3 491

Мадуро обяви война на предателите в армията

Мадуро призова за арести в армията

Мадуро обяви война на предателите в армията
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръжените сили на Венецуела трябва да останат готови да се противопоставят на възможни заплахи, както и да запазят единството в редиците си. Това заяви президентът Николас Мадуро, цитиран от ТАСС.

„Казвам на всички във въоръжените сили, че трябва да имат висок морал и дисциплина. Те (военните) винаги трябва да бъдат готови да защитят правото за мир в страната. Ако някой бъде разкрит като предател, то той трябва да бъде задържан веднага“, заяви държавният глава.

На 30 април група военни представители подкрепиха опозиционния лидер Хуан Гуайдо. Това бе последвано от масови антиправителствени протести в страната. Петима души загинаха, а стотици бяха ранени при сблъсъци със силите на реда. Стотици протестиращи пък бяха арестувани.

Напрежението в южноамериканската държава остава високо. Опозиционният лидер Хуан Гуайдо, който иска да свали Мадуро от власт, получи подкрепата на САЩ и западните страни, докато зад социалиста застана Русия. Руснаците вече изпратиха свои войници в подкрепа на режима на Мадуро, докато американците заплашиха с военна намеса, ако репресиите и беззаконието продължат.

Венецуела
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата