Last news in Fakti

17 Май, 2019 13:58 1 297 5

ЕС удължи санкциите срещу Дамаск

  • ес-
  • сирия-
  • башар асад

Причина за решението са продължаващите репресии срещу цивилното население в Сирия

ЕС удължи санкциите срещу Дамаск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съветът на ЕС съобщи, че е удължил срока на действие на ограничителните мерки срещу сирийския режим до 1 юни 2020 година. Причина за решението са продължаващите репресии срещу цивилното население в страната, се посочва в съобщението.

Съветът премахна от списъка имената на петима починали, една закрита организация и една, за която вече няма основания да бъде ограничавана.

Списъкът обхваща 270 граждани и 70 организации, на които е наложена забрана за пътуване и запор на имущество заради отговорността им за жестоките репресии срещу цивилното население в Сирия, облагодетелстването или подкрепата за режима и/или обвързаността им с такива хора и организации.

Действащите санкции срещу Сирия включват петролно ембарго, ограничения върху определени инвестиции, запор на имуществото на Сирийската централна банка в ЕС, ограничение на износа на оборудване и технологии, които биха могли да се използват за вътрешни репресии, както и на оборудване и технологии за следене или прихващане на интернет или телефонни съобщения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    15 2 Отговор
    Поредното надупване на ЕС пред говеждите и в ущърб на собствения си интерес.
  • 2 бат Рамбо е гей

    16 1 Отговор
    Хората война на живот и смърт водят - тия пак за демокрация си говорят ! Ей за това ще се разпадне тоя ЕС !
  • 3 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ТОВА ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ПРИ СЛЕДВАЩАТА /НЕИЗБЕЖНА/ ФИНАНСОВО -ИКОНОМИЧИСКА КРИЗА НА "ЗАПАДА" -КАПИТАЛИСТКИ ...СИРИЯ ДА ОТКАЖЕ ПОМОЩ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЕВРО-ПЕДИТА !!!!!!!!!
  • 4 Ayasofya

    9 0 Отговор
    ЕС наложи санкции на страни, по въпроси които не засягат членове на ЕС. Например в Русия, заради Украйна или в Сирия. Санкции срещу Турция, която нахлува и заплашва страни-членки на ЕС, все още не се прилагат. Двуличие и лицемерие. Това е Европа. Гласувайте за Европа ...........
  • 5 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    КАКЪВ СЪВЕТ СТЕ ВИЕ БЕ ПОЛИТИЧЕСКИ УМРЕЛЯЦИ ??? СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ СА ИЗБОРИТЕ ,КОИТО ЩЕ ВИ ИЗДУХАТ ОТ ПОЗИЦИИТЕ И "ГЮВЕДЖА" ,КОЙТО ПЛЮСКАХТЕ !!!
Новини по държави: