Last news in Fakti

20 Май, 2019 08:59 1 370 15

Австрийската прокуратура няма да разследва Щрахе

  • австрия-
  • разследване-
  • хайнц - кристиан щрахе

Прегледали са записи и не са видели доказателства за разследване

Австрийската прокуратура няма да разследва Щрахе - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховната прокуратура на Австрия не е намерила основания за започването на разследване срещу лидера на Партията на свободата Хайнц – Кристиан Щрахе, съобщи РИА Новости.

През миналата седмица Щрахе се оттегли от поста на заместник – канцлер. Това стана след публикуването на кадри, на които се вижда как той преговаря с руски представител за подпомагането на неговата партия.

Скандалът доведе до разпадане на управляващата коалиция в Австрия. Вече са планирани и предсрочни избори за септември.

Прокуратурата вече е разгледала кадрите. Обявиха, че във видеозаписа няма достатъчно доказателства за започването на разследване.

Оттам са искали да проучат пълната версия на записа, но германските медии, които разпространиха кадрите, са отказали да я осигурят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eleonora

    12 0 Отговор
    Естествено, че не искат да предоставят записа. Известно е вече от видеото, Щрахе е казал на рускинята-стръв(а не руски представител!!!), че каквито и инвестиции да се правят, трябва да са абсолютно съобразени с австрийското законодателство!!! Може и записа да се окаже доста безобиден, та затова не искат да го предоставят целия......
  • 2 Тръмп

    3 11 Отговор
    Олигарсите около Путин и КГБ са купили доста политици в ЕС,но им идва края!!!:):):)
  • 3 Borislav Popov

    3 9 Отговор
    Какво има да разследват, ясно е, че и тук руснаците са си навряли гагите не им се харесва на тях, че в ЕС има такива уредени и стабилни страни кто Австрия и все гледат да им правят зулуми.

    Коментиран от #5

  • 4 Све

    5 0 Отговор
    Някои страни имат прокуратура, съд. Таива неща в България няма .
  • 5 Све

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Пурко, ако България имаше работещо здравеопазване, ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ЛЕЖИШ В ПСИХИАТРИЯТА.

    Коментиран от #7

  • 6 иван

    1 0 Отговор
    Всичко това което виждаме и чуваме,е само ехото от случващото се с парите на обикновените данъкоплатци. Накъде ли е тръгнала Европа.
  • 7 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Све":

    Ако у тойта Рашка имаше нормални психиатри, щеше сега да се лекуваш в някоя специализирана лечебница.. ама на, нямате нито едното нито другото, затва сте и на тоз хал.

    Коментиран от #10

  • 8 По точно

    5 0 Отговор
    Става дума не за "руснаците", а за руски олигарх, който не е представител на руската държава. А и това, че си обсъждал нещо без да си го направил не е основание за съдебно преследване. И освен всичко нищо чудно това да си е организирана постановка.
  • 9 Хасан

    1 4 Отговор
    Ееееее....как така ще се съди англосаксонец западноевропеец ?! Те са си ”честни” политици ..рушвети не взимат ...а виж източноевропеец може да се съди ..една Еврооа , двоен аршин
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 RUSKI debil

    1 3 Отговор
    Прекалено МАЛОумен си, за да се опитваш да разсъждаваш.
  • 12 Borislav Popov

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Све":

    Рашка с прашка бе каскет неграмотен, толкуз ли не мой ти доиде на акъла, та питаш !?

    Коментиран от #13

  • 13 Све

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Дано българите се събудят. Иначе ще си загубим държавата. Разликата е в това, че вашите от Столипиново и Факултета никога не сте имали такава... В сравнение с днеска, по Тошово време, циганите бяхте все пак образовани....
  • 14 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    мдааа..то ТОВА си е ,,атака,, срещу СЕВЕРЕН ПОТОК...Затова НЕ е чудно , че е съшито с бели конци и едри бодове...типично по амерички...
  • 15 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Все пак в Австрия НЕ съдят за ,,намерения,, , евентуални желания,, и ,, имала в предвид,, и ,,,ОСТАНАЛА С УБЕЖДЕНИЕТО...,,както при Иванчева. >>>
Новини по държави: