Last news in Fakti

17 Май, 2019 14:37 1 551 9

Тръмп не иска война с Иран - Май 2019

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иран

Някои съветници на президента настояват за конфликт

Тръмп не иска война с Иран - Май 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е коментирал пред своя екип, че не иска противопоставянето с Иран да стигне до въоръжен конфликт, съобщи Ню Йорк Таймс.Американските разузнавателни служби са показали засилен интерес към Иран. Те проучва морските сили на страната, които приемат като заплаха за региона.

Според пожелал анонимност представител на Белия дом, Тръмп никога не е искал война. Все пак през миналата седмица администрацията на президента изпрати група бойни кораби в Персийския залив.

„Президентът настоява, че САЩ не търсят военен конфликт с Иран. Той е отворен за разговори с иранското ръководство. Ние обаче имаме опит с тази държава през последните 40 години. Длъжни сме да защитим своите интереси и персонал в региона“, заяви Гарет Маркиз, говорител на Съвета за национална сигурност в Белия дом.

Според запознати служители Тръмп търси дипломатическо решение, но някои съветници, като съветника по национална сигурност Джон Болтън, настояват за война. Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс заяви, че няма разногласия между Тръмп и неговите съветници.

Според представители на американската администрация в Иран се готвят първи да нанесат удар. Там обаче има разногласия за това как да бъдат тълкувани иранските изявление.

Ирански представители вече заявиха, че търсят дипломатически преговори със САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    7 0 Отговор
    Той не иска, обаче бюрократите с черни костюми които го посещават всяка вечер искат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТАСС

    7 1 Отговор
    Пари немааа !
    Последните войни им излезнаха през носа .
  • 4 onq s konq

    2 9 Отговор
    Принципно "на умряло куче нож не се вади".Затова и Тръмп ЧИСТОСЭРДЕЧНО ЗАЯВЯВА, че не желае война с Иран,защото неминуемо ще загинат ПОВЕЧЕ ЦИВИЛНИ,ОТКОЛКОТО ВОЕННИ.Вярно че решението са военна разправа с Иран е ТЕЖКО ПОЛИТ. РЕШЕНИЕ,но дали "с добро" или "с лошо",нещата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ СЕ СЛУЧАТ КАКТО ПОВЕЛЯВАТ ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ЗАКОНИ,а не както Иранските аятоласи си въобразяват.
  • 5 Hhhhhhh

    5 0 Отговор
    Днес не иска утре иска..... И пак не иска.
  • 6 outlander

    7 0 Отговор
    Ако чаршафите предадат на Америка без разправии американския нефт под Иран, който си е изконна американска собственост от хилядолетия, война няма да има, в противен случай бой по чалмите до припадък.

    Коментиран от #7

  • 7 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "outlander":

    Ами така си е ... От въртенето на земята и от удрянето на челата по 5 пъти на ден в някои страни са се получили едни цепнатини и изконните американски нефт и газ от центробежната сила са се отекли към Иран, Сирия, дори Венецуела.... Не може така подмолно да им крадат природните ресурси все пак ....
  • 8 КОНТРАТА

    1 0 Отговор
    ТРЪМП НЕ ИСКА НО ИРАН ИСКА И ЩЕ СИ Я ПОЛУЧИ. ЕРДО БЪРЗО ДА СИ ПОЛУЧИ ПЛАТЕНИТЕ ВЕЧЕ РАКЕТИ ЧЕ И ТОЙ МОЖЕ ДА ГО ОТНЕСЕ ПОКРАЙ ПАТАКЛАМАТА
  • 9 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Те ,милите миролюбци Буш и Х.Клинтън, съвсем не искаха войни с Багдад и Триполи !!!