Last news in Fakti

20 Май, 2019 21:15 6 086 221

Ердоган: Има специален заговор срещу Турция

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • заговор-
  • икономика-
  • президент

Всеки ден осуетяваме нов заговор, каза президентът на Турция

Ердоган: Има специален заговор срещу Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се зарече "въпреки чуждестранните вмешателства" да изпълни целите си за стогодишнината от създаването на републиката, която се навършва през 2023 г., съобщава "Хюриет дейли нюз".

Ердоган подчерта, че турското правителство ще положи най-големи усилия за изпълнение на целите, които си поставя за 2023 г. в областта на демокрацията и икономиката, "въпреки продължаващите вмешателства на някои чуждестранни сили".

"Равнището, което Турция е достигнала в свободите и икономиката, показва, че ние стъпка по стъпка се приближаваме към целите за 2023 г. Факт обаче е също така, че проблемите, които имахме, за да оцелеем през последните шест години, ни забавиха", каза Ердоган. Президентът напомни, че правителството му си е поставило през 2011 г. тези цели, сред които и това Турция да се нареди сред десетте най-големи икономики в света.

"Въпреки всичко се придържаме към нашите цели за 2023 г. Създали сме специален екип в президентството с тази цел. Вълната от атаки в сферата на сигурността и икономиката все още не е приключила. Всеки ден осуетяваме нов заговор", изтъкна той. По думите му атаките включват намеса в турската икономика чрез лихвени проценти и валутни курсове, ембарго, било то явно или прикрито, и заплахи за санкции. Ердоган намекна, че всичко това представлява "част от специален заговор срещу Турция".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    57 26 Отговор
    Ердо съвсем избрамча, ся пък заговор имало срещу него, манията за величие се преплита с манията за преследване !

    Коментиран от #2, #3, #20

  • 2 999

    25 50 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Кой те пита баш пък тебе " големият разбира", гледайте си вашата кочина и не се месете при големите играчи.

    Коментиран от #18, #198, #202

  • 3 Хасан

    27 25 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    От 30 г около Турция се води горещи войни ..Русия и Украйна ,Русия Грузия,Армения Азербайджан,Ирак Сащ,Сащ Сирия ...и разбира се вълна от тероризъм .ПКК,ФЕТО,ДАЕШ..,само западните граници са мирни ..

    Коментиран от #6, #25, #218

  • 4 гост

    38 27 Отговор
    Тоя още си вярва , че ще го бъде до 2023 !!!!!! По заблуден е даже от Путя , хахаххах !!!!
  • 5 Хасан

    30 52 Отговор
    Един силен народ,едно силно лидерство ..

    Коментиран от #10

  • 6 гост

    46 18 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Дааа , а следващия месец още една "гореща война " иде , Истанбул срещу султана !!! И тая ще му е последната , хахахха !!!!
  • 7 Batushka

    16 9 Отговор
    ИзрУд като нашия и народа му е същия ...
  • 8 Гледач

    41 18 Отговор
    Турция желае да е велика сила .Но няма потенциал за това НАСЕЛЕНИЕТО и е около 80 МИЛИОНА ЧОВЕКА от който 35 милиона са КЮРДИТЕ.А това е проблем. ИКОНОМИКАТА и е 95 % ЗАВИСИМА от запада.А най големия проблем е нелекото население

    Коментиран от #12, #35, #199

  • 9 outlander

    25 15 Отговор
    Така е, който се събере с ботоксовия монголоиден изтърсак, с платформите, почват да го гонят параноя и конспирация.

    Коментиран от #16

  • 10 Големия Хур

    11 11 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    И ти си един е....ан г....ъз

    Коментиран от #26

  • 11 JPower

    33 17 Отговор
    Дюнмето няма пари за лук , но мечтае да изкара още 4год.... сбирщината от козари е мноооо тъпа,ако вярва на туй дюнмне!!! Ердогрух ще затрие туркия!!!

    Коментиран от #17

  • 12 Мехмед

    17 28 Отговор

    До коментар #8 от "Гледач":

    Защо кюрдите да са проблем? Ти май смяташ, че всички са като вас и делят хората по етнос.
  • 13 222

    34 13 Отговор
    Всеки народ има лидерите, които заслужава. Турците са необразовани наивни фанатици, така че имат като лидер брилянтен лъжец измамник, който от беден стана милиардер.

    Коментиран от #22

  • 14 Асан

    30 9 Отговор
    Бай ердо, тука има хасан, ела си го прибери при другите гюленисти.
  • 15 Реалист

    27 10 Отговор
    Писах му аз на хасан че вожда им го е хванала шизофренията след преврата и скоро няма да го пусне. Ами гузен негонен бяга - има същия кръг бизнесмени около него крадящи от поръчките за грандиозни строежи. Затова и на ден вкарва в затвора по 500-600 човека да се оправдае с вмешателство. А истината е проста - реджеп краде, овцете блеят и вървят след него, зетя прехвърля финанси зад граница, сина върти далаверите по сирийската граница... Кеф и рахат отвсякъде. Лошото за него е че международните банки не му вярват и не искат да му дават кредити. МОСТА ПРИ ИЗМИТСКИЯ ЗАЛИВ УМРЕ - фирмата избяга (май италианска беше). Безработицата се увеличава над 25% сред младите, лирата потъва като камък, турски компании изнасят производство зад граница заради очакваното отнемане на привилегиите в търговията с Европа, Китай с пътя на коприната и инвестициите в Гърция ги избутва от Европейския пазар, новото летище стои недовършено и полупразно. Мога да напиша поне още 10 проблема които в основни линии идват от необмислената икономическа политика на реджеп. ИКОНОМИКА СЪС ЗАПОВЕДИ НЕ СЕ УПРАВЛЯВА. Даже и асан не си обърна доларите в лири.

    Коментиран от #30

  • 16 Шизо, само да те питам

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "outlander":

    от едно 6-7 години западняците все ги гони параноята кой им урежда изборите, кой им купува медиите, кой им бърка в дупето... да не би и те даса се хванали с Путин?!
  • 17 Мехмед

    19 30 Отговор

    До коментар #11 от "JPower":

    Нали щял да затрие Турция, защо тогава го наричаш Ердогрух? Би трябвало да се радваш. Нас вас всички и всичко ви е криво. Я си гледайте кочината - булгаристан и не се бъркайте с мравчинита си непосилност, там където не ви е работа. Турция сама ще си реши бъдещото без да пита човеченцето - ганю.

    Коментиран от #50

  • 18 Това е животът

    25 15 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    "Голям" лидер - Големи фалшиви думи - Голяма изолация, бедност, мизерия.
  • 19 Мишел от съпротивата

    24 13 Отговор
    А дано Ердо се задържи на власт до 2023. Тъкмо ще има време да скара Турция с всички държави и да дозакопае икономиката с мегаломанските си проекти. Ама няма да изкара и до края на годината. Щото лирата ще се срине.
  • 20 Реалист

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Той копира пути а доган копира него - обръчи от фирми за да скуби икономиката. Тоя обаче е и нагъл - сложи зетя на чекмеджето с парсата. И реджеп няма зад гърба си кгб-то на пути - кръга "озеро" върти над 100 МИЛИАРДА ДОЛАРА.

    Коментиран от #105

  • 21 шляпалника

    21 10 Отговор
    Има заговор да! Кой ще му пръсне мазната цифка!!!!
  • 22 Мехмед

    12 19 Отговор

    До коментар #13 от "222":

    Така е! Същото се отнася и за България. Добре, че е ЕС та живеете на просия от помощи.

    Коментиран от #45

  • 23 Каубойска кръчма разногледите русофили

    13 12 Отговор
    Ердо иска да ни намекне че пак няма да дойдат ракетите... Сутрин ""идват"', на обяд са ""тръгнали"", а вечер остават за другата сутрин и това вече трета година??? Дали пък господ не е православен християнин и не чува молитвите му а е наша страна - българи, сърби, румънци, гърци, македонци и да не му дава ракетите??Аз лично мисля че господин Ердо няма да получи нито ракетите, нито самолетите....:):) Този сайт води до пристрастяване. Това тук е едно от малкото хубави неща в уеб пространството, където човек може да си направи гаргара и да се изгаври с ""умните"" русофили, като по този начин се зареди с енергия за целия ден, но за съжаление това води до пристрастяване и човек свиква с тази сила, която изсмуква от ""умните"" русофили:)

    Коментиран от #31, #33

  • 24 Каубойска кръчма разногледите русофили

    9 9 Отговор
    Ердо иска да ни намекне че пак няма да дойдат ракетите... Сутрин ""идват"', на обяд са ""тръгнали"", а вечер остават за другата сутрин и това вече трета година??? Дали пък господ не е православен християнин и не чува молитвите му, а е наша страна - българи, сърби, румънци, гърци, македонци и да не му дава ракетите??Аз лично мисля че господин Ердо няма да получи нито ракетите, нито самолетите....:):) Този сайт води до пристрастяване. Това тук е едно от малкото хубави неща в уеб пространството, където човек може да си направи гаргара и да се изгаври с ""умните"" русофили, като по този начин се зареди с енергия за целия ден, но за съжаление това води до пристрастяване и човек свиква с тази сила, която изсмуква от ""умните"" русофили:)

    Коментиран от #39

  • 25 Реалист

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ти и посоките на света не знаеш???!!! География като не си учил, поне един компас си купи - има китайски по 2 лева.

    Коментиран от #32

  • 26 Хасан

    9 9 Отговор

    До коментар #10 от "Големия Хур":

    И защо ме обиждаш?аз не съм казал нищо лошо за тебе и българите
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 0000

    8 8 Отговор
    Bokluci.lajlivi medii,provokativni....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Икономика и политика това е визия...а това е атомна енергия , оръжейно производство,енергийни проекти ..все неща които са приоритет на твоите «началници»...и турците искат да са в тоя бизнес ....а пропагандата ,диктаиура,ислямист това е за медиите и за такива като тебе ...Ердоган е капиталист като Тръмп,Меркел,Путин ..борбата е за пазари и ресурси

    Коментиран от #44

  • 31 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #23 от "Каубойска кръчма разногледите русофили":

    За какво му е на Ердоган българи,сърби,македонци,гърци ..изобщо не го и интересува

    Коментиран от #36

  • 32 Хасан

    4 7 Отговор

    До коментар #25 от "Реалист":

    Как им се на Луфтханза Тюркиш линии да са като Балкан ...ама турчина не е глупав като тебе

    Коментиран от #111

  • 33 Реалист

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "Каубойска кръчма разногледите русофили":

    Хахахахаха - и ти ли? Искрено се забавлявам с троловете на курна и реджеп.

    Коментиран от #42

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 С тая висока смъртност при кюрдите

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "Гледач":

    Напоследък едва ли всичките кюрди по света са 35 млн. В Турция официално са 12 с тенденция да намаляват още. Най- много са в Ирак-15 в Иран около 10
  • 36 Полковник от каубойската кръчма

    19 8 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Имаше едни такива отворковци като тебе през 80 тте години на миналия век 84-85-86 год, дето се дуеха с могъществото на Турция, но набързо бяха озаптени. По-умните от тях, около 1 милион, набързо стегнаха куфари и чували и се изнесоха на доживотна екскурзия към Турция където бяха ''обиждани'' като гяури на границата за добре дошли. По надъханите и глупавите като тeбе, бяха набързо впрегнати в трудови концентрационни лагери, набързо направени в райните на военните поделения. Та тези хора бяха карани да работят, като най-тежко провинилите се затворници, да копаят на кариери, по канали и скални проходи, а вечер ги карахме да танцуват турски национални танци, да пеят и да си измислят български имена, които денем им се вписваха в новите паспорти. Та гледай, тъй наречения ''възродителен процес'' да не се повтори пак набързо и от Хасан да станеш Първан от утре....

    Коментиран от #40, #41, #61

  • 37 Stuky

    9 16 Отговор
    Турция е светлини години пред България на всички е ясно, какво толкова коментирате
  • 38 Тия митове за "обиждането"

    4 11 Отговор

    До коментар #34 от "Полковник от каубойската кръчма":

    На границата още ли някой им вярва? Всички знаят, че са пуснати нарочно за да спрат колкото могат потока и изтичането на хора от държавата защото се усетиха, че работите отиват на зле. Всъщност от тогава България дърпа назад.

    Коментиран от #118

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Stuky

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Полковник от каубойската кръчма":

    Тази информация от вестник Работническо Дело ще да е

    Коментиран от #48

  • 41 А да ти разкажа ли

    5 12 Отговор

    До коментар #36 от "Полковник от каубойската кръчма":

    500 годишна приказка ама истинска, не измислена като твоята хахахах
  • 42 Абе забавлявай се

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Реалист":

    Ама не забравяй хапа за кръвното хахаха

    Коментиран от #52

  • 43 Gost1

    6 12 Отговор

    До коментар #34 от "Полковник от каубойската кръчма":

    В место да говориш пробвай но да не стане така че да избягаш оттатък дунава и да гледаш оттам но помни тази омраза към нас ще ви изяде главите нотзи път милост ням да има

    Коментиран от #51

  • 44 Реалист

    10 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Пак ми обикаляш по тъч-линията - в момента говорим за шизофренията на реджеп която се изостри след преврата. Има сериозни причини да се смята че това е далавера на реджеп за разчистване на неудобните. КАК ИНАЧЕ ДА ИЗГОНИШ ОКОЛО МИЛИОН ЧОВЕКА които гласуват срещу теб, на улицата? Сценарий осъществен с помощта на пути… Втората причина е личното състояние на реджеп и фамилия. Публична тайна е че във всички големи строителни проекти основни са фирми на близки до реджеп далавераджии. От там и никой не му дава пари на вересия и той почна да скимти срещу външните банки. А тея енергийни проекти с аецовете на рашките са заради отработеното ядрено гориво - става за обогатяване и атомна или мръсна бомба. Пишат ли ти някъде КОЛКО ИЗЛИЗА ЦЕНАТА НА АТОМНАТА ЕЛ ЕНЕРГИЯ КАТО ДОБАВИШ И РАЗХОДИТЕ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО ЗА НЯКОЛКОСТОТИН ГОДИНИ НАПРЕД. Нооооо, там са строежи и проценти за реджеп… Каза ли ви колко е проекта за 2-ри Босфор - щото и там смисъла е същия, далавера за реджеп фамили а другите на опашките за лук. Ми като са овце... Умните хора в Турция отдавна са го разбрали - НЕ МЕ СЛУШАЙ КАКВО ТИ ГОВОРЯ, ГЛЕДАЙ КАКВО ВЪРША... асанеееее, много плоско мислиш - не се опитваш да получиш факти от няколко места а ми повтаряш на реджеп опорките.

    Коментиран от #53, #132

  • 45 Реалист

    10 5 Отговор

    До коментар #22 от "Мехмед":

    Не си разбрал основното предимство на Европейския Съюз а то е не помощите които получаваме а НАТИСКА ТЕЗИ ПОМОЩИ ДА Е ЯСНО КЪДЕ, КОЛКО И КАК СА ИЗХАРЧЕНИ. Това е което в туркя го НЯМА И НЯМА ДА ГО ИМА С РЕДЖЕП НАЧЕЛО. Затова и зетя е на чекмеджето с парсата - за да не разбират такива балъци като теб къде изтича парсата.

    Коментиран от #47, #70

  • 46 Ердо бърка с големият пръС

    5 9 Отговор
    В насрания б.....ки гъС

    Коментиран от #54

  • 47 Нормално е да те натискат

    9 5 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    Всички знаят Ганчо колко е крадлив. Имаш ли си на представа колко европроекта са спрени и защо Ганчо чака пред Шенген?

    Коментиран от #56

  • 48 Полковник от каубойската кръчма

    11 8 Отговор

    До коментар #40 от "Stuky":

    Сигурно много ще се нервираш като разбереш, че в момента получавам солиден процент от доходите ти. Какво ли ще си кажеш?? Тоя е карал дядо ми, баща ми, да работи на кариерата, а сега взима и проценти от моите доходи. Ноо, какво ли ще си кажеш ако разбереш че и жена ти не ти ''изневерява'' много. Не отбягвам туркините по никакъв повод. От тебе се иска да си внасяш осигуровките навреме, другите неща ги остави за по-умните от тебе. Наздраве на християните и лека вечер:)Турция няма да получи ракети С400 и самолети F 35. Готвиме се за Великата Кристална Балканска НОЩ - СКОРО:) Всичките християнски армии на балканите сме 3 към 1 за нас - СМЕЛО В АТАКА:)

    Коментиран от #49, #64

  • 49 напушен

    9 0 Отговор

    До коментар #48 от "Полковник от каубойската кръчма":

    И аз искам, като твоята рецепта!

    Коментиран от #59

  • 50 Реалист

    10 7 Отговор

    До коментар #17 от "Мехмед":

    мехмед и ти си плоско-мислещ като хасан - кой ти каза че България иска слаба Турция. Просто искаме добронамереното съседство от преди реджеп. А ако комшията е болен, въпрос на време е болестта да дойде и при теб. А при реджеп почнаха нагли изказвания, уж изтървани "без да искат" с които се опипва почвата. Не сме глупави и ако продължавате така ще загубите добронамерен съсед. Така или иначе за нас вече основен пазар е Германия и Европа. А реджеп е ясен - като пути прехвърля проблема който създава с кражбите си върху измислени вътрешни и външни фактори. Затова и се налага ние да си въоръжим армията и да се включим в Единната Европейска Армия. Където реджеп няма да го пуснат колкото и да скимти.
  • 51 Ей пумияр

    10 9 Отговор

    До коментар #43 от "Gost1":

    като си отворен оди вземи от султана една пушка и пробвай да ни превземеш на бой като мъж, не с рязани номера тип дпс и местан. И побързай че султана няма да е още много на власт. Рано или късно всички балкански страни ще се изчистят от мюсюлмани, щото от вас само проблеми може да се очакват. Не че сте лоши хора, ама сте прости и вместо да се считате за българи, се турчеете и всякакви външни сили ви ползват да се заиграват с мира. Като си турчин, к.во правиш тогава в България седи си на много хубавото при султана и си трай.
  • 52 Реалист

    2 4 Отговор

    До коментар #42 от "Абе забавлявай се":

    калитко, бягах пълния маратон преди 3 години - според теб дали имам проблем точно с кръвното. Даже и в момента ти се смея на плиткоумието.

    Коментиран от #55

  • 53 Остави го това ратайско мислене

    8 9 Отговор

    До коментар #44 от "Реалист":

    Когато се опитваш да разсъждаваш трябва да разсъждаваш изхождайки от позицията на човека в дадената ситуация. Ти мислиш като българин чиято нация се топи и от твоята гледна точка всякакви инфраструктурни проекти нямат смисъл защото българите изчезвате и няма за кого да се строят. Турция обаче не е България и се развива с бурни темпове. Населението и расте с милион на година. Имаш ли представа, че БВП на Турция преди Ердоган беше само два пъти по-голям от българският? А сега знаеш ли колко пъти го надхвърля? Само с голи приказки не става, разбирам, че те е яд и нощем не можеш да спиш защото не ти се припокриват очакванията с реалностите, но свиквай, Турция отдавна задмина България във всичко, знам, не е приятно да си последната дупка на европейския кавал, но ако искаш да промениш нещо това става с много учене и труд, с тупане по гърдите и викане като алековият герой Булгааар, Булгааар не става. Така предизвикваш само насмешки. На света не му пука, че се мислиш за най- умен, светът иска да види резултати.

    Коментиран от #67

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Реалист

    8 4 Отговор

    До коментар #47 от "Нормално е да те натискат":

    Хахахаха - ама ти си мноогоооо забавен - хем си до шията в л...та хем сочиш комшията който си взема душ. РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НАС - ние вървим към Европа в правилната посока, а туркя я изритват заради реджеп не само от Европа но и от НАТО май. Посоките, посоките алабаш. Ориентирай се по лирата и лева - когато лирата стане по-скъпа от лева значи сте почнали да се оправяте.

    Коментиран от #58, #62, #66

  • 57 А ти защо си се притеснил за мене

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "Реалист":

    Аз много по-добре от тебе знам какво беше преди Ердо и какво е сега при него.

    Коментиран от #81

  • 58 Абе какво си се хванал за лирата

    6 8 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    И лева. Левът е вързан за еврото с валутен борд. Знаеш ли какво значи това изобщо? Това значи, че левът е на изкуствено дишане. А знаеш ли един лев колко йени е? Това значи ли, че йената е слаба? Разбираш ти от икономика колкото свиня от кладенчова вода.

    Коментиран от #69

  • 59 Каубойска кръчма разногледите русофили

    8 5 Отговор

    До коментар #49 от "напушен":

    Става, но трябва да се отречеш от исляма и да се покръстиш. Почерпката е всяка вечер в католическите храмове между 18 и 21 часа /има много хубави католички там всяка вечер/ и на всеки празник в православните храмове. Има я и в някои от протестанските църкви с голееми количества вино. Трябва да е червено - това е рецептата:)Пийни си човече от ''божията кръв''!!! Твоят Аллах няма да те накаже за няколко бутилки вино или ракия, бира, но ще се почувстваш по-уравновесен психически:)Путьо като казва че не пие, ти вярваш ли му?? Следваш ли сляпо напътствията му?? Няма да те накаже, споко, пийни си сега:)

    Коментиран от #137

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Посоката викаш

    4 5 Отговор

    До коментар #56 от "Реалист":

    Ами нещо посоката е ясна ама защо стоиш на място и народът ти става все по-беден и все по-малоброен. Ако се движиш в правилната посока би трябвало да е точно обратното. Я помисли пак, нещо да не си взел развален компас

    Коментиран от #74

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Тя сега се задава още по-студена

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Българан Балкански":

    Ама ти си блей...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Остави го това ратайско мислене":

    А ти като ми говориш за БВП наясно ли си че вашия е 90% от БЕЗМИТНАТА ТЪРГОВИЯ С ЕВРОПА и подплатен със заемите които имате да връщате. Я погледни през оградата в Гърция преди да ми говориш глупости пишман-икономисте. Май от носа си по-далеко на виждаш. А за инфраструктурните проекти ви е яд защото досега американците бяха тези които ви платиха пътищата ама далаверата умря. А ние имаме помощ от Европа и ще си ги завършим. И ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ ТОЛ ТАКСАТА ЗА ВСЕКИ ИБРИК МИНАЛ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ. А не както досега. Ти ли ще ми говориш за учене бе - ай9големите софтуерни компании откриват центрове в България за да ползват АКЪЛА И ЗНАНИЯТА НА МЛАДОТО НИ ПОКОЛЕНИЕ. Фабриките които направиха германците са с по-малък процент брак от тези в Германия, щото в Германия има 3 милионна гаджали дето болт с гайка не могат да завият. дюнерджии - за друго не стават. Тя и кучката ги ражда по 6-8 парчета ама после трябва да се хранят. Китай с пътя на коприната обезсмисля 90% от инфраструктурните ви проекти. Ще останете със селското стопанство и стафидите и то до време. Арабите които ви даваха евтиния петрол на който се дължеше бума на икономиката ви и те ви отрязаха. Просто идват електрически коли и ВЕИ-та. За батериен блок който поема пиковото натоварване на цял град ВОБЩЕ ЧУВАЛ ЛИ СИ? Абе я по-добре направете 10аец-а ама вземи отиди на една екскурзия до Чернобил преди това. Наивник. И 2-ри Босфор че реджеп има проценти да усвоява.

    Коментиран от #71

  • 68 Аллах тектир ордусу тюрктур

    8 8 Отговор
    Колкото и да се напъвате Турция винаги ще е повече от България. С или без Ердоган. Поради много причини които и да ви ги обясня нямате с какво да ги проумеете.

    Коментиран от #78, #185

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Хасан

    5 7 Отговор

    До коментар #45 от "Реалист":

    16 милиарда пара на български покитици и олигарси е в чужди банки ...Цацаров почна разследване

    Коментиран от #86, #122, #142

  • 71 Хахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #67 от "Реалист":

    Само като прочетох, че 90% идвал от безмитна търговия и ми стана ясно какъв балък си. За тебе икономиката сигурно е равна на икономия. Викаш пестим от мита. Балъков, митата ги плаща крайният потребител ако не знаеш. Ти също търгуваш безмитно е ЕС, защо не можеш да достигнеш ръст като турския? Нали си най-умнокрасив на всичките земни кълбета? Хубава умнокрасива свиня ама кочината и като на другите не толкова умнокрасиви прасета. Какви веита, какви електроавтомобили, като автомобилният ти парк е със средна възраст 20 години бре? Та ти нямаш още канализация в големите си градове, а по малките си масово на септични ями и ми говориш за напредък. Съвсем си изгубил връзка с реалността ...

    Коментиран от #88

  • 72 Дърваря

    7 2 Отговор
    Ердоган се опасява, че един ден може да приключи като Кадфи и Садам и не е далеч от истината, затова копа да придобие С 400, само, че това го знаят и САЩ и си дават сметка, че ситуацията става по тегава... отделно от това, ще държи и Европа донякъде... точно поради тази причина щатите му правят икономиката тегава, за да всеят хаос вътре в самата държава... а щатите ги бива в това...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #62 от "Посоката викаш":

    Хахахахаха - щот седим на място затова СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ Е ПО-ВИСОКА от турската. ЗАТОВА ПРИ НАС БЕЗРАБОТИЦАТА Е ПОД 5% А ПРИ ВАС 25% СРЕД МЛАДИТЕ. Чети историята - при такъв процент и безнадеждност сред младите отивате към улична революция рано или късно. Или реджеп ще ги прати да се бият в Сирия и Кюрдистан. ПОКАЗАТЕЛНО Е - В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ КЪДЕТО НАСЕЛЕНИЕТО Е ОБРАЗОВАНО РЕДЖИ ГО ИЗДУХАХА, в селата където гонят козите са му основните избиратели. Защо го отрязаха сега българските изселници в Истанбул бе? Айде на тоя въпрос ми отговори - има статистика по райони... Седнал реджеп да ми хвали а не вижда ръката на зетя в джоба му. Балъците свършване нямат.

    Коментиран от #76, #82, #83, #87

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    Ердоган строи турски поток,аеци,тецове,магистрали,мостове,тунели,оръжейна промишленост,авиация,енергийни проекти,болници,университети

    Коментиран от #131, #143

  • 77 Е, аз не съм като тебе

    3 3 Отговор

    До коментар #69 от "Реалист":

    Аз не правя, аз каквото изкарам веднага влиза пак във фирмата. Спестяват такива като тебе които бъркат икономиката с икономията, ама те разбирам, на това нямане е хубаво да спестиш някой лев. Но ще ти дам приятелски съвет, обърни си ги в евро или долари преди да ви приемат в Шенген, защото всичките ви икономически показатели показват реалното отношение евро/лев, не както е фиксирано то 1 към2, а катастрофалното 7,5-8 към едно. Та ако си спестил някое левче, в което много не вярвам, все пак от тролене едва ли се печели много, та обърни си ги та един хаир да видиш от мене.

    Коментиран от #95

  • 78 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #68 от "Аллах тектир ордусу тюрктур":

    Е и ???? Да ти изброя ли поне 10 държави , дето са по-малки по БВП , ама Турция никога няма да ги стигне назад да вървят !!!! Швейцария , Швеция , Белгия , Австрия , Норвегия , Израел , Дания , Финландия , Португалия , Гърция !!!!!!! Ако забелязваш всички освен Израел са в ЕС , където Турция никога няма да бъде !!!!

    Коментиран от #85

  • 79 самуил

    6 2 Отговор
    Турция ке падне
  • 80 outlander

    3 3 Отговор
    Ердоган не сваля памперса по примера на ботоксовия монголоиден изтърсак, с платформите.
  • 81 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "А ти защо си се притеснил за мене":

    Само ти ли знаеш бе. Да не си единствения. Ти си просто един от слепите и немислещите които ги е страх от бъдещето и се държите за под полата на реджепка султанката. Никой човек не е само добър или лош - и реджеп имаше добри страни но както започнахме в началото - ВЕЧЕ СЪВСЕМ ИЗНАГЛЯ С КРАЖБИТЕ. Аз го виждам поне още 10 години на власт защото използва модела на пути - кара ви да се страхувате и да се борите със самите себе си и помежду си. Така както го направиха руснаците от кгб за България.
  • 82 Средната заплата

    5 4 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    В България е по-ниска. Приеми фактите такива каквито са.

    Коментиран от #147

  • 83 Хасан

    5 5 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    Във всяка прозападна държава директорите на Централните банки, финансовите министри са възпитаници и стипендианти на Сорос о сие ,Ротшилди ...Ердоган смени соросоидите в управлението и затова пискат срещу зетя и централната банка

    Коментиран от #175

  • 84 Тръмп

    7 4 Отговор
    Ердо се е запътил упорито към Елисейските полета и отърване няма!!!:):):)А овцете,козичките и хасанчетата ще блеят жално!!!:):):)
  • 85 А българия къде е

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "гост":

    В този ред?
  • 86 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хасан":

    А на турските колко мислиш са в чужди банки ???? Трилиони , щото те изнасят от 60-70 години , наште поне само от 30 !!!!
  • 87 Безработица 5%

    6 3 Отговор

    До коментар #74 от "Реалист":

    Та затова викаш 3 млн българи изчезнаха. Щото няма безработица и много хубава и висока заплата. Я ги сложи тези 3млн към процентите и да видим тогава хесапа какво ще покаже

    Коментиран от #151

  • 88 Реалист

    5 5 Отговор

    До коментар #71 от "Хахаха":

    Ти май в туркя си ходил само да Константинопол и Одрин а? Керпичите и кадъните по селата не си ги виждал. Анадола е като от средните векове. Кьопек, акъл имаш само да си въртиш опашката който ти свирне. Сигурно един алабай има по-вече знания от теб кое е добро за него и кое лошо. Я си вземи едно китайско калкулаторче, намери в нета колко % ви е търговията с Европа и Америка, след това натисни знака "-" и виж дали ще остане даже и за арпаджик бе? На гол г.з чифте пищови запасал. Добре че са Европа и Америака че да продавате нещо. Ама скоро нямаааааа… Йок му...

    Коментиран от #89, #90, #92, #93

  • 89 А ти къде продаваш бе, на луната ли

    4 3 Отговор

    До коментар #88 от "Реалист":

    Защо не можеш да изместиш Турция от европейските пазари?

    Коментиран от #140

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Полковник от каубойската кръчма

    14 4 Отговор
    И като заключение. Не им се връзвайте, това не са турци дето се правят на ""турци"" тук, защото отдавна са избити във възродителния процес, а неизбитите са в Турция и тези дето са останали тук са си възпитали челядта да мълчи. Та тези дето се правят на ''турци'' тук, са ''руснаци'', по-точно рускоговорящи от руските републики, живеещи в България в наети скъпи апартаменти, точно от Руската армия. Това което пък те не знаят е, че всички апартаменти са под наблюдение от ДС и то денонощно. Този сайт води до пристрастяване. Това тук е едно от малкото хубави неща в уеб пространството, където човек може да си направи гаргара и да се изгаври с ""умните"" русофили, като по този начин се зареди с енергия за целия ден, но за съжаление това води до пристрастяване и човек свиква с тази сила, която изсмуква от ""умните"" русофили:)

    Коментиран от #94, #96

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Заблудено балъче си

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "Реалист":

    Казах ти, икономиката няма нищо общо с икономията която ти познаваш. Капиталът се подчинява на други закони от които ти халхабер си нямаш.

    Коментиран от #178

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Реалист

    6 3 Отговор

    До коментар #77 от "Е, аз не съм като тебе":

    За мен не мисли, заплатата ми е по-висока от официалната на премиера ни а и работя с компютри и вие сте ми забавлението докато ми върви работата. За мултитаскинг едва ли си чувал. Не ме открехвай, дръж си дюнерджийницата и инвестирай в нови тигани, вие за друго не ставате. Аз имам достатъчно че и от наеми ако реша да живея. Инвестирал съм в страната си. А такива пишман-икономисти като теб дето раздават Непоискани съвети съм се нагледал много. Половината ви търговия в България е с крадени марки и текстил с лого за което не плащате. И на това ще му сложим край лека полека. Щом български турци които познавам и ходеха зимата да работят в Истанбул ВЕЧЕ НЕ ХОДЯТ ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ИЗКАРВАТ ПОВЕЧЕ какво да ти обяснявам. Дюнерджии, седнал акъл да ми дава...

    Коментиран от #97, #99, #101

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Абе като ти гледам

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "Реалист":

    Познанията по икономика ми е ясно какъв "бизнесмен" си ама хайде.....хахаха
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #95 от "Реалист":

    А знаеш ли че оборота на дюнерджийниците отдавна е минал оборота на Макдоналдс в Европа ...докато бургерите създават олигополен и монополен пазар то дюнерджийниците разработват пазарната икономика ,свободната инициатива и създават свободно предприемачество

    Коментиран от #163

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "Хасан":

    Отново пишеш без да мислиш - за всяка инвестиция в инфраструктура БЪЛГАРИЯ УЧАСТВА СЪС ПРОЦЕНТ. Освен това имаме годишна вноска в Европейския Съюз. Такава каквато вие никога няма да имате. И КОНТРОЛА Е ОТ ЕВРОПА. А ПРИ ВАС И В РАША СЕ КРАДЕ БЕЗОТЧЕТНО. Ще закъсате и то много надълбоко.

    Коментиран от #106, #107, #108

  • 105 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Ти май си начетен..аз пък те мислех за някой стар комунист националист който е намерил парата и е станал натовец националист

    Коментиран от #180

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Явно халхабер си нямаш

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Реалист":

    Колко се краде в България. Какво е според тебе стадион за 15000 души в село което има 200 човека? Какво е според тебе да си направиш къща за "гости" с европари, ама гости да няма. Хайде само това да беше с мед да го намажеш....като казах мед, знаеш ли колко пари се окрадоха като уж подпомагаха пчеларите....мога да ти пиша до утре за явните и не толкова явни кражби в България. Ама ти си балък и не се усещаш.
  • 109 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Хасан":

    Ееееее, все по елементарен ставаш - слънцето залезе и ти почна бирата. И хабер си нямаш че повечето от тези заводи бяха построени без сметка. Кой прави металургичен завод на 500 км от най-близкото пристанище ако си прави сметката. Тея заводи единствената им цел беше да създадат работническа класа от селяните. И я създадоха. И сега да продължим да плащаме за губещи производства ли? Същото става сега при вас. Строите на вересия, ама тя вересията требе се връща С ЛИХВИТЕ. А който има акъл и сега успява. Нека си оправим първо инфраструктурата, ето и заводите почнаха да идват (ЩО ПЪК И ТУРСКИ ИДВАТ КАТО В ТУРКЯ РАЙ БИЛО НЕЗНАМ ХАХАХАХА), компютърни центрове на големи софтуерни компании имаме в големите градове и още искат да откриват... РАБОТА ДА ИСКАШ И ПАРИ, НЕ КАТО В ТУРКЯ 25% БЕЗРАБОТИЦА СРЕД МЛАДИТЕ... Виж даже и на теб работа като трол са намерили ама си ниско ниво. Много елементарно...

    Коментиран от #112, #113

  • 110 Хахаха

    2 4 Отговор

    До коментар #100 от "Реалист":

    "ОТ КЪДЕ ИДВА ОЧАКВАНАТА ОТ ТЕБ ПЕЧАЛБА ОТ БОРСОВИТЕ "--------
    Сигурен съм, че дори и сам не разбираш каква безсмислица си написал. Каква печалба пък я очакваш? Ти знаеш ли как изобщо се калкулира печалба? Ти си като кучето след коча, гледаш ги, че се клатят и си викаш няма как да не паднат. Да ама не падат....

    Коментиран от #115, #117

  • 111 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Хасан":

    Е какво им е на туркиш лайн-с - на държавна дотация са и затова си развяват по света. Ама заемите, заемитеееееее ще трябва да се връщат и тогава ще видим. Абе ти като ми говориш за турк лайн-с - ЩО ПОЛОВИНАТА ВИ ПИЛОТИ НЕ СА ТУРЦИ БЕ??? Май нямате достатъчно с акъл кетапа да вземат а? И с регулацията на въздушното ви движение същия проблем - на новото летище регулациите към България прехвърляте, ШО БЕ???

    Коментиран от #114, #119, #120

  • 112 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "Реалист":

    Забавен си, ама и за трол не ставаш. Защото не можеш да мислиш. Разбирам те, нямаш разрешение да излизаш от спуснатите опорки и повтаряш едно и също.

    Коментиран от #170

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Както си личи и от РВД

    4 2 Отговор

    До коментар #111 от "Реалист":

    Нямаш никакво понятие. Новото летище е с 40 км по-близо до България. Много самолети вече са принудени дори и да не искат да преминат над бгтеритория. Полетите трябва да се ръководят. Сигурно не знаеш, но българското РВД само заради новото летище на Истанбул се нуждае от 600 диспечера. Това са нови работни места. Кух си като мезозойски охлюв.

    Коментиран от #183

  • 115 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #110 от "Хахаха":

    Ти не си добре ..говориш неща дето хал хабер си нямаш ..

    Коментиран от #134

  • 116 outlander

    3 3 Отговор
    А бе каквото ще да е, ама Ердоган не сваля памперса по примера на ботоксовия монголоиден изтърсак, с платформите. Асад и аятолаха - също.
  • 117 Реалист

    3 4 Отговор

    До коментар #110 от "Хахаха":

    Абе и аз - от дюнерджия искам знания за борса - ТОЙ ВЪПРОС ЕЛЕМЕНТАРЕН НЕ МОЖЕ ДА ОСМИСЛИ, аз го чакам за отговор. Айде бегай да обръщаш скарата с кебапчета адана кебап... Тъпи и високомерни сте без покритие. А в Константинопол като отидеш си прах по обувка на просяк.

    Коментиран от #129

  • 118 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "Тия митове за "обиждането"":

    От тогава България се поизчисти защото заедно с добрите хора изгонихме и доста самоуверени боклуци които много говореха...

    Коментиран от #123, #124

  • 119 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #111 от "Реалист":

    Мултинационалните фирми наемат отсякъде ...така и с тюркиш ..дали е с дотация или не то важното е че има разстеж и е в калъп с летище Истанбул...заемите не са държавни а частни ..това са банки,холдинги,финансови дружества ...едно финансово дружество взима заем от немска банка да внася немски коли а друга банка взима заем да дава питребителски кредит на клиентите на тия коли ...какво общо има държавата

    Коментиран от #186

  • 120 Абе казах ти,

    3 2 Отговор

    До коментар #111 от "Реалист":

    Все повече изтъпяваш когато говориш по икономически въпроси пишман-бизнесмене. Какво те притесняват заемите? Сигурно не знаеш, но държавните заеми на Турция са с по-малък процент от тези на България. Що се отнася до частните заеми ами по цял свят фирми фалират и се отварят нови. Какво те притеснява това, че дадена фирма или корпорация ще фалира? Вярно, има и държавни гаранции за някои поръчки и фирми, но и те не са кой знае какъв проблем за турската държава.

    Коментиран от #187

  • 121 outlander

    4 4 Отговор
    Имало било специален заговор срещу Турция. Не какъв да е, а специален! Мустака изобщо чува ли се какви ги плещи! Тоя не е у ред и това нещо е президент на Турция, моля ти се.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #122 от "Реалист":

    Много си бос ...икономическите кражби как си я мислиш ..??че си пълнят касите ..пак ти казвам това са концесии,преференции,дългогидишни договори .....взимаш гьола на Капитан Андреево за 5 години е все едно да печаташ пари
  • 126 Цацаров почна разследване е

    2 0 Отговор

    До коментар #122 от "Реалист":

    Същото като "майсторът взе парите оказа ще видим". Това като българин трябва да знаеш, че е същото като "гаранция-франция". Все бисери от българският бит.
  • 127 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #97 от "Хасан":

    Мнооооого си наивен - и ако не знам езици как така фирмата ме праща по цял свят а??? Хахахахахаха, аз знам за Турция по-вече от теб бе - ти като отидеш на гости и се затваряш в махалата щото пара йок, проблем бол... Хахахахаха беден и наивен - лоша комбинация. А когато и не мисли, още по зле...

    Коментиран от #130, #136

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "Реалист":

    Абе ти елементарен въпрос не можеш да зададеш или не знаеш как тръгнал с дюнерджия да се мериш. Хахахаха
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Реалист

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "Хасан":

    И това какво помага на високата ви безработица бе? То не е само да строиш - акъл и хесап ПРЕДА ДА ПОЧНЕШ СЕ ИСКА. реджеп строи щото докато строи краде - анадън му?

    Коментиран от #146

  • 132 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Реалист":

    Прочети ”Изповедите на един икономически убиец” от ...забравих автора и ще разбереш как работи света

    Коментиран от #135

  • 133 Турки

    2 3 Отговор
    Да се знае Турция има собствена свобода,а не като управляващите ГЕРБганьо кукли пиони да си гледаме мизерната кочина.НЯМАМ КЪДЕ ДА КАЖЕМ копче

    Коментиран от #184

  • 134 Реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #115 от "Хасан":

    Напротив, зададох ти елементарен финансов въпрос на който всеки с общи познания може да отговори. ТИ ДАЖЕ ВЪПРОСА НЕ РАЗБРА. Най-вероятно си някой със средно подарено образование.

    Коментиран от #138, #139, #141

  • 135 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #132 от "Хасан":

    Джон Пъркинс ...прочети ги ..аз ги прочетох на английски и не се стих
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #134 от "Реалист":

    Както искаш..аз не те обиждам ...

    Коментиран от #192

  • 139 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #134 от "Реалист":

    Ама по мое време средно образование не се подаряваше ,влизаше се с изпити в техникуми и университети...
  • 140 Реалист

    2 3 Отговор

    До коментар #89 от "А ти къде продаваш бе, на луната ли":

    Аз където продавам турци няма - турчин компютърджия не познавам. Дюнерджии и сервитьори много. Вас Китай ви изритва с Пътя на коприната. Ставате излишни за Европа.

    Коментиран от #144

  • 141 Задал си глупости

    3 2 Отговор

    До коментар #134 от "Реалист":

    От къде идвала ОЧАКВАНАТА печалба. Как хем е дошла хем я очакваш бе налъм? Елементарна логика която се изучава в 8 клас. Едвам си изкласил, нали, в селската прогимназия....

    Коментиран от #191

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Запад

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Хасан":

    С нашите собствени пари, които ви дадохме на заем, вие станахте хора. Сега ги искаме обратно, неблагодарни кучета!
  • 144 Не се прави на залюхан

    2 0 Отговор

    До коментар #140 от "Реалист":

    Какъвто всъщност си. Както Турция, така и България се стреми да продава на европейския пазар. Въпросът беше защо България не може да измести Турция от него. Не ми отвличай въпроса с Китай, Китай и, че ти си продавал компютри. Продаваш китайски компютри, едва ли продаваш откраднатият Макинтош като Правец.
  • 145 Абе курти

    1 0 Отговор

    До коментар #142 от "КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ":

    Ти ли ще ме изпроводиш? Айде не ставай смешен
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Средната заплата":

    Говорим за минималната която интересува инвеститорите - в туркя е около 186Евро а в България - 560лева от 01.Януари.2019 или около 287Евро. И НЯМАМЕ БЕЗРАБОТНИ А В ТУРКЯ 14.7% ЗА МАРТ 2019.

    Коментиран от #152, #164

  • 148 Хасан

    5 1 Отговор
    Признавам си молдовец съм. Не знам добре български, но и руски не знам много добре, но съм хитър и се правя на турчин, за да поискате отново Русия да ви освобождава от Турция. Но сега вече разбрах че съм под наблюдение от ДС. В апартамента сме още 4 души колеги също рускоговорящи. След малко като се напия ще ви дам и адреса НО МОЖЕ И ДА СИ ЛЕГНА ВЕЧЕ:)

    Коментиран от #154

  • 149 outlander

    2 1 Отговор
    Не разбрах за какво толкова спорите? Ердоган не сваля памперса по примера на ботоксовия монголоиден изтърсак, с платформите и друго няма за казване, само усложнявате нещата.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Пак не си разбрал

    0 1 Отговор

    До коментар #147 от "Реалист":

    Минимална заплата в Турция за 2019 гидина-482 долара. Сам си ги сметни в лева. Поне толкова акъл надявам се имаш
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Ами казах ти, на който му е къс акълът

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Реалист":

    Да са му дълги краката. Ще ходиш не ами и пушек ще се вдига, гладен не се стои
  • 156 outlander

    2 1 Отговор
    Какви долари бе? Зимбабвийски ли?
  • 157 outlander

    2 1 Отговор
    На тия минималната заплата им била 482 зимбабвийски долара, моля ти се. С тия долари не можеш и един червей за риба да си купиш.

    Коментиран от #160

  • 158 outlander

    2 1 Отговор
    Ей ся проверих. С 482 зимбабвийски долара можеш да си купиш точно една четвърт от червея.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Ето ти да се ограмотиш и ти

    1 0 Отговор

    До коментар #157 от "outlander":

    "Решението бе взето след четвъртото заседание на Комисията за минималната работна заплата, в столицата Анкара. Увеличението на нетнотото възнаграждение възлиза на 26% спрямо предходната година, когато то беше 1,603 турски лири. Новата брутна минимална заплата, преди удръжки като социални осигуровки и данъци върху дохода, ще бъде 2 558 лири (482 долара)."

    Коментиран от #190

  • 161 Да де щото много си наясно

    0 0 Отговор

    До коментар #159 от "Реалист":

    С банковите механизми КТБ отлетя хахаха
  • 162 outlander

    3 1 Отговор
    То за това в Европа е фрашкано с турски гастарбайтери, защото с минималната работна заплата не можеш да си купиш червей, а като няма червей, няма и риба, а няма ли риба - глад, братче. Отделен въпрос е, че тия гастарбайтери пращат милиарди в Турция, а мустака с памперса, по примера на другия с памперсите - ботоксовия монголоид, с платформите - краде на поразия. После защо нямало да е фрашкано с турски гастарбайтери. Ами фрашкано ще е.

    Коментиран от #168

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Нямате безработни викаш

    2 2 Отговор

    До коментар #147 от "Реалист":

    Защо не ми отговори тези 3 млн които избягаха защо избягаха? Защо бягат по 5000 души всеки месец? Нямате безработни на терминал 2, там се скъсват от работа
  • 165 Хасан

    3 1 Отговор
    Мнооого сме хитри ние от руската пропаганда!! Почти всички ни се вързаха, че сме турци....!!! Мнооого сте наивни:)Само полковника от ДС ни надуши:)
  • 166 АборигенЪТ

    2 1 Отговор
    'що за комент сексция ... неграмотени турчеещи се помаци, примитивни русофили и още други фили.
  • 167 Ами който се храни с дюнери

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "Реалист":

    Да му мисли
  • 168 Турските гастарбайтери са минало

    1 2 Отговор

    До коментар #162 от "outlander":

    Сега наследниците им са в европейските парламенти и по университетите. Мястото им се заема от българите и циганите, просто сега е техният ред да вършат черната работа
  • 169 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #102 от "Хасан":

    2-ка хасане, 2-ка. И английски знаеш колкото икономика - твоите " profit expectation" са очаквани печалби, т.е. казват ти - трай коньо за зелена трева, А РЕАЛНИТЕ ПЕЧАЛБИ НА БОРСАТА ПРИ ТЪРГОВИЯТА С АКЦИИ ИДВАТ ОТ ЗАГУБИЛИТЕ ПРИ ТАЗИ ТЪРГОВИЯ. А вие сте от тях. Той ви продава "очаквания" а ще получите … сещай се. Еххххх, балъци балъци - нас така 45 години са ни лъгали със светлото бъдеще, което за комундетата беше настояще. Сега вие сте наред.

    Коментиран от #171

  • 170 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #112 от "Хахаха":

    Повтарям ти белким разбереш, както са те карали корана да повтаряш докато ти узрее тиквата да осмисли. Ама явно нито едното нито другото можеш да осмислиш. Язък за труда ми Хахахахаха.... Трябваше един ходжа да стана - голям берекет щеше да е.

    Коментиран от #173

  • 171 Колко си наивен само

    1 0 Отговор

    До коментар #169 от "Реалист":

    Ти сега си мислиш, че не те лъжат ли?
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Наблегни на логиката

    0 1 Отговор

    До коментар #170 от "Реалист":

    Потърси си учебника на Лазарова за 9 клас. Ще си ми благодарен до гриб

    Коментиран от #196

  • 174 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Хасан":

    е виждам де - толкова и си ги научил. Тя на такива недоучили с подарена диплома се крепи и търговията на борсата - някой трябва да загуби за да има друг да спечели. Или и това не ти е ясно??? А баницата с боза си я ял ти. Бозата обаче сигурно е била леко ферментирала като си я пил.

    Коментиран от #176, #204

  • 175 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хасан":

    Ти наистина вярваш ли я тая пропагандна глупост дето си я написал или си я написал само за алиби пред МИТ ако те карат да обясняваш един ден? Щото ако наистина вярваш в това, значи толкова ти е реална и дипломата. Вземи я хвърли сам. А реджеп разгони хората които му казаха че не може той еднолично да определя курсове и проценти. БОРСАТА И МЕЖДУНАРОДНАТА ТЪРГОВИЯ НЕ СА МУ ПОДЧИНЕНИ. Затова и сложи зетя - за да се опита да ви стъпи съвсем на врата. Едва ли ще успее щото в туркя има умни хора, не са само селяните от анадоллу които основно го подкрепят.
  • 176 Лека нощ тъпчо

    0 0 Отговор

    До коментар #174 от "Реалист":

    При мен вече е следобед, а ти си лягай, че утре пак ще тичаш насам натам където те прати шефа като момче за всичко.
  • 177 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Хасан":

    Хасане, поредната ти празна приказка - лирата стана почти 10 стотинки - ЕТО ТИ ГО ОТГОВОРА ЗАЩО МОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ХОДЯТ В ОДРИН. Така като навремето гърците прескачаха до Петрич, да хапнат по една мусака, да напълнят багажниците, да поиграят в казиното и да се приберат доволни. РАЗЛИКА В СТАНДАРТА се казва. Затова и кмета на Одрин пусна плакати на български. Добрите и паралии съседи трябва да са улеснени да изхарчат някой лев. Все пак сигурно половината търговия на Одрин се крепи на българите харчещи ЛЕВОВЕТЕ СИ там. Комшулук, нормално е. И аз бая пари съм оставил по ресторанти в Турция, кое му е лошото? А в Пловдив намръщени хора не съм видял, ама на центъра на Истанбул, баш на центъра виждам и армейски части, виждам и бързащи с наведена глава хора, дето преди го нямаше. Ти имаш ли отговор?

    Коментиран от #179

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "Хасан":

    Хахахахаха, що ли имам чувството че за много неща мислим еднакво, само че аз ги казвам а ти заради МИТ и копоите на реджеп ги премълчаваш. И май ти харесва да четеш истините които ти пиша. ЕТО ТОВА Е ЕДНАТА ГОЛЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРКЯ. Аз мога да кажа и напиша това което мисля, вие обаче - НЕ. Така беше при нас при социализъма 45 години. СЕГА ВИЕ СТЕ НАРЕД! Реджеп ви души както нас комунистите свързани с кгб навремето. ВИЕ ТРЯБВА ДА МИСЛИТЕ И ГОВОРИТЕ "ПРАВИЛНИТЕ" неща а не "ВЕРНИТЕ" . ТАМ Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ НАС!
  • 181 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "Хасан":

    Не ми слагай чужди думи в устата - ако трябва чети два пъти какво съм ти написал. И в България се краде НО В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ КОНТРОЛИРА а реджеп краде безконтролно. Тея с къщите ако четеш новините сега ще връщат с лихвите. Вече излязоха на светло за 5 кирпича и тука си има един закон и една комисия КПКОНПИ. Като им е селски манталитета кой им е виновен. И тея със стадиона и те ще изгреят. Ако си внесете малко комунисти и вие ще разберете какво означава " да краде с г...а си". Но при нас от година на година контрола се повишава заради Европа, а при вас никога няма да стане. Може да стане само ако военните вземат пак властта и подгонят крадливите, но тогава пак няма да е правилно щото ще е хунта. В тая област скоро няма да ни настигнете щото вървите в обратна посока.
  • 182 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #113 от "Хасан":

    С такива наивни въпроси почвам да се съмнявам че икономика си учил. Как може да ме питаш за заводите от социализма защо са неефективни бе - един два завода само бяха направени с правилни икономически разчети. Всичко друго беше "планова икономика" вързана със СИВ. И това ли трябва да ти обяснявам какво е? Много е дълго - образовай се сам. а ако ти дойде на главата, сещай се за тоя пост.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Аллах тектир ордусу тюрктур":

    Ами от един от една ОРДА как да искам причини да ми обяснява. Той едва ли акъл има потурите си да завърже и феса на главата си да закрепи. Я по-добре отиди забий тиквата няколко пъти в цимента и се оплачи на оня дето го няма - могамед ли беше на руски или магомед, хахаха...
  • 186 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "Хасан":

    Е как какво общо има държавата - нали точно големите инфраструктурни проекти са с гаранции от държавата и тя ЩЕ ПЛАЩА фирмите на реджеп като фалират. А турската държава няма от мен да ги вземе тея пари а от балъците.

    Коментиран от #203

  • 187 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Абе казах ти,":

    Ейййй, браво бе алабаш, ти стигна до истината че имало и държавни гаранции за инфраструктурните проекти. А дали са проблем или на ти не можеш да кажеш - ЗНАЕ САМО ЗЕТЯ. Той и затова беше на колене пред лудото дони, ЩОТО ХИЧ НЕ Е УПЛАШЕН КАКВО СТАВА С ЛИРАТА И ИКОНОМИКАТА ВИ. Ама то трябва да се мислииииии, а не опорки и лозунги да ми повтаряш. Явно толкова то е айкю-то. Или не обичаш да си задаваш неудобни за теб въпроси.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Хасан":

    Хахахаха - тука вече ме разсмя. Трудно можеше да избереш по-добър пример когато сме си защитили националната независимост и интерес от орките. Проекта беше замислен да ни зароби икономически за поне 50години. Тръбите на орките, върху българска земя, а да сме им ги изплащали от ЕВЕНТУАЛНАТА ПЕЧАЛБА. Не ти ли звучи познато от урока по икономика преди малко. хахахахахахах….. А сега тръбите са БЪЛГАРСКИ, потока ПАК МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, джуджето пути е бясно и ще си плаща, а освен това Европа ни финансира изграждането нагазова връзка с Гърция и газовия хъб Балкан. А в нашите участъци на Черно море има газ който също ще закачим за хъба. НЕЗАВИСИМИ СМЕ ОТ ОРКИТЕ, поне този път. Утре като дойде газта от Израел до Гърция или от Италия до Гърция руската можем и съвсем да я спрем ако е скъпа. Ясен ли съм!

    Коментиран от #200

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #138 от "Хасан":

    Обиждаш ме и се опитваш да го правиш както ти си мислиш "тънко" но е просташко. Няма лошо - извинявай! Силния и умния могат да си признаят грешката. само слабия и глупавия са безгрешни.
  • 193 Реалист

    1 0 Отговор
    Ти защо не ми отговориш защо мечтата на едно малко турско момиче е да избяга в Германия и стане доктор? Ако на турците им разрешат и имат достатъчно добро образование колко ще останете в Турция бе? Ама не ви искат. И тея 3 милиона в Германия лека полека ги заменят с източно европейци че са по-добри работници. Като дойдат по-вече производства и хората ще се върнат. Никой не е отишъл за кеф в Англия например.
  • 194 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Изгонил си ти боклуците таратанци":

    Хахахахахаха, сега разбрах - ти си от екскурзиантите затова такава злоба. А злобата говори за фуста - някоя кадъна си дето сега трябва всеки път навънка косата си да я крие със забрадка или фередже. Халал да ти е... Тъй да си и от туркя да не можеш да излезеш. Боли като сравняваш как свободно се разхождат другите, а ти 2 метра зад сулейман ситниш. Ами като допуснахте арабите да станат по-умни от вас и да ви казват как да живеете. Не напразно умните хора в големите градове в Турция мразят тая религиозна показност. Забрадила се със забрадка а сложила клин по задника, Хахахахаха...
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #173 от "Наблегни на логиката":

    Ти вържи забрадката, върви две крачки зад агата И МЪЛЧИ И ГЛЕДАЙ НАДОЛУ и ще си ми благодарна до гроб.
  • 197 Момент..

    4 0 Отговор
    Ердоган е опасен. Той е войнствен, заплашителен и безскрупулен. Такива лидери Европа видя в ХХ век Хитлер, Мусолини, Сталин и всички видяхме края. Ако всеки европейски народ посочи такъв вид лидер като Ердоган, примерно един Хан Крум, един Александър Велики, един Наполеон и т.н, какво ще стане? Може би Европа и демокрацията, в която живеем, да не са идеални, но ако всеки народ гледа само на неговите интереси и има такива лидери, как ще живеем по-добре? Май по-бързо ще умрем..

    Коментиран от #201

  • 198 Голям прос

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    Ти къде живееш, бе? Май и ти си в т.нар. кочина. По това сме равни
  • 199 КАСАПИНА

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гледач":

    38 мил по официална статистика от преди 4 год. чиито данни са силна занижени, оттогава са се накучили поне още 500 000 ,тия раждат по 5 и повече деца ,на тяхна територия през средните векове е бил инкубатора за келяв аскер.
  • 200 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #189 от "Реалист":

    Колко си бос ,икономисте ...от кого е по изгодно да се купи газ ..от руснака или от англосаксонски еврейски фирми????евреина ще продава по евтино от руснак??????...

    Коментиран от #206

  • 201 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #197 от "Момент..":

    Ердоган е силен лидер ,а не безкрупулен ..той си защитава националния интерес и не прави евала нито на руснака,нито на американеца или европееца

    Коментиран от #210

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #186 от "Реалист":

    Разликата между инфраструктурните обекти в България и Турция са ,че турските са активи а българските пасиви ...актив значи да носи доход ...моста,летището,магистралите,тунелите в Турция се плащат от тоя който ги използва ..

    Коментиран от #208

  • 204 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #174 от "Реалист":

    Това което казваш е борсова спекулация ..казвам спекукация а не манипулация ...спекулация е купуваш евтино ,а продаваш по скъпо ...ако Кауфланд България си отвори 5 магазина ,фирмата майка на Хамбургската борса си покачва акциите ..

    Коментиран от #211

  • 205 Макарон

    1 0 Отговор
    Светът се върти около Турция, не около Слънцето, ДА ЗНАЕТЕ!
  • 206 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #200 от "Хасан":

    Виж сега - пак говориш глупости - защо вързваш цена с националност? Газта е ПАЗАР - имам евтина газ - продавам на добра цена. Египет и Израел имат открити находища, говори се за находища и в Гърция. При всички положения понеже е по-близко и трябва да изместят рашките от пазара газта им ще е по-евтина. България не я интересува от къде идва а цената.
  • 207 Реалист

    0 0 Отговор
    И сам не си вярваш - реджеп застана наведен в маскава пред джуджето веднага след свалянето на су-то. прати зетя надупен пред лудото дони и пак нищо. реджеп е силен за балъци като вас, иначе никой не го бръсне за слива, включително и американците с кюрдския въпрос. Имаше преди време една карта за граници на националности на сайта на цру, ще ти е много интерсно да я разгледаш...
  • 208 Реалист

    1 1 Отговор

    До коментар #203 от "Хасан":

    хасане пак си окьоравял - кое му е пасива на магистрала дето ТОЛ-а ще го плащат вашите тираджии? Ще си получаваме данък за всеки ибрик или парцал който трябва да транспортирате до Европа само заради положението ни. А ордата от Германия като тръгне лято/есен насам/натам ще си плащат и ще подобряват финансовото ни състояние, хахаха... така трябва - ако искате в Европа, плащате на нас.
  • 209 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #146 от "Ердоган строял за да краде":

    Не се вижда че се краде от такива като теб кьормосун табелата. То и вие виждате, слепите анадолски викачи по пазарите, АМА СМЕЕТЕ ЛИ ДА СЕ ОБАДИТЕ...МИТ ще ви вкара в списъка и утре сте наред. Къде ви е СВОБОДАТА ДА ГОВОРИТЕ БЕ??? Аз в тука в България мога да взема плаката и да отида на площада с надписа "Президента е лъжец" примерно, айде ти го направи в Константинопол или Анкара и ще ти е за последно. Що бе, нали сте много кур-наз? Шшшшшшш, тишинаааааа.... Изпокривате се като мишки.
  • 210 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #201 от "Хасан":

    Публикувано във факти.бг: И сам не си вярваш - реджеп застана наведен в маскава пред джуджето веднага след свалянето на су-то. прати зетя надупен пред лудото дони и пак нищо. реджеп е силен за балъци като вас, иначе никой не го бръсне за слива, включително и американците с кюрдския въпрос. Имаше преди време една карта за граници на националности на сайта на цру, ще ти е много интерсно да я разгледаш...
  • 211 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #204 от "Хасан":

    А ти чувал ли си че като вземеш заем, после се връща с лихвите. Особено когато е гарантиран от турската държава и е за голям инфраструктурен проект. Аверите на реджеп прибират парсата аа ще плащате сичкото абдал - докато блъскаш челото в бетона се опитай да мислиш. И дигай по-висока задната част да ти влиза по-лесно...кръвта в главата за да има за мозъка.

    Коментиран от #214

  • 212 Каубойска кръчма озадачените русофили

    5 1 Отговор
    От известно време влизам в този и други сайтове, където се разрешават свободни коментари. С всеки изминал ден, от нормален човек, започвам да се превръщам в русофоб и лошото е, че човек се увлича и не го забелязва навреме. Четейки коментарите на така наречените "русофили" или "проруски" настроени /ако щете "любители" на Русия/, човек постепенно се отвращава от Русия, дори да е чист руснак и да работи в руско представителство в България. Става до такава степен русофоб, че като отиде в понеделник на работа, гледа колегите си руснаци на криво и е готов да ги избие, та даже и роднините си руснаци и това нещо се получава само ако чете коментарите на така наречените "русофили" без да влиза даже в спор. А ако влезе и в спор с тези хора, вече се превръща във ''въоръжен'' руснак с ''гранатомет'', готов да воюва срещу роднините си руснаци. Та питам се, дали тези ''русофили'' го постигат този ефект поради факта че са изключително тъпи и ограничени хора, и с коментарите си настройват хората срещу Русия, или това са изключително хитри соросоиди, които представяйки се за ''русофили'' по хитър начин ни отвращават от Русия?? Лично аз, мисля че са олигофрени които си мислят че са ''русофили'' и с олигофренските си мозъци и коментари ни настройват срещу тази прекрасна страна. За всеки случай, ако искате и вие да не станете русофоб, лечението е просто, не четете коментарите под статиите. Иначе сайта е прекрасен, с демократично настроени журналисти и нещата се представят от р

    Коментиран от #213

  • 213 Мехмед

    2 2 Отговор

    До коментар #212 от "Каубойска кръчма озадачените русофили":

    Аз когато вляза в български сайт и започна да чета коментарите се отвращавам. Не, че цинизми и простотии не се пишат и на други езици но човек се убеждава за пореден път, че ганю е най- дребнавото, злобно и завистливо човече.
  • 214 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #211 от "Реалист":

    Всеки бизнес се върти с чужди пари ..това е неписания закон на капитала ..какво му е лошото на кредита и лихвите ...взимаш кредит ,правиш бизнес,взимаш си печалбата в лична сметка ..ако има спад в бизнеса пробутваш го на кредитора ....това се прави навсякъде

    Коментиран от #215

  • 215 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #214 от "Хасан":

    Само дето забрави да добавиш - и после кредитора ти прибира и бизнеса и къщата и имането. И както е държавна гаранцията ще плащате сичкото асан за 50 години напред.

    Коментиран от #219

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Чалма Нюз

    2 0 Отговор
    Ердоган Ага хептен изкукурига завалията Все преврати му се привиждат
  • 218 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Един път да се съглася с теб! Така е! Даже и при глупостта със смяната на имената нямах ме кой знае какви проблеми! Ако, не направим някоя огромна глупост ще си съжителстваме без проблем! Много взехме да се мазним на Ердо, а това може да предизвика доста неприятна ситуация! В България е пълно с кюрди, а тоя ги е нарочил че всички са привърженици на ПКК!

    Коментиран от #220

  • 219 Хасан

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "Реалист":

    Прибира на тебе а на фирмата му взима бюрото,компютъра ...
  • 220 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #218 от "goni":

    Не всички а само тия които са замесени в тероризъм ...взривяват бомби на стадиони,спирки,летища ..убиват войници и полицаи и разбира се ще ги ловят
  • 221 Кико

    1 1 Отговор
    Бай Ердо знаеш че те уважавам! Не ми е работа, но да ти кажа:тук има едни с коментари, който те хвалят непрекъснато това са Хасан, Мехмет, Асан. Но да знаеш че те са Гюленисти и ти копаят гроба. Места ага и той каза че ако не му помогнеш за делото и той при Гюлен паша!!!
Новини по държави: