Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Май, 2019 12:52 3 910 8

Политическа анархия в Украйна

  • украйна-
  • правителство-
  • анархия

Управляващата коалиция се разпадна

Политическа анархия в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Управляващата коалиция в Украйна се разпадна, след като партия „Народен фонт“ обяви оттеглянето си от нея, съобщи RT.

Сега парламентът ще има един месец, за да сформира нова коалиция. „Народен фронт“ се оттеглиха от съюза си с управляващата партия на президента Петро Порошенко.

Сега Порошенко ще може да разпусне Върховната Рада. Това може да бъде направено и от предстоящия да встъпи в длъжност Володимир Зеленски.

„Ние обявихме изтеглянето си от настоящата коалиция. Започваме да работим по формирането на нова коалиция с нов дневен ред“, заяви лидерът на „Народен фронт“ Максим Бурбак.

Зеленски спечели президентските избори, но неговата нова партия няма представители в парламента. Евентуални предсрочни избори ще му позволят да си гарантира и парламентарно представителство.

Предстои той да встъпи в длъжност в понеделник. До тогава вече ще се водят преговори за ново правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    15 2 Отговор
    Седерастите на Ротшилдите се фанаха за косите. 😅😅😅
  • 2 Реално

    27 3 Отговор
    Тая анархия вьрви вече от 5 години-вие сега ли видяхте реалито? Колкото повече навлизат в американската демокрация-толкова повече тази анархия ще расте....-докато Украйна най-накрая не се разпадне

    Коментиран от #8

  • 3 123

    17 5 Отговор
    За Украйна или добро или нищо по добре нищо, бог да я прости

    Коментиран от #4

  • 4 Румяна Костова

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Нека да бъдем милостиви и,, Бог да я прости" Защото Добро за Украйна да кажат ще се затруднят и най-големите оптимисти. Коломойски(истинският бъдещ владетел на тази страна) пристига спешно от Израел за инагурацията на Зеленски в понеделник.
  • 5 обичам шоколади Рошен

    3 1 Отговор
    Тя там анархията не е преставала...А Потрошенко може скоро да се озове в затвора, вместо в парламента...
  • 6 Хрониките на Евразия

    4 2 Отговор
    И в Украйна има такива остатъци от " развитият социализъм " като вас ...
    Нищо не може да ме учуди , този път сме го извървели , че и още се лутаме ...
    Я си вижте в парламента кого избирате , за да ви коват законите , най - доказаните от тях - наркомана Сидеров и ДДС мошеника Марешки ...
  • 7 Наблюдател

    2 4 Отговор
    В Украйна има политическа анархия но нещата бързо ще си дойдат на мястото. А в Русия има фашистко управление от крадци. Там нещата няма да се оправят никога.
  • 8 ДДимитърдд

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Ей руско зомби ще се разпадне болният ти мозък, ако изобщо имаш такъв. Явно си от дебилите които искат да гласуват за партията на олигархията, която съсипа и ще съсипва България, тоест БСП и нейните руски марионетки от ВМРО, Атака, ДПС и Воля. Аман от азиатски тъпанари. Къде са европейските избиратели които милеят за европейска България?
Новини по държави: