюксел!
  • 15 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Визитата ще се проведе непосредствено след изборите в САЩ.

    ---------------------------------------------------------------------

    А я по серииозно! Няма да посешава никого рижия зъл клоун след изборите... ха-ха
  • 16 бай Даньо

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "До, фенките на Тръмп?":

    Македония е два пъти по-бедна по покупателна способност, а Сърбия е 30% по назад. Проблема е че изоставането ни благодарение на 45 години комунизъм е огромно. Но докато България върви напред от вече 20 години поне ( например средната заплата се увеличи 3 пъти за времето от влизането в ЕС) , то сърбите си съсипват държавата и вървят назад и се разминахме. Когато свърши комунизма нашите доходи бяха 10 пъти по-ниски от запада ( 2000 марки срешу 200 лева) днес са 4 пъти по абсолютна стойност , по покупателна спосбност изоставаме само 2 пъти. Само защото говорим за най-богатата част от света. Тенденция, някой? И това е благодарение на ЕС. Без Европейския съюз България щеше да е като африканска държава.

    Коментиран от #18

  • 17 ASD

    1 0 Отговор
    Ша го наметкат яко с яйца, домати и тн. Сърбите не са забравили!

    Сърбия НИКОГА няма да влезне в НАТО.
  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "бай Даньо":

    Отиди до Видинския край, там да видиш колко е добре.
Новини по държави: