18 Май, 2019 16:30 7 458 117

Кипър иска помощ от САЩ срещу Турция

  • кипър-
  • турция-
  • сащ

Водят се преговори на високо ниво

Кипър иска помощ от САЩ срещу Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Министърът на отбраната на Кипър Никос Христодулидис е провел телефонен разговор със съветника по национална сигурност на американския президент Джон Болтън, съобщи Катимерини.

Той е призовал за американска подкрепа за опита на Никозия да запази суверенитета върху екслузивната икономическа зона на страната. Болтън отново е потворил позицията на Държавния департамент на САЩ.

Според него трябва да бъдат прекратени всички действия в региона, които могат да доведат до напрежение. Христодулидис вече е изпратил писмо до британския премиер Тереза Мей и е говорил с водещи съдии от Европейския съд.

Турция вече обяви, че планира да продължи с действията си за проучване на сондажи за нефт в региона. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу вече е започнал разговори с външните министри от ЕС. Той обвини европейските власти, че тяхната позиция в подкрепа на Кипър не е правно основана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    65 34 Отговор
    Ще хвърчат потури, фесове и мустаци.

    Коментиран от #116

  • 2 Анти милиционер

    55 22 Отговор
    Толкова ще ни помогнат и нас, еврейските ни "приятели" от наркокочината ФАЩ. Гледайте и се учете

    Коментиран от #113

  • 3 Само предателство.

    54 13 Отговор
    На запад няма приятелство.
  • 4 Хасан

    45 46 Отговор
    Кипърците са си тъпи...вместо да се разберат с турците и да си поделят ”агнето” ще отидат при американци и англичани и кокали няма да им дадат

    Коментиран от #8

  • 5 Ю Кортес

    43 22 Отговор
    Турция сама се вкара у киреча

    Коментиран от #6

  • 6 Хасан

    27 41 Отговор

    До коментар #5 от "Ю Кортес":

    Защо??турците дават 50 милиарда за година на внос на газ и петрол ..хората си търсят източници

    Коментиран от #7, #78, #95

  • 7 Бойко, Маргина и другите

    41 19 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Търсете в Анадола.
  • 8 outlander

    41 23 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Кипър беше британска колония и ако англичаните не са искали да го освободят, още щеше да им е колония, така че не дрънкай глупости, защото твоите братя резняци са тия, които окупираха половината остров, за това си гледай овцете и наргилето и не се бъркай в работи, които не разбираш и не са ти ясни.

    Коментиран от #10, #11, #15

  • 9 Хасан

    31 43 Отговор
    Турция търси там където има исторически права ..Ирак,Сирия,Катар,Либия,Кипър...какво лошо има в това?? Франция може в Либия , а турците не

    Коментиран от #20, #25, #101

  • 10 Хасан

    32 43 Отговор

    До коментар #8 от "outlander":

    Освободиха половината остров ..а трябваше целия ...виж как е спокийно в турската част..а гръцката неспокойни

    Коментиран от #106, #112

  • 11 Хасан

    21 20 Отговор

    До коментар #8 от "outlander":

    Ами англичаните уж и Индия не искаха да се откажат ..

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    31 28 Отговор
    Суверенно право на всяка страна е да прави сондажи в териториалните й води. Това, че на гърците не им харесва, не го бърка никого.
    Кипър е била територия на Турция много преди англичаните да са знаели, че има такъв остров, искам да вметна само. Моля не бъдете дървени философи, а отворете и прочетете нещо преди да говорите и да пишете. Не се излагайте.

    Коментиран от #18, #22

  • 14 Borislav Popov

    20 6 Отговор
    С няколко думи Кипър иска да си даде ресурсите на Сша вместо на Турция
  • 15 Спиро

    15 9 Отговор

    До коментар #8 от "outlander":

    Турците окупираха половината кипър не само с благословията на британците, но като нищо и по тяхна идея! Британците и до ден днешен имат там военни бази и летища, мислиш ли че ако искаха нямаше да помогнат на кипърците?

    Коментиран от #17

  • 16 Goiko Mitich doide

    24 14 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Ама се отказаха А ВИЕ ОТ КЮРДИСТАН ЗАЩО БРЕ ПАМАКО НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ.Франция плаща концесии за да е в Либия Тър сикито какво плаща ??? новата лира стана стара 10000 лири сакъз и тапа за гез стръват.България има исторически права до Енос Мидия БЪЛГАРСКИТЕ ПОСЕЛИЩА НА МАЛОАЗИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ СЪЩО СА В НАШИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ ПРАВА . ЗА РАЗЛИКА ОТ ГЪРЦИЯ С КОЯТО СМЕ СИ УРЕДИЛИ СМЕТКИТЕ ЗА ИМОТИ.... ТО ТУРЦИЯ НЕ Е С НИТО ЕДИН СВОЙ СЪСЕД.В месеца на рамазана малко по смирено грях е да лъжеш и според библията и корана .Като заговорихме за рамазан ти ОВЦАТА КОЯТО ЩЕ ЗАКОЛИШ НАЛИ ЗНАЕШ да не палуваш с нея,В корана е записано "не принасяй в жертва и за курбан животното с което си .....ПАЛУВАЛ.Историюеските права на манафугите ко з е е мбачоси османлиите са някъде дълбоко в края на Анатолия Анадола де .Кападокия Смирна Константинопол Трапезунда .....като име и история нямат нищо общо с измислените през 1924 Турци от Солунския памак Кемал.

    Коментиран от #19, #115

  • 17 Анти милиционер

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Спиро":

    Британците са спряни да нападнат Турция през юли 1974 г. от евреина Кисинджър.

    Коментиран от #21

  • 18 Goiko Mitich doide

    14 10 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Много ми е интересно ти от къде и какво четеш??? изобщо можеш ли???Прецених те и за това пиша бавно защото разбирам че четеш трудно ама чок трудно.ТА ОТ КЪДЕ прочете че турсикито която е създадена през 1924 от калта останала след ибрика на османската империя е имала права??? 2 я по значимост и 3 ти по големина архив/друга 1/3 част има в Египет/е в България и е написан на АРАБСКИ като всяка дума всеки султански ферман са на Арабски.НАЛАГА СЕ ПРЕВОД КОЙТО МНОГО ЗАТРУДНЯВА ДНЕШНИТЕ ТУРСКИ ИСТОРИЦИ.Ричард Лъвското сърце е бродил моооггооо преди някой османлия или осъзнал се като турчин да омърси остров стъпвайки на него обут в лай ня ните си шалбари прекриващи неумития му малко зацапан гйот.

    Коментиран от #98

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Docenta

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    По глупавата ти логика турция може да търси права и от България

    Коментиран от #23, #83

  • 21 Хасан

    18 13 Отговор

    До коментар #17 от "Анти милиционер":

    Друг път ..в Гърция беше извършен военен преврат и военните искаха анексия на Кипър и флиртуваха с СССР...но турците им разкатаха фамилията
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хасан

    5 9 Отговор

    До коментар #20 от "Docenta":

    Не ...защо ?в България няма петрол и газ....всичко е за петродолари ...останалото е за пред публика
  • 24 Хасан

    13 10 Отговор

    До коментар #22 от "боярышник":

    Попитали петела ..Петльо ,кое беше първичното _ яйцето или кокошката???.Петела отвърнал ..аз полемика не правя ..само си върша мойта работа

    Коментиран от #27

  • 25 боярышник

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Личи си,че си мазна бургия.Бургиите винаги се познават по метода"ни лук ял,ни лук мирисал" като изказването на мазния посланник на пуйкиландия в Кърджали.Мазничък си и ти да знаеш!

    Коментиран от #26

  • 26 Хасан

    9 10 Отговор

    До коментар #25 от "боярышник":

    А защо обиждаш ??от безсилие ли ?нямаш аргументи?

    Коментиран от #28, #29

  • 27 боярышник

    11 6 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Само,че тук не питат петела а историята,а тя не е полемика тя,историята е наука стояща на писмени и археологически истини.Апропо,къде точно в момента се намира Истанбул?Дали да не предявят правото си Гърците да копаят за нефт в стария Константинопол(забележи не истанбул)

    Коментиран от #31, #33, #49

  • 28 боярышник

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Замисли се?!Ти не обиждаш ли някого с тези твои коментари?!Каквото почукало,такова се обадило!
  • 29 боярышник

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    И да,имам аргумент,за разлика от твоите празни приказки!

    Коментиран от #32

  • 30 Goiko Mitich doide

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Аз цитирам извадки от корана ????В сурите е записано кое е хелял халал месо и какво животно и как да се пренася в жертва .ТОВА НАИСТИНА Е ТЪПОТИЯ да онаждаш овцета и после да я праиш курбан.АМА щОМ И В КОРАНА И СУРИТЕ ГО СПОМЕНАВАТ ??? за тая работа хората ползват жени ВИЕ КАМИЛИ КОЗИ И ОВЦИ .Любов любов ама целувате ли се?? щото никъде не пише за целувки само за сношение с животни.Я малко по конкрето за тъпото нима и днес в Трабзон Синоп Ризе .......майчения език на населението не е различен от този така наречен измислен на база Азерски и Казахстански турски език и писменност през 1926-27 от памак Кемал???НЕ СЕ ПОДЛАГА ПОД СЪМНЕНИЕ СЪВКУПЛЕНИЕТО С ЖИВОТНО ОТХВЪПЛЯ СЕ ПРИНАСЯНЕТО КАТО КУРБАН НА това животно.ЗАЩО ЛИ СЪС СУЛТАНСКИ ФЕРМАН е забранено на османлии да заемат административни и военни висши постове а такива са давани само на ренегати дйонмета и на приели мюсулманската религия християни демек памаклар?? МНОГО СА УМНИ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ТУРЦИ БАРАБАР СЮЛЕ БАНА КОНКРЕТНО И С ТЕБ ХАХААСЕНЧО.АЗ САМО ЦИТИРАМ .

    Коментиран от #34, #53

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хасан

    13 6 Отговор

    До коментар #29 от "боярышник":

    Обикновено статиите са за Турция Сирия,Турция Сащ,Турция Кипър,Турция Гърция ...но българина веднага скача...какво ви е ??

    Коментиран от #38, #89

  • 33 Goiko Mitich doide

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "боярышник":

    ААА че то името Константиние и ИСТИНМБОЛИ са едно и също В езика на юунан няма Б има мп и ОТ ГРАДЪТ или ГРАДЪТ СЕ ПРОИЗНАСЯ ИСТИНБОЛИ ИСТИН БОЛИ на тур сики е ИСТАН БУЛИ.Турците са си чисти Туркопули.Хасан в Българския вариянт демек памак . АМА ПАК СЕ ХВАЩАМ И ЦИТИРАМ МИДХАД ПАША за произхода ти бре ХаХаАсенчо.

    Коментиран от #35, #36, #82

  • 34 Хасан

    9 5 Отговор

    До коментар #30 от "Goiko Mitich doide":

    Първото в Корана такива глупости не пише ..ти не си добре ...второ защо са взимали дьонмета без род,без семейства ???ами за да служат ...мюсюлманите имат семейства,родове и за да не се организират срещу султана са взимали еничери ....Европа затова е била разпокъсана на дюкове,князе и др аристократи ...Италия например .градове държави ..чети Макявели ..”Принц”
  • 35 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #33 от "Goiko Mitich doide":

    Османлиите не са сменяли имената на градовете ...Пловдив си е бил Филибе ..полис е град ...Истанбул е бил Константиние ..без полис на гръцки ..Истанбул се нарича след основаването на републиката

    Коментиран от #54

  • 36 Хасан

    8 7 Отговор

    До коментар #33 от "Goiko Mitich doide":

    Аз нямам нищо против да съм си българин ,но не съм ...турчин съм си

    Коментиран от #39, #40

  • 37 outlander

    7 3 Отговор
    Окупацията на Северен Кипър от Турция е низ от събития, за което Гърция има голяма вина, но с тюхкане нещата няма да се променят. Моето мнение е, че Кипър трябва да е обединен, още повече, че южната част е в ЕС и ако Турция иска членство в ЕС, едно от условията е да освободи окупираната част, в противен случай само ще се надява.

    Коментиран от #43

  • 38 боярышник

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    С подобни думи,беше дадено началото на балканската война,не е лошо да премисляш думите с които предизвикваш останалите с коментари адресирани до псевдонима"хасан"!!!

    Коментиран от #41

  • 39 боярышник

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    А имаш ли Бг паспорт?
  • 40 outlander

    10 5 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Произхода ти е турски, но си български гражданин и като отидеш в Европа или където и да е, гледат паспорта ти, а не какъв ти искаш да си. Едни наши съграждани, които всички наричаме цигани или цивилизовано роми, са си цигани и се самоопределят като такива, обаче като ги арестуват за някой золум в Европа, се гледа българския паспорт и по новините ни казват, че са българи. Турчин ще си едва когато отидеш в Турция, вземеш турски паспорт и живееш и работиш там, плащайки и данъци и осигуровки. Това е положението.

    Коментиран от #42, #85

  • 41 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "боярышник":

    Момент сега ..тука само се лафиме ...не се готвим за война ..не сме политици или пък някакви обществени личности
  • 42 Хасан

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "outlander":

    Ако етнически българин отиде в Канада или Германия ,немец ли става??

    Коментиран от #72

  • 43 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #37 от "outlander":

    Както Франция плячкоса Либия ,а Сащ Ирак ..така и Турция да плячкоса Кипър ..кво толкоз?!

    Коментиран от #44

  • 44 боярышник

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Не ми отговори,имаш ли Бг паспорт?!

    Коментиран от #47

  • 45 Goiko Mitich doide

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Пак напраи от историята тюрлю гювеч.Чул си ,някой е казал ,и ти хоп като папагал .Чанаккале /1915 г/е преди войната с Гърция/1922г/.При чанак кале с Германско оръжие и германски военни съветници и ТИЛ И ФЛАНГ ПАЗЕН ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ осмалиите печелят 1 битка НО ГУБЯТ ВОИНАТА КОЯТО ВОДИ ДО ОКУПАЦИЯ И РАЗДЕЛЯНЕ НА СЕКТОРИ /Френски италиански ингилиизийски.../на османските територии , а от там до младотурски преврат на Кемал в който дейно участие за разправата на неудобните подръжници на Абдул Хамита Бащата на турците в Цариград Константинопол Кемал кани ЧЕТНИЦИ И КОМИТИ И ДЕЙЦИ ОТ ВМОРО ВМРО ОРО които изтърбушват Константинопол /Истанполи се ползва от 1930 а основно от 1937/ЗА СЕТЕН път ми даваш основание да си мисля че ти си простия който само рзпъва масали ама акъл ъок ама хич йок Хахаасенчо .аслъ колкот на папагал ,или пуйка TYRKeY по правилно .

    Коментиран от #46

  • 46 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #45 от "Goiko Mitich doide":

    Историята е според всеки който разказва ..факт е че не могат да минат Чанаккале ..факт е че гърците нападат Измир ..факт е че Ататюрк ги праска всички подред ..и после в духа на новото време създава демократична република ..докато България,Гърция,Сърбия,арабите,албанците са все още монархии

    Коментиран от #61, #62

  • 47 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "боярышник":

    Да ,защо?

    Коментиран от #51

  • 48 outlander

    7 4 Отговор
    Щом си с български паспорт, значи си български гражданин макар и от турски произход. Като те проверяват в Европа, си казват: Тоя е българин. А ти ходи обяснявай, че си турчин. Казах ти, турчин ще си когато вземеш турски паспорт. Ако нещо се случи с теб, ще търсят представители от българското посолство, водейки се от паспорта ти, а не от турското. Толкоз по въпроса.

    Коментиран от #50

  • 49 Филм

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "боярышник":

    Историята пише, винаги тоз който е победил

    Коментиран от #52

  • 50 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "outlander":

    Прав си ...
  • 51 боярышник

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хасан":

    Ами що за двуличие от твоя страна тогава,типично за наглото поведение като на посланника на "пуйкиландия".Оплюваш всичко българско и в същото време величаеш една страна която не е твоя родна,и най-нахално се възползваш от първата.Не е ли нагло?!Ако си искрен хвърли си Бг паспорта и тогава ни поучавай,но да ни четеш морал и в същото време да се възползваш някак си ми идва в повече.

    Коментиран от #55, #56

  • 52 боярышник

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Филм":

    Много си се объркал,историята се пише,за да се предава по-нататък,така че не пиши глупости!А иначе много примери мога да ти дам,но не мисля да се хабя.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Goiko Mitich doide

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Верно затвърждаваш мнението ми че простотията ти е голяма .Халал да тие .Пловдив има много имена в годините ка да "разбирам си е бил Филибе"???ми че той е кръстен на бащата на Александър Филипополис много ама много преди от тестисите на историята да се пръкне чобан Осман и да създаде бейлик и още повече пък от времето някой да се самоопредели като турчин.Константиние е Арабското име език и писменост която султаните ползват за щото в империята всеки си е плямпал диалекта Лази татари черкези Караманлии османци Асириици ....един голям гювеч.ОТНОСНО КОЕ Е ГРЯХ КОЕ МОЖЕ И НЕ ВИЖ В СУРИТЕ цетирам по памет не дословно "ГРЯХ Е ДА ЯДЕШ ЖИВОТНОТО /да го пренасяш в жертва/КОЕТО СИ .....оправял .Виж търси мислите на Муса и Иса ваши си тълкования и размисли по корана МАКАР ЧЕ СИ ПИШЕ ЧЕ РОДА ИЗРАИЛОВ ПРАВИ ПРОМЕНИ В КОРАНА някой от юдеите променят местата на дъмите ??? нали знаеш че е писан мноо след смърта на наркоман моамед, и се е предавал усно .Четете си го тълкуваите си го ваш си проблем АЗ ПАК ТИ КАЗВАМ ЦИТИРАМ.ЕДНИ ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ БУНТОВЕ СА ТЕЗИ НА ЕНИЧАРИТЕ / един от многото е за това че в казаните с пилаф редовно е присъствало свинското.Токачлията Пазвантоглу Али паша всички кърджалии не са ебавали султана ти ама хич и 3 пъти са го били като даул.Ти ми говориш за разделена европа .ДА ФЕОДАЛИЗМА Е ПЕРИОТ ОТ РАЗВИТИЕТО НО ОСМАНЛИИТЕВРЪЮАТ РАЗВИТИЕТО НА ЧАСТ ОТ ЕВРОПА С СТОЛЕТИЯ НАЗАД.Ма вие и днес се връщате към тъмните векове ,назад много назад, разпад .АРА

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "боярышник":

    Статиите са за Турция и Сащ,Русия,Кипър,ЕС,Сирия...разбира се че всеки турчин ще подкрепи турската теза....няма статии за Турция и България

    Коментиран от #59

  • 57 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "Goiko Mitich doide":

    Мъж и мъж да се женят и да осиновят дете , жена и жена също...признак за развитие ли е ????..да убиеш ,да плячкосаш,да създадеш хаос в Либия,Сирия,Ирак ...степен на развитие на човечеството ли е ???
  • 58 боярышник

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха ха":

    А аз несмятам,а съм убеден,че ти не си ходил на училище и в конкретика в час по история,и стова ще приключа с теб,невъзпитано ла.но.Разкарай се от форума,че го вмириса,казах ти гомалко по-рано.
  • 59 боярышник

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Хасан":

    Турчин да,но ти какъв си с този паспорт където пише роден в България,някак си не се вписваш в картинката?!

    Коментиран от #60

  • 60 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "боярышник":

    Поколенията са вечни ,държавите преходни ...

    Коментиран от #63

  • 61 Goiko Mitich doide

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Хасан":

    Бре даул чисто и просто тъпан ,въздух но без налягане ГЪРЦИТЕ НЕ НАПАДАТ СМИРНА ТЯ СИ Е ТЯХНА ТЕ СЕ БИЯТ ПРЕД АНГИРА демек АНКАРА и пак същите тез Англичани не им дават да ползват оръжие останало от РАЗГРОМА НА ОСМАНЦИТЕ СЛЕД .Ататюрк в същото време пише едни писма до СССР в които лиже и маже и след осърдно лизане получава заем в злато и модерно оръжие от Съветите с което отблъсква Гърчулята и првзема Смирна .С това оръжие после се извършва и геноцида над Арменци и АСИРИИЦИ.ЗАЩО КЕМАЛ ПИШЕ "КОЙТО Е ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ ЗНАЧИ Е ПРОТИВ МЕН......."АКО БЕЛГАРИТЕ когато Гърците си разиграваха конете пред Анкара кажеха бау не ЕНОС МИДИЯ ами ходжата от Атик Валиде щеше да гкледа как правят водосвет на босфора.В случая излизва много обстойно и бг задници.

    Коментиран от #65, #70

  • 62 боярышник

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Хасан":

    За Ататюрк си прав,но замисли се колко много губи турция от управлението на един фанатизиран кюрд,който умишлено унищожава интелектуалците в турция чрез репресии,а те са лицето и историята на държавата,която и да е тази държава?!
  • 63 боярышник

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Хасан":

    Историята е вечна,а поколенията са преходни...
  • 64 Националист

    5 3 Отговор
    Заведете дело срещу Турция. Хищническите й набези срещу малкия Кипър не са в интерес на международното общество право.

    Коментиран от #68

  • 65 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Goiko Mitich doide":

    Ако ,ако ...ако вуйна ми имаше мустаци щеше да ми е вуйчо ...Ататюрк е един велик стратег в..л
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 До Хасан

    3 0 Отговор
    Хасане, ако заставаш срещу България в интерес на коя и да е чужда държава, ти не само, че не си добро ами си и зло за България. Това касае и Бойко Борисов, Цецко, Цецка и т.н. хора, живеещи в България, но служещи на чужди държавни интереси.
    Определете се за кого сте, ако не правите добро на България поне не правете зло иначе минавате в графата "Врагове на България". Обичайте, когото си искате, но не правете зло на България.

    Коментиран от #69, #71, #73

  • 68 Няма как да заведат дело

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Националист":

    Защото Турция според тези международни закони сондира в континенталният си шелф. Това, че група измамници са решили да я изключат от договорките си, като са смятали, че Турция няма възможности да прави собствени сондажи си е за тяхна сметка

    Коментиран от #102, #103

  • 69 Е какво зло прави Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "До Хасан":

    На България, като изказва мнението си, че Турция е в правото си да си търси правата? С какво това накърнява интересите на България или изключва България да си търси своите?

    Коментиран от #76

  • 70 Че водосвет на босфора

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Goiko Mitich doide":

    И сега се извършва. Защо си мислиш, че е забранено?
  • 71 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "До Хасан":

    Питам те още веднъж....защо му е на турчин да прави зло на България?????..да си разбиеш армията,да си разбиеш производствата,да си придадеш Балкан и др емблематични български активи не е ли измяна???
  • 72 Анти милиционер

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Където си роден и израстнал, такъв си по националност.

    Коментиран от #74, #87

  • 73 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #67 от "До Хасан":

    Светът се управлява не от политици а шепа акционери на енергийни,петролни,оръжейни,медийни и др корпорации ....правата на кипърския газ са изкупени от тях на концесия ,но турците не дават своя пай ...енергийните фирми нямат армии и лобират политиците от ЕС,Сащ и Кипър ...това е работата...

    Коментиран от #79

  • 74 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Анти милиционер":

    Не си прав ...цариградските българи които пазат българщината ,църквата в Истанбул са си българи _турски граждани

    Коментиран от #77

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 боярышник

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Е какво зло прави Хасан":

    Става дума за последствия,а те сав резултат на следствия,ако ме разбираш.Това е като да пратим ли сигнал до планета отвъд нашата галактика?Да но след като получат сигнала дали ще сме в ситуацията на индиянците посетени от Колумб?!Схвана ли ми мисълта или се хабя?!

    Коментиран от #88

  • 77 боярышник

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хасан":

    Хасан ца това ти говоря цяла вечер,надявам се да поискаш да разбереш,че ти на си турчин,ти си Българин.

    Коментиран от #80

  • 78 Смях

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Турция е слаба държава и ще направи голяма грешка.Защото османската империя не е турция. Империята е с английски военен елит с везира гърци с арменци търговци.И въпреки това са били ИЗОСТАНАЛИ от др.импирии.А турция даже и този блясък няма.Свалиха руски самолет след което на другият ден УБИХА ШЕФА на ВВС на турция

    Коментиран от #81, #84, #86

  • 79 Смях

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Хасан":

    ЕХХХ хасане
  • 80 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "боярышник":

    Виждал ли си обрязан българин ?..'или пък българин който да говори на турски ??

    Коментиран от #104

  • 81 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #78 от "Смях":

    Какъв шеф на ВВС убиха ???аз щото не съм чул...Турция е слаба в сравнение с кого ?..играе в шампионската лига ...

    Коментиран от #91

  • 82 Простотията ти няма граници

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Goiko Mitich doide":

    Митхат паша говори само за българите. За турците не става въпрос.
  • 83 Ultra Turk

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Docenta":

    Турция няма Какво да търси в България но да технически това е било турско и вие сте били наши роби

    Коментиран от #90, #97

  • 84 Прав си. Слаба е

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "Смях":

    Топ15 икономика. Топ7 армия. Само миналата година е изнесла над милион автомобила в ЕС. Сваля руски самолети и от Кремъл няма реакция. Гони американците от региона и влиза и прави каквото си иска в Сирия,а във Вашингтон само си грозят ноктите от яд. Представяш ли си ако беше силна, поне наполовината на българия? А?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Хабиш се

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "боярышник":

    Кажи директно с какво аз накърнявам твоите права като твърдя, че някой е в пълното си право да отстоява правата си. Под някой влизаш и ти.
  • 89 Какво ли?

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Ратайски комплекс. Отдавна психологията го е разяснила
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хасан":

    😂🤣😂🤣😂🤣..коя шампионска лига ...по плажен футбол сигурно...'ма и ти си един центрофугиран мозък...даже не е и във селските групи май,щом Дончо с един туит направи от лирата тапетна хартия...както са я подкарали комшийте ,няма да свършат добре..малко ги дели от икономически санкций ..да видим колко ще устискат тогава-нямат ресурси ,освен едни голи анадолски камънаци, проблем им е даже снабдяването с лук и картофи.И да се молят само Вебер да не стане шеф на ЕК, че тогава ще ги ритне магарето между очите.А..разагеле си ми на мушката--ко стана с БРИКС..навремето си биеше задника в тавана че щели да приемат Пуйкиленд там,долара щели да събарят ...ама нещо се разсъхна работата май,а...

    Коментиран от #94

  • 92 Кипърците,( разбирай гърците)

    4 4 Отговор
    Не са си научили урока преподаден им за 24 часа през 73'а. Тогава се полакомиха за целият остров, както сега се лакомят за целият газ. Явно ще има втори урок. Пак светкавичен
  • 93 А тебе кой, кой

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "шляпалника":

    Ще те шляпка, ако избяга, м?

    Коментиран от #96

  • 94 Истината боли нали

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "Гост":

    Особено за тези дето зяпат отстрани и освен да дърпат сополя друго не им остава хахахс
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Римска Империя

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Имате исторически права в Монголия. Потърсете там въглеводороди. В Средиземно море, търсим ние. Ние имаме исторически права в Средиземно море. И в Турция.
  • 102 да ама не

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Няма как да заведат дело":

    ние не сме турци ... глупавата пропаганда на Ердоган, запазете я за себе си. извън Турция, никой не вярва в тази глупост ... всеки знае, че си несправедлив

    Коментиран от #107, #108, #109

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 боярышник

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Хасан":

    Да виждал съм и двете неща заедно,но това не ги прави турци!Не само турците си обрязват.Пак ти казвам ти не си турчин,ти си Българче.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Несъстоялата се еволюция

    0 1 Отговор

    До коментар #102 от "да ама не":

    Ами нормално е за вас да се осланяте на вярвания. За вашия съжаление обаче международните закони не се основават на вярвания. Ти това няма как да го проумееш поради причината упомената в ника ми.
  • 108 Като не вярваш

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "да ама не":

    Подаваш иск в международният съд. Много е лесно. Защо не го направиш?
  • 109 Никой не бил вярвал....

    2 1 Отговор

    До коментар #102 от "да ама не":

    Абе гаванке, ти също така може да вярваш, че дворът на комшията не е негов и да решиш да си сееш домати в него, но когато те изгони като те налага с колците по главата ще се осъзнаеш. Можеш да подадеш и оплакване в съда, че те гони от имот който според вярванията ти не е негов, обаче като предостави нотариален акт ще вземеш да стоплиш, че може би трябва вярванията да си ги подмениш. Иначе еволюцията за тебе няма да настъпе никога и ще си останеш в началото на дългият път между шебека и човека.
  • 110 Bulgarische

    1 2 Отговор
    Огромната вина за разединенито и превръщанено на тоя малък остров та две дъжави е на кипърските гърци!!!Те пожелах тоя конфликт и го предизвикаха съвсем волно и нагло още през 1974, А също не поемаха отгорноста и воля с многобройни опити до ден днешен дая поправят и да се обединят типично по гръцки! Също вината пак е тяхна за да не се съединят и до ден днешен, Ква европейска страна са те къде е европа а къде са те? Най блезката европейска граница от тях е та 1200км
  • 111 Bulgarische

    0 0 Отговор
    Кипър е дестинация за придобиване на EU гражданство!! от Руски ,Украйнски и разни други олигарси!!! Инак в къв конфликт да са те и защо ли са насадени в тоя конфликт по между си изкуствено, Явно толкоз им акъла дето го нямат ма хич Кво има за подялба там на един каманист остров ако не бяха открити тия залежи от газ там
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Гогата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Ти евреин си виждал само на картинка, смешник.
  • 114 Ходил си ти ама

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Путкин":

    Само в сънищата си както си личи от писанията ти.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Психиатър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    Пич лекувай се !!!
  • 117 Тръмп

    0 0 Отговор
    Кипърските гърци са се били дълги години срещу Британската империя и за това половината беше подарена на Турция!!!:):):)Ако турчолята сгазят лука ще и вземат обратно дела от Кипър!!!:):):)Едно изключване от НАТО и Турция ще се сцепи поне на две заради Кюрдистан!!!:):):)Хасанчо,планетата Земя се управлява от Рим поне от 2000години и така ще си остане още 2милиона години поне!!!:):):)