Last news in Fakti

17 Май, 2019 12:36 3 020 30

Орбан ще купува американски ракети

  • виктор орбан-
  • доналд тръмп-
  • унгария

Унгарският премиер е обсъдил с президента на САЩ оръжейна сделка за милиони долари

Орбан ще купува американски ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан съобщи, че е обсъдил закупуването на американски зенитно-ракетни комплекси на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом на 13 май, предаде Ройтерс.

Орбан обосновал това с необходимостта от усилване на противовъздушната отбрана на важни инфраструктурни обекти в родината си.

Унгарският премиер също така е поискал от Тръмп да помогне за задействане на добива на природен газ в румънската част на Черно море, който ще се извършва с американско участие, за да се създаде алтернатива на руския природен газ.

На срещата между Тръмп и Орбан са били обсъдени и сътрудничеството в НАТО, неконтролираната миграция и противопоставянето на търговското влияние на Китай, съобщи пресслужбата на Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    22 22 Отговор
    Орбан се оказа евтина проститутка! Няма значение кой от противниците на ЕС (САЩ, Русия, Турция...) го потърси - важно е да текат парите!

    Коментиран от #5, #20

  • 2 Ха, ха

    21 17 Отговор
    Орбан ще бъде обран за първобитни кюнци, с които ще плаши гаргите!
  • 3 outlander

    15 23 Отговор
    Опа! Русофилистиците да слагат памперсите и да се готвят за траурните тържества.
  • 4 Стелт

    9 12 Отговор
    Орбан поискал американски зенитно-ракетни комплекси и веднага вой. Това хубаво, а ние нима не поискахме американски ламарини за авиацията...
  • 5 Госあ

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Добро утро. Троянски кон. Като по (а)ляците. Такива трябва да ги навират в мишите им дупки,а не да им се обясняват...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Каубойска кръчма разногледият русофил

    30 16 Отговор
    Мноооого умен политик е Орбан. Нашият Бойко да се учи от него и то на бързи обороти.Тръмп е хитър като стадо лисици, и евала и на него. Познайте след всички ударени държави, коя великая страна ще му бъде като десерт?? Вие лакеите на кремъл, защо решихте че Тръмп е най-подходящият за президент на САЩ, като сега плюете срещу него?? Следващият път, вашият вожд с толемите паради, който раздава рублите и ракетите С400, и е с женски и мъжки полов орган над него, и заради когото се прави джендърската конвенция и се налага силово едва ли не, да назначи някой демократ ако иска да му се играе по свирката.Сега ще си траете, а когато не траете, ще пеете руската песничка - ''ОРАНЖЕВОЕ НЕБО, оранжевое море''....:):)

    Коментиран от #19

  • 8 Хасан

    6 5 Отговор
    Дали ти трябват или не ..не е важно ..по важно е да има сделка..не можах да измисля такъв бизнес

    Коментиран от #24

  • 9 outlander

    13 14 Отговор
    Орбан беше велик! Орбан беше Путкин на Европа! Орбан беше не знам си какво още! Сега изведнъж Орбан стана евтина проститутка, щял да бъде обран за първобитни кюнци... кой знае какво още ще прочета до края на деня, но истината е, че Орбан го хакна до сърцата и дробовете на всички руслямистански подлоги, които му се увивахте в краката. Орбан може да е всякакъв, но е умен, защото по-добро от американското оръжие няма, няма и да има в близките 200 години. Налагайте памперсите, казах и продължавайте да квичите!
  • 10 айде бе

    11 5 Отговор
    Сделката е за "милиони", а не за милиарди.......тоест Орбан ще пусне малко фандък на краварчеата, по-скоро да покаже че е лоялен член на НАТО, отколкото да им пълни гушите........и ще купят само толкова колкото наистина им трябват и то на съвсем приемлива цена, а не като нас на двойна и тройна!
  • 11 Гешев

    10 6 Отговор
    Орбан е умен пич, той разбира ,че на малка държава не и трябват скъпи самолети,а ракети за защита.... До всички специалисти,коментатори и идиоти: И 10 и 20 самолета да купим срещу турските 360 самолета нищо не можем да направим. На нас ни трябва свръх модерна защита ПВО комплекси С400 и т.н. Ракети ,а не самолети ще решат нашата отбрана.Дайте тези пари за модерни ракетни комплекси,да са в наличност,а не както беше със Сърбия ,като ги бомбеше нато -те тогава решиха да ги набавят от Русия.А също използвайте българските комп.специалисти в производството на ДРОНОВЕ,бъдещите самолети след 5-10г. ще бъдат БЕЗПИЛОТНИ(затова сега в Сирия се водят изпитания на основно на такива модели, а Ф16 и Грипени ще се превърнат в скрап докато ги изплатим.-ДРОНОВЕ,ПВО и модерна стена с ток по границата-можем и сами да си направим и да не затрием оръжейната промишленост.

    Коментиран от #30

  • 12 Сега пък

    4 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: вашият вожд с толемите паради, който раздава рублите и ракетите С400, и е с женски и мъжки полов орган над него, и заради когото се прави джендърската конвенция
    По-голяма и нагла инсинуация не можа ли измислиш???

    Коментиран от #23

  • 13 Давид

    12 6 Отговор
    Орбан няма да воюва нито с Русия нито с Америка . С тази сделка си печели подкрепата на Тръмп в една соросоидни Европа . Това е политик , който мисли за своя народ . А Бойко - престъпника не можа да спечели покровителството на новата администрация на САЩ нито на Цецо със закуските , нито с обещанието да купи американските самолети с нашите пари . Дори Меркел , която съсипа Германия и е човек на Сорос се отрече от вечния предател Борисов . И създателите на предателите не обичат създанията си . На нас не ни трябват партий . На нас ни трябва ново начало . Да спрем да си играем на демокрация да се обединим и да вдигнем България на крака .
  • 14 Ганчо

    7 3 Отговор
    Боко ,учи се от бате Орбан,а не от Ишиаса.
  • 15 Хихимян

    6 5 Отговор
    Лесно му е на Орбан, унгарските медии са националноотговорни и проблеми с нтях няма, а тук всички сме срещу Борисов защото е неудобен на мафията. Това е.

    Коментиран от #16

  • 16 Потрес

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хихимян":

    Това дето "бил неудобен на мафията" настина е много, ама за много хи-хи-хи.
  • 17 житель Софии

    2 4 Отговор
    Пугалка на Путин работи! Колко е делът на Путин от сделката?
  • 18 Васил Левски

    1 1 Отговор
    Сигурен съм, че Бойко Борисов също ще купува ракети.Това нечестно парче от устата няма да носи.
  • 19 Румяна Костова

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Каубойска кръчма разногледият русофил":

    Не зная кои русифили са споделяли съкровенните си чувства по отношение на това дали искат Тръмп да стане президент на Америка или не. Не е лошо да понамалите малко патоса Тръмп си го избраха америманците . А в Русия само Жириновски пи шампанско от радост, останалите политолози бяха с държани.
  • 20 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Като четете нещо преведно от автора или превърнато в текс през неговия мозък не значи, че това е вярно. Написано е обсъдли, което може да значи много. Орбан си играе неговата игра, защото има гръб-и като икономика и като електорат и защото пределно е наясно, че западните инвеститори не заобикалят Унгария, а и тук вече няма накъде повече, защото няма работна ръка , а унгарците не са от най-работливите. Но да - пише се прав приятел с САЩ, но иначе руското посолство тука е огромно за размерите на малка държава като Унгария и от друга страна китайците ако данесата една баля пари им се издават визи за престой с предимство. А именно той организрира групичката Китай +16 ст в Централна Европа. Так че хем така хем така. Въобще унгарците са се научили много добре от австрийците-трак парата, шур бозата..други варианти тука няма. Няма приятели мриятели-приятел ти е само този от който имаш полза измерена дериктно и в пари. Когато някой унгарец ти каже, че ще ти помогне, то помощта е заплатена винаги--това не се споменава но се подразбира като обичайна практика тук.....вариант щото си ми приятел нещо да е фор фри няма.
  • 21 Румяна Костова

    6 1 Отговор
    От когото и да купува оръжия, Орбан за сега е е предал народа си. Защо трябва да бъде непременно русофил? Руснаците малко могат да му помогнат, след като от Брюксел са го взели на мушка. С Дони зад гърба, Орбан може да покаже среден пръст на Евро чиновниците и да не пусне нито един мюсюлманин. Но как ще опази Унгария от ЛГБТИ? Защото знаем, че това е мода,тръгнала от САЩ?

    Коментиран от #22, #27

  • 22 Румяна Костова

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Едно,, Н" ми е избягало Орбан Не е предал народа си.
  • 23 Румяна Костова

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Сега пък":

    Изяснете си кои сили диктуват и внедряват джендърски конвенции и стратегии за детето!

    Коментиран от #25

  • 24 Еразъм

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Браво!!! Най-точния коментар, за това става дума - алъш вериш. Нищо друго!
  • 25 Сега пък

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Румяна Костова":

    Аз това съм си го изяснил отдавна. Въпросът е че някои тук се опитват да прехвълят тази заслуга точно на тези, които никога не биха приели нещо подобно и му се противопоставят, затова и ме възмути коментара, че подобни идеологии идват откъм Русия.
  • 26 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ОРБАН Е "МЪДЪР" !!! ЩЕ ЗАКУПИ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ- ЗА БОРБА С ГРАДУШКИТЕ... И ЩЕ НЕУТРАЛИЗИРА СОРОС ВЪВ ВЛИАНИЕТО МУ В ШИ.БАНИЯ КОНГРЕС !!! ДРУГИ РАКЕТИ НА УНГАРИЯ НЕ И ТРЯБВАТ ...ОТ ВСИЧКИТЕ И СТРАНИ СА "НАПЪРЧЕНИ " ТАКИВА - СРЕЩУ ЕВЕНТУАЛЕН "ПРОТИВНИК" !!!!!!!!!!!
  • 27 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Точно па в унгария нема лгтб , дето всяка втора е порнозвезда. Айде моля ти се. И точно коментара с изпуснатото "н" е верният ;)

    Коментиран от #28

  • 28 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Навсякъде има легални или нелегални ЛГГТБИ. Аз имам пред вид тяхната идеология като водеща в политиката на страната. Просвещаване на малките момченца в тънкостите на любовта между гейове и трениране на малките ръчички да слагат презервативи на искуствени членове във втори клас. Възможността на децата да сменят пола без разрешение от родителите си. Браковете между гейове в армията. Да изброявам ли още?
  • 29 Бесен Язовец

    4 1 Отговор
    Гиди предател, уж беше приятел с нашето Жужи, а ся реши от америте ракети да купува.
  • 30 Вили

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гешев":

    Чиляк, при избухване на война противовъздушната отбрана се атакува веднага, в първите минути. Има начини и средства да и бъдат нанасяни удари.