Last news in Fakti

22 Май, 2019 17:36 3 023 13

Китай трябва да се подготви за трудни времена

  • китай-
  • подготви-
  • си дзинпин

Си Дзинпин призна за сложна международна обстановка

Китай трябва да се подготви за трудни времена - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай трябва да се подготви за трудни времена. Това заяви китайският президент Си Дзинпин, цитиран от Xinhua.

В момента Китай се намира в търговски конфликт със САЩ. Според Дзинпин международната обстановка продължава да се усложнява.

„Страната ни все още е в период на важни стратегически възможности за развитие. Международната ситуация обаче все повече се усложнява. Ние трябва да преодолеем големи рискове и предизвикателства.

Ние трябва да разберем естеството на неблагоприятните фактори в нашата страна и чужбина. Така ще можем да се подготвим за различни ситуации. Най-добре е да се поучим от изпитанията от миналото“, заяви Дзинпин.

Все пак той не говори директно за търговския конфликт със САЩ. Дзинпин призова за разширяване на индустрията и качеството на производството в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Путинофилифоб

    26 21 Отговор
    Китайският президент май се оказва най-нормален психически, най-уравновесен и като че ли най-умен.... Защо ли нямаме и ние такъв президент....?? Първо леко разяснение. Путинофилифоб, е човек който си прави гаргара и се гаври с путинофилите и по този начин се зарежда с енергия:) А какво е путинофил - това е олигофрен, който се представя за ''русофил'', но не знае повече от 2000 думи на руски. А какво ли пък е туркофилопутинофил? Това е пълен олигофрен с първи клас незавършен и без пари за автобуса:)):) Нооо... по темата...Какво ли иска да ни каже този доста начетен и умен човек, китайският президент, с това че обстановката се усложнява???Усещам, че този път покрай патакламата в Персийския залив, ще го отнесе и Турция:):):)?? Силните икономически и ракетни връзки, вечната дружба между Русия и Турция, любовта между Жужиньо и Ердо, сек. партньорството между руските туристи и турските хотелиери, прави антибългарските групировки /проруските и протурските/ в България по-силни от нас, но само за момента…. Един бърз развод по италиански мужду Жужи и Ердо и последвала бърза война между Русия и Турция, ще ни окрили и подсили като с шампанско, за да прелетиме ние българите над руските и турските тролове, като орли и соколи над мърша. Чакаме развода с нетърпение и дано Великия Каубой ги раздели с ''лоша ракетна подялба'':)Нищо лично, зареждам се с енергия, като бивол на ''атомен реактор'' ставам, тук и сега.....:):)

    Коментиран от #3, #5, #7, #8

  • 3 Николай

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофилифоб":

    Бе ти нормален ли си бе..? По-големи простотий не бях чел..! Ако имаш мн.свободно време за глупости ходи някъде да си бръщолевиш простотийте на децата от квартала. Аман от тролове с развинтена фантазия..!

    Коментиран от #6

  • 4 Китай

    17 6 Отговор
    Ще се оправи но Америка лети към пропастта оправлявана от онази карикатура.
  • 5 А стига бе

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофилифоб":

    Баце-хептен си оплел жиците пич.Буташ масло и през ушите вече-взимай мерки.Че скоро ще сьнуваш само червени петольчки...
  • 6 ДДРОнег

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Николай":

    Като видя някой да пиши множествено число с "й", като простотиЙ, веднага ми става ясно, че от неграмотник акъл няма да видя !!!
  • 7 Отлепи релето бре

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофилифоб":

    Ауууу -Путин зад вратата,Путин под кревата,Путин зад пердето,Путин в мазето,Путин на тавана,Путин под юргана...---БАУУУУУУУ и Путин те изяде...хааахахааахахаахааааааа
  • 8 Румяна Костова

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Путинофилифоб":

    Вие чакате описания от Вас развод с нетърпение, както чакате турските сериали за любов омраза, отмъщение Поне в този стил сте се изразили Ако следяхте руски политически предавания, щяхте да знаете, че руснаците казват.. Ние имаме за съюзник само армията и флота" . Казано точно и ясно, по мъжки, без сълзи и сополи. Русия подкрепя Турция там, където има взаимни интереси с нея. Това може да се нарече брак само в главите на любителите на сълзливи сериали. Русия и Турция сега имат еди враг Защо ли пък в някои насоки да не действуват съвместно?
  • 9 Румяна Костова

    8 0 Отговор
    Въздържаните китайци предупреждават, че идват тежки времена.
  • 10 китаец

    6 2 Отговор
    Китайците са подпалили яко американското дупе! Крайно време беше някой да го направи. Колкото и да ги плашат, те си се развиват яко!
    Факт!
  • 11 onq s konq

    5 1 Отговор
    "Тежко братя,вино дайте..."!Има такова китайско стихотворение,ама не е преведено цялото на БГ
  • 12 Erectus Maxsimus

    1 0 Отговор
    Да се получат от миналото. Най- вече от Монголското присъствие.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания