Last news in Fakti

17 Май, 2019 08:30 1 726 2

В Лондон готвят секира за премиера

  • борис джонсън-
  • тереза мей-
  • брекзит

Борис Джонсън иска да стане следващият лидер на британските консерватори

В Лондон готвят секира за премиера - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият британски външен министър Борис Джонсън даде заявка, че ще се бори за мястото на Тереза Мей начело на Консервативната партия, съобщи Би Би Си.

Мей каза, че ще се оттегли преди следващата фаза на преговорите за Брекзит, но все още не е обявила дата за оставката си.

"Разбира се, че ще се боря за лидерския пост", каза той пред Британската асоциация на застрахователните брокери.

Джонсън се оттегли от министерския си пост през юли в знак на протест срещу начина, по който Мей ръководи преговорите за излизане от ЕС.

Той е един от най-видните брекзитъри. На него е посветена нова театрална постановка, озаглавена "Последното изкушение на Борис Джонсън".

Той е "човекът, направил разликата между 48 и 52" - процентите за оставане и напускане от референдума от 2016 г. за Брекзит, каза драматургът Джонатан Мейтланд.

По думите на Мейтланд постановката, която ще се играе в лондонският театър "Парк" до 8 юни, показва как един човек може да промени съдбата на една страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    5 0 Отговор
    Всъщност всичките събития около Брекзит изиграха положителна роля за нормализирането на разговорите около "мигрантите приети" в ЕС..! Това не може да се отрече..!! Хората на "Отвореното общество" малко се стреснаха..! Не искат да загубят позициите си в Европа..! След Брекзит това се случва - това е добро за ЕС! Ако можеше да има и един "Брекзит" и за неолибералните политики относно сексуалната ориентация...? Ама чак такива консерватори няма в Англия..!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: