Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Май, 2019 18:50 1 549 3

Ето кога ще са изборите в Украйна

  • владимир зеленски-
  • избори-
  • украйна-
  • дата

Предстоят съдбоносни избори в Украйна

Ето кога ще са изборите в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ за произвеждане на предсрочни парламентарни избори на 21 юли, предаде агенция ТАСС.

В указа се отбелязва, че една от причините за това решение е отсъствието в парламента на управляваща коалиция в продължение на над 30 дни, както е упоменато в конституцията на страната.

Новият президент свиква предсрочни избори, без да изчака вота, който трябваше да се състои през октомври. Зеленски призова също и за свалянето от длъжност на високопоставени представители на властта, сред които и главният прокурор Юрий Луценко, министърът на отбраната и ръководителят на държавните служба за охрана.

На тържественото заседание пред депутати и чужди посланици Зеленски заяви още, че първата му задача като президент ще бъде прекратяването на огъня в източна Украйна. Зеленски призова и украинските граждани да започнат да се връщат в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 8 Отговор
    Ей тоя дребния ще бръкне отзад на другия дребен !!!!
  • 2 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Някои украински експерти са на мнение, че Зеленски ще събере едва 20 процента за партията си. Ще видим. Борбата едва сега започва. То по отношение на Русия е ясна работата, на Зеленски няма да дадат американците и дума да каже, която не е съгласувана с тях. Но против корупцията вътре в страната Зеленски може все пак да направи нещо, ако има нужната подкрепа и в парламента.
  • 3 Есенин на троловете

    2 2 Отговор
    Дано нашите братя украинци направят правилната ориентировка като нас в посока на Запад и да благоденстват икономически. Дано да не се ориентират на изток и да си потапят след това главите в кофи със студена вода за охлаждане, като руските и турските тролове, покрай компютрите си от миналия век. Силните връзки, вечната дружба между Русия и Турция, любовта между Жужиньо и Ердо, сек. партньорството между руските туристи и турските хотелиери, прави антибългарските групировки /проруските и протурските/ в България по-силни от нас, но само за момента…. Един бърз развод по италиански мужду Жужи и Ердо и последвала бърза война между Русия и Турция, ще ни окрили и подсили като с шампанско, за да прелетиме ние българите над руските и турските тролове, като орли и соколи над мърша. Чакаме развода с нетърпение и дано Великия Каубой ги раздели с ''лоша ракетна подялба'':)
Новини по държави: