22 Май, 2019 09:30 2 258 16

Руските служби ликвидираха двама терористи

  • колчугино-
  • русия-
  • терористи-
  • убити-
  • операция

Мъжете подготвяли терористичен атентат

Руските служби ликвидираха двама терористи - 1
Снимка: Shutterstock

Служителите на правоохранителните органи са неутрализирали две лица, блокирани в жилищна сграда в град Колчугино, в западната Владимирска област. Те са подготвяли терористичен акт. Това съобщи днес руският Национален антитерористичен комитет (НАК), цитиран от ТАСС.

"На предложението да сложат оръжие и да се предадат на властите престъпниците отвърнаха с откриване на стрелба по служителите на правоохранителните органи и при избухналата престрелка бяха неутрализирани с ответен огън", се казва в съобщението.

НАК отбеляза, че самоличностите на ликвидираните лица са били предварително установени, те "са били привърженици на терористична организация, поддържали са връзка с емисари в чужбина и са подготвяли терористичен акт на място с голямо струпване на хора". "На мястото на престрелката са открити оръжие, боеприпаси, както и готово за използване самоделно взривно устройство и религиозно-екстремистка литература", добави комитетът.

"Жертви сред служителите на правоохранителните органи и пострадали сред гражданското население не са допуснати", уточни НАК. Тази нощ служителите на руските правоохранителни органи блокираха частен дом в покрайнините на град Колчугино. На територията на града беше въведен режим на контратерористична операция. Обитателите на съседните жилищни сгради бяха евакуирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сега

    29 4 Отговор
    Ах тези лоши и не демократични служби,как може да убиват терористи!?това не е европейски,веднага санкции.....

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    4 20 Отговор

    До коментар #2 от "сега":

    Ами така е , с такива "успешни" акции трябва да скрием истинското безсилие на Путя дори да достигне това , което Русия беше дори преди 10 години и то с много !!! Преди 2-3 дена написах , че загубите за Раша от замърсения петрол ще бъдат над 10 милиарда , но се оказа , че сум бил прекален оптимист !!!! Всъщност се оказва , че загубите са над половин милиард НА ДЕН !!!! А това продължава вече повече от месец и не му се вижда краят !!!! Има реална верочтност загубите да надминат 100 ( СТО ) милиарда и то само преките !!!!
  • 4 гост

    2 10 Отговор
    От 20 април близо 5 милиона тона руски суров петрол за Европа са заседнали в насочен на Запад тръбопроводи. Потокът от суров петрол се суспендира поради високите нива на замърсяване с органохлорид, химикал, използван за улесняване на добива на тежък петрол. Замърсителят - органичен хлорид - който изважда от строя оборудването на рафинерия, ако не се използва правилно - се предполага, че произхожда от частна рафинерия Николаева - в руската област Самара по поречието на Волга. Русия губи половин милиард долара дневно от печалбите си в петролната индустрия - приходите, от които страната отчаяно се нуждае в ситуацията на ограничения от санкции на САЩ и години на анемичен икономически растеж. За влошаването на ситуацията допринесе и Transneft, руската държавна компания, която притежава замърсения участък от газопровода, като не публикува официално изявление относно инцидента, докато кризата не настъпи на 11-ия ден !!!!!!!!!!
  • 5 гост

    2 10 Отговор
    Тежкото превишаване на нормите за органичен хлорид в тръбопровода е опасно не само за рафиниращото оборудване, но и за хората: когато е изложено на високи температури, съединението създава отровен хлорен газ, много подобен на използвания на бойните полета на Първата световна война.



    Скандалът с Николаевската нефтена рафинерия е типичен пример за руската енергийна корупция. Въпросната рафинерия е построена набързо през 2017 г. и е частна собственост на известен руски петролен бизнесмен Роман Трушев, с двойно руско-малтийско гражданство. Под натиска на руските банки Трушев продава собствеността на завода и се отказва от всички лични и бизнес връзки с рафинерията през 2018 г. Аварията не можеше да дойде в по-лошо време за Москва. Нейният икономически растеж е отрицателен през 2014—2017 г. и остава анемичен през 2018 г. Дори и възстановените цени на петрола от 2008 г. насам, руската икономика не успя да се справи. Политическото недоволство сега е осезаемо .



    Ако тайната на замърсяването бъде разрешена бързо и прозрачно, статутът на Русия като основен европейски доставчик на петрол ще остане почти непокътнат. Но все повече инциденти и аварии, които спират доставките, ще доведат до масивни икономически последствия и политически затруднения за Кремъл.

    Коментиран от #6

  • 6 Абе Пеп...нчо

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    И какво от това...-проблема ще се реши и рашките пак ще си продават-а за теб ще ти остане само троленето

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Не толкова умно комунде,даже хич

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Абе Пеп...нчо":

    А тъй колега добре му го каза,ще те похваля на сбирката на червените каскети пред другарите,може да спечелиш купон за бензин.
  • 8 Румяна Костова

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "Абе Пеп...нчо":

    Как ще се реши, защо не разкажеш, знаеш ли какви огромни неустойки имат сега да плащат руснаците . А като ги знам какви са плащачи, съмнявам се проблема да се реши така лесно, освен това още не могат да изчистят нефтопровода от своите си мръсотии, не разполагат с нужните технологии. Сега се договрят с френската компания "Тотал" но проблема е пак в парите, не могат да се разберат, кой ще плаща, понеже тръбата се ползва и от частни и от държавни руски компании. А освен това с всеки изминат ден в който нефтопровода не работи загубите се увеличават по прогресивната скала и кой ще ги компенсира тия загуби пак не е ясно.

    Коментиран от #12

  • 9 Kcaniba

    7 3 Отговор
    Кор за фащисаните терористи и слугинажа!!
    Абре верно ли е, че модераекозишкипидал!?

    Коментиран от #11

  • 10 Borislav Popov

    3 12 Отговор
    Утрепали са некакви там наркомани или пияндета и са ги писали в тефтера за терористи за да отчетат дейност.

    Коментиран от #14

  • 11 Не толкова умно комунде,даже хич

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    За тебе 3 колега

    Коментиран от #13

  • 12 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    А ти знаеш ли или само предполагаш
  • 13 Kcaniba

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Не толкова умно комунде,даже хич":

    Коуеги сте с юдата и ивоминджев!
    А там какво си ги правите - по 3, или си ги менкате, нас, нормалниге люде не ни вълнува.
  • 14 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Да, вижда се на филмчето Амониева селитра 2 плика. Голяма бомба ще да е било?!?!?!
  • 15 Ром ама кубински

    4 0 Отговор
    Изпратили са 2 пачи при девиците и пилафа,но те не знаят ,че в момента девиците са кът.Чакат ги манафи.
  • 16 Не глеам таувизия

    2 0 Отговор
    Ей така се "преговаря" с тарамбуките...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания