Last news in Fakti

18 Май, 2019 19:52 1 991 11

Мадуро приветства преговори с опозицията

  • венецуела-
  • преговори-
  • николас мадуро

Той се надява да се постигне мир

Мадуро приветства преговори с опозицията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че приветства преговорите с опозицията, съобщи France 24.

Преговорите започнаха в Норвегия. Мадуро вече обяви, че започва проучване за възможностите за разговори и преговори с опозицията.

„Разговорите започнаха добре и се движим към споразумение за мир. Искам подкрепата на венецуелските граждани за напредък по пътя към мира. Венецуела трябва да се справи с вътрешните си проблеми. Така ще тръгнем по пътя на мира“, заяви Мадуро.

Мадуро говори пред военни на церемония в щата Арагуа. В същото време опозиционният лидер Хуан Гуайдо отрече да е имало преговори с правителството.

Според него норвежки официални лица са се опитали да посредничат за началото на такива преговори. Очаква се коментар и от норвежки представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    21 4 Отговор
    Още от самото начало Мадуро повтаряше-трябва диалог-а не да организирате преврати сьс американска помощ-това са фактите.Но Гей-уайдо разчиташе на американска военна намеса-вьоражен преврат...Е това няма вече как да стане

    Коментиран от #8

  • 2 outlander

    6 19 Отговор
    Ще приветства, разбира се, няма къде да ходи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Матей

    8 3 Отговор
    Това е неофициална информация,един казва едно,друг--друго,значи няма нищо вярно.Венецуела се оказа руска капия и това особено много дразни американците,как може едва ли не в техния заден двор да се яви руска военна база.Икономическите загуби ,освен загубата на престиж,са значителни.Какво ще стане,когато утре започнат и други страни да искат руска помощ,то вече се почна,Сирия,Иран,Сърбия,С.Корея,Куба,Турция.Все повече страни разчитат на Русия да ги защити от световния агресор--ФАЩ енд нацИ.

    Коментиран от #9

  • 5 Каубойска кръчма разногледите русофил

    7 5 Отговор
    Браво!!! Явно е изтрезнял, но може би е пиян според вас??? Я най-умният кандидат за ''Пут.инистанско гражданство'' да ни осветли по този казус...???

    Коментиран от #6

  • 6 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Каубойска кръчма разногледите русофил":

    Сега трябва фащ да си прибере натовските бази ..и да освободи света

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Румяна Костова

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Гуайдо разчиташе на военните да застанат на негова страна. Ако те бяха предали Мадуро и страната си, американците щяха да окупират Венецуела тихо, без излишен шум и пукот на оръжия.
  • 9 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Матей":

    Ами китайците? Те не се разправят открито с американците за Венецуела, но са вложили много повече средства от Русия. Единственото, което направиха е, че подкрепиха Мадуро в ООН, като не признаха Гуайдо.
  • 10 Вили

    0 1 Отговор
    След като опозицията спечели парламентарните избори, Мадуро се уплаши и с помоща на магистратите организира собствени избори извън Парламента.
  • 11 babaqga

    0 1 Отговор
    Този няма място на масата за каквито и да е логични преговори. Явно броя на жертвите за доказани престъпни режими няма никакво значение! Бавенето във времето ги реорганизира чрез репресии ...