Last news in Fakti

17 Май, 2019 14:59 1 318 15

Тайван узакони еднополовите бракове

  • гей-
  • еднополов брак-
  • тайван

Това е първият подобен случай в Азия

Тайван узакони еднополовите бракове - 1
Снимка: Shutterstock

Тайванският парламент узакони еднополовите бракове, предаде Франс прес.

Това е първият подобен случай в Азия. Парламентът узакони еднополовите бракове две години, след като конституционният съд на Тайван постанови през май 2017 г., че те не противоречат на тайванската конституция.

Тайванските депутати одобриха закон, позволяващ на хомосексуалните двойки да влизат в брачен съюз и да искат от администрацията да бъдат включвани в регистъра на брачните двойки.

Гласуването, което потвърждава мястото на Тайван като азиатския авангард по въпросите, свързани с правата на хомосексуалистите, е победа за организациите, защитаващи правата на ЛГБТ общността, които от години се борят за получаването на равни права за сключване на брак.

Конституционният съд в Тайпе даде през май 2017 г. срок на правителството до 24 май 2019 г. да измени законодателството. Консервативната опозиция обаче организира през ноември серия от референдуми, на които мнозинството от тайванците изразиха нежеланието си дефиницията за брак като съюз между мъж и жена да се променя.

Приемането в Тайван на хомосексуалните връзки започна през 90-те години, когато лидери от управляващата Демократическа прогресивна партия насърчиха каузата с цел Тайван да се отличи като отворено общество в Азия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    ГЕЙ ДВОЙКИ НОРМАЛНО СЕМЕИСТВО НЕ МОГАТ ДА ИМАТ КАК ГЕЙОВЕ ЩЕ ВЬСПИТАВАТ НОРМАЛНИ ДЕЦА
  • 4 Анти милиционер

    5 1 Отговор
    Тайвандките седерасти прегърнаха програмата на Новия световен ред.
  • 5 Анти милиционер

    5 1 Отговор
    Така както са тръгнали, по-добре китайски милиционери, отколкото тайвански седерасти да управляват острова.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този

    3 2 Отговор
    Браво! Скоро и в България!
  • 8 Румяна Костова

    1 6 Отговор
    Браво на тайванците, поне са честни за разлика от останалите азииятски страни, където е пълно с обратни от всякакъв калибър. Просто няма как в най гъстонаселения континент да няма обратни.

    Коментиран от #10

  • 9 Тъп

    1 3 Отговор
    Федераси,сър !!
  • 10 Анти милиционер

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Няма как да няма и педофили.... Дай да се женят за деца понеже са процент от всяко общество? Някъде трябва да се тегли черта.
  • 11 истинко

    1 1 Отговор
    а кой ще им ражда деца?
  • 12 Main Fürher

    2 2 Отговор
    Затова аз съм мюсюлманин и си живея при талибаните в Афганистан,щото там изроди няма!
  • 13 Мъка,мъка....

    2 1 Отговор
    То Китай скоро ще премахне тази грешка на,,отворените отзад тайванци"
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Трифонов

    0 0 Отговор
    Всъщност, идеята не е да имат деца. А тъкмо обратното. Не забравяйте, че природата е сътворила редица средства, за да се справя със свръхпопулацията на всеки биологичен вид. Тези средства работят в синхрон помежду си и така пречат на установяването на дисбаланс в екосистемата, който би довел в крайна сметка до гибелта на самата екосистема. На всички ни става жал, като гледаме как свръхзвуковият гепард не оставя никакъв шанс на миличката газела, но ако го нямаше него и останалите хищници, газелите и останалите тревопасни биха се размножили безчет, биха изяли всичко на определената територия и така биха станали причина за изчезването на различни биологични видове, вкл. и на собствения си. Същото е и при гепардите - при тях има огромен брой малформации при новородените, с оглед на което размножаването им е изключително трудно. Та и с хората е така. Хомосексуалната ориентация пречи на раждаемостта, а това е сериозен контролер на прекомерното увеличаване на човешката популация. Разбира се, има и други. Ето защо правителствата на по-голямата част от демократичния свят толерират хомосексуалистите. Този контролер е важен и той трябва да бъде оставен да работи спокойно, за да има ефект от действието му - задържане на свръхпопулизирането на света... Просто е, като се замислиш. Виж, мисленето е друга работа. Не е за всеки!