20 Май, 2019 13:00 1 190 0

Нова политическа рокада в Австрия

  • австрия-
  • хайнц – кристиан щрахе-
  • норберт хофер

Норберт Хофер оглавява Австрийската партия на свободата

Нова политическа рокада в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Норберт Хофер ще поеме лидерството на крайнодясната Австрийска партия на свободата, съобщи France 24.

Хофер ще заеме поста на Хайнц – Кристиан Щрахе. Щрахе подаде оставка през миналата седмица. Това стана, след като бяха разпространени кадри, в които той преговаря с руски представител за подкрепа на своята партия.

Скандалът доведе до разпадане на управляващата коалиция. В страната вече са планира предсрочни избори за месец септември.

48-годишният Хофер беше кандидат на своята партия по време на президентските избори преди три години. Тогава той се представи неочаквано добре, но загуби вота от кандидата на Зелената партия Александър ван дер Белен.

След формирането на новото правителство, Хофер заемаше поста на министър на транспорта. Сега той ще трябва да изчисти репутацията на своята партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: