Тема: Украйна

23 Май, 2019 07:06 19 029 64

Русия: Украйна допусна огромна грешка

  • украйна-
  • русия-
  • санкции-
  • сащ-
  • грешка-
  • мария захарова

Киев иска от Вашингтон нови санкции срещу руснаците

Русия: Украйна допусна огромна грешка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Възможните обръщения на украинските власти към САЩ с молба за разширяване на санкциите срещу Русия са голяма грешка, написа на своята страница във Фейсбук официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Както напомни дипломатът, по-рано медиите съобщиха, че новият началник на администрацията на президента на Украйна Андрей Богдан е разказал за обръщението на Володимир Зеленски към САЩ с призив за въвеждане на допълнителни ограничителни мерки спрямо Русия в отговор на това, че тя е игнорирала предложените от Киев инициативи и конкретно тези за освобождаването на задържаните след инцидента в Керченския пролив украински моряци, предаде агенция "Фокус"

Още новини от Украйна

„Ограничителните мерки не са влияли и не влияят на взимането на решения от Русия. Причините са разяснявани нееднократно от руското ръководство – обърна внимание Захарова. – Обръщението към САЩ (ако е имало такова) с молба за въвеждане на „допълнителни ограничителни мерки“ за разрешаване на ситуацията със задържаните украински моряци е грешка. Голяма грешка“. Както отбеляза официалният представител на руското МВнР, в хода на разговора си с журналистите, Богдан е заявил, че Киев ще се придържа политиката на „моркова и тоягата“ по отношение на Русия.

„Интересно, а предните „дресировчици“ не са ли ви разказвали, как завършиха нещата при тях?“ – написа тя, като отбеляза, че „агресивните заявления, заплахите, шантажа и призивите към трети страни с цел натиск“ могат само да влошат ситуацията. Захарова съобщи, че според нея Москва не е получавала от екипа на Зеленски предложенията, за които говори началникът на неговата администрация.

„Ако има конкретни предложения от украинската страна, те ще бъдат разгледани. Досега не е имало. Но руската страна многократно обяснява последователността на действията по отношение на задържаните в Черно море украински моряци: разследването, съдът, решението на съда“, обясни дипломатът.

Тя призова новите украински власти да коментират отношението си към факта, че лодката Никопол, задържана в резултат на инцидента в Керченския проток, е имала документ със задачата за моряците да се придвижват тайно от Одеса до Бердянск, „като се фокусират върху осигуряването на подхода към Керч-Еникалския канал и преминавайки през него“. Освен това Киев трябва да говори за убийството на руснака Валерий Иванов в затвора на „родния на Андрей Богдан” Лвов, както и за позицията по случая на Кирил Вишински, главен редактор на „РИА Новости – Украйна“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    181 32 Отговор
    Грешката се казва Вашингтон! :(

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Анти милиционер

    43 150 Отговор
    Ултра прост селски Милиционер - надявай се с избори да пребориш Новия световен ред. Идиот. Няма такива животни като последователите на Джуджето.

    Коментиран от #6, #34, #40, #56

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    138 31 Отговор
    Интересно на кого още остана да наложат санкции краварите ? На чистачките в Московското метро ?? Щото то други няма .

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен Язовец

    62 17 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Смени чая горски - карай само на шипка ! По здравословно е ! Ама да знаеш че шипката не се пуши !!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не толкова умно комунде,даже хич

    29 45 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Колега гаси телевизора и си лягай,дневната смята ще те замести с писането на простотии,после ша си делните двете копейки надник
  • 10 Хахах

    16 28 Отговор
    Здравейте милиционери!

    Коментиран от #49

  • 11 Гост

    27 83 Отговор
    От 5-ти май 2000 г. има закон обнародван в държавен вестник в който се обявява комунистическия режим за престъпен, което значи, че всички вие, които имате бащи,майки,сетри,братя, баби,дядовци и т.н. по права и съребрена линия членували в БКП и прозивиодни на нея бандитски нойни групи, сте престъпници и трябва да лежите в затвори

    Коментиран от #18, #22, #32, #58

  • 12 ДА ПИТАМ НЕЩО

    37 52 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Добре де според теб Русия като по е по силна икономически и с по голяма военна мощ, що не вземе другаря Путин да им наложи едни яки санкции на САЩ и ЕС.

    Коментиран от #15, #16, #17, #19, #21

  • 13 БЮЮ

    105 22 Отговор
    Украйна не може едно да разбере-сьседи са с Русия и това няма как да се промени-и винаги ще бьдат в сферата на влияние на Москва.Вашингтон е многооо далече,че украинците да приемат тяхното пьлно покровителство-просто няма как да стане...Все едно Русия да сложи в Мексико про-руско правителство--еми САЩ ще запалят света...И нека да погледнем след 5 години какво спечели украинският народ от дивото русофобство?--еми нищо...живеят в пьти по-зле от преди.Просто си има гео-политически природни дадености и нищо не може да промени нещата.

    Коментиран от #28

  • 14 Стефан

    29 92 Отговор
    Русия, както винаго се държи като мутра. А плоската Маша плеще безочливи простащини. Варвари!

    Коментиран от #20

  • 15 Стефан

    40 12 Отговор

    До коментар #12 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Те нямат тия отговори. Те са си избрали (според тях) по-силния отбор. До там им стига акъла.
  • 16 Румяна Костова

    58 12 Отговор

    До коментар #12 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Да Ви преведа, защото имате проблеми с асимилиране на информацията.Човекът казва, че от години американците налагат санкции на Русия. Останаха само фирмите за чистота незасегнати. И никакъв резултат,освен, че някои от олигарсите губят пари.
  • 17 да си знаеш

    90 20 Отговор

    До коментар #12 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Еми Путин им наложи санкции бе пич-например поляците още си ядьт ябьлките от преди три години...естонците затвориха няколко завода за рибни консерви...нашите консервни заводи намалиха производството няколко пьти-карат в Сьрбия -уж там е произведено и продават на Русия...Испания и Холандия се замерят вече с ягоди и лалета...Та Путин знае как-америте смьрчат в Кремьл за титан и обогатен уран...Не го мисли Путин за глупак

    Коментиран от #24, #25

  • 18 Дред

    48 10 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Какво ще кажеш за Тиквата и оня клюн Цачева.Те са отявлени партийни дейци.
  • 19 Да си знаеш

    89 14 Отговор

    До коментар #12 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    За заводите в Естония сьм ги виждал с очите си.В Полша даже имаше национална кампания-изяш ябьлката си напук на Русия-още ги рупат..Няма дьржава в Европа която да не пострада с милиарди загуби-и защо??? Да угодят на американците в геополитическите им игри против Русия-еми това си е шизофрения братче...
  • 20 Румяна Костова

    38 8 Отговор

    До коментар #14 от "Стефан":

    Интересно откога мутрите станаха толкова възпитани? В статията пише, че според Русия, изявлението на Зеленски в кулоарите пред американските му началници е грешка. И значи това изявление на Захаров наричате мутреско? Дай Боже мутрите така да се ограничат в действията си, да дават само коментари по дадени изказвания на противниците си.
  • 21 Ани

    34 9 Отговор

    До коментар #12 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    Когато няма аргументи, има санкции.
    Ако видиш някой да се разхожда гол в града какво правиш? Събличаш се също и си показваш прелестите си или нещо друго? Всяка простотия ли следва да се повтаря ?
    Добре ,че има хора, които имат способност да МИСЛЯТ и не участват в състезание за най- тъпа постъпка !
  • 22 Мислещ

    32 6 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Ми тиквата като бивш бодигард на комунистически диктатор, кога ще лежи? Че
  • 23 КазаНова

    11 32 Отговор
    ФОСТАТА на Захарова
  • 24 antimediator

    24 54 Отговор

    До коментар #17 от "да си знаеш":

    В тотална заблуда си!
    На всички е ясно , че санкциите работят - Русия буксува на място.
    А Полша не я мисли , ябълките ще ги направят на много неща.
    Москва може само да си мечтае за стандарта на поляците.
    Но , като ти е промит мозъка трудно ще разбереш.
  • 25 Само питам

    14 39 Отговор

    До коментар #17 от "да си знаеш":

    КОГА русоидите ще се научат какво засягат контрасанкциите, за да не лъжат най-безобразно? Контрасанкциите наложени от джуджета не включват консерви те. Корнелия Импексова и тя лъга, че не можев да изнасяме кисели краставички са Путинистан, но се оказа, че сме изнесли за няколко милиона

    Коментиран от #30

  • 26 РЕД И СИГУРНОСТ

    27 16 Отговор
    АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА,БЮЛЕТИНА НОМЕР 18 Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ.
  • 27 БЮЛЕТИНА НОМЕР 18

    19 15 Отговор
    ЗА ПО ВИСОКО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ,НИЕ СМЕ РЕШЕНИЕТО.

    Коментиран от #44, #50

  • 28 Kcaniba

    47 12 Отговор

    До коментар #13 от "БЮЮ":

    Именно.
    Тгва си е модерното робство, което е днес в Украина - чужди банки, чужди пари, чужди интереси@! Народа ги само обслужва!! Правителството е слугинаж на западните корпорации!!

    Коментиран от #59

  • 29 Путинофилифоб

    20 27 Отговор
    Първо леко разяснение. Путинофилифоб, е човек който си прави гаргара и се гаври с путинофилите и по този начин се зарежда с енергия:) А какво е путинофил - това е олигофрен, който се представя за ''русофил'', но не знае повече от 2000 думи на руски и въпреки това, успява да злепостави русофилите в България с олигофреничния си полумозък. А какво ли пък е туркофило-путинофил? Това е пълен олигофрен с първи клас незавършен и без пари за автобуса:)):)Та по темата...Братята украинци направиха няколко важни неща, с които са по-напред от нас в демократизирането си още в началото. А именно, че забраниха комунизма в Украйна със закон и символите му. Това ако и ние бяхме направили през 1990 год, сега щяхме да сме в развитите демокрации, а не в полуразвиващите се.... Ноо.... както знаете, демократичните процеси в България бяха предадени от Жельо, след това от Симеон, А СЕГА ОТ ПАРТИЯТА ГРОБ. Та дано братята украинци, тръгнат по правилния път на благоденствието и не объркат посоките....Нищо лично, зареждам се с енергия, като бивол на ''атомен реактор'' ставам, тук и сега.....:):)

    Коментиран от #33, #35, #52

  • 30 Да си знаеш

    52 10 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Човече-нито сьм "путинофил" нито пьк русофил-но заводите в Естония за рибни консерви сьм ги виждал с очите си-"Шпроти" -"Сайра"-"Горбуша" и т..н...сьм карал по пет пьти в месеца за Русия-сега са затворени.Аз ти пиша нещата които сьм видял с очите си-от 20 години карам по цяла Европа-и мога да видя реалито сега.Още повече си говорим сьс колеги от цяла Европа-и няма нито един който да не споменава написаното от мен.Не разбирам защо толкова се напьваш да пишеш-след като можеш да видиш всяко едно инфо в нета-

    Коментиран от #41, #45

  • 31 Тоооо

    15 45 Отговор
    Червените боклуци изкараха украинците - дебили. Пратили кораби на място, където в нарушение на международното право могат да бъдат и се очаква да бъдат спрени от руснаците, и ги напълнили с изобличаващи материали. Дори има документ за тайно предвижване и убийства. тия ватенки продължават с методите си от 100 години на зад. Тъпи та правоъгълни. Това е причината да имат икономика на развиваща се страна и основните им приходи да са от непреработени суровини.
  • 32 густо майна

    34 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А ти от къде си се пръкнал бе шушляк ? Майка ти и баща ти да не са марсианци ?!!

    Коментиран от #38

  • 33 бай доню съм

    39 10 Отговор

    До коментар #29 от "Путинофилифоб":

    От известно време влизам в този и други сайтове, където се разрешават свободни коментари. С всеки изминал ден, от нормален човек, започвам да се превръщам врусофил и лошото е, че човек се увлича и не го забелязва навреме. Четейки коментарите на така наречените "русофоби" или "прокраварски" настроени /ако щете "любители" на крави/, човек постепенно се отвращава от обора , дори да е чист кравар и да работи на Козяк в България. Става до такава степен русофил, че като отиде в понеделник на работа, гледа колегите си кравари на криво и е готов да ги избие, та даже и роднините си соросоиди и това нещо се получава само ако чете коментарите на така наречените "русоффоби" без да влиза даже в спор. А ако влезе и в спор с тези хора, вече се превръща във ''въоръжен'' соросоид с ''гранатомет'', готов да воюва срещу роднините си грантаджии. Та питам се, дали тези ''русофоби'' го постигат този ефект поради факта че са изключително тъпи и ограничени хора, и с коментарите си настройват хората срещу обора, или това са изключително хитри соросоиди, които представяйки се за ''русофоби'' по хитър начин ни отвращават от краварника?? Лично аз, мисля че са олигофрени които си мислят че са ''русофоби'' и с олигофренските си мозъци и коментари ни настройват срещу тази прекрасна страна.

    Коментиран от #36, #42

  • 34 Новичок

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Доста широко ти е отворена джинелата та може нещо да те задави като новичок
  • 35 тази трева

    20 0 Отговор

    До коментар #29 от "Путинофилифоб":

    е страхотна-виждам как се рееш в облаците.От къде се снабдяваш?Бъди приятел и сподели...моля те

    Коментиран от #37, #61

  • 36 Нов русофил

    40 3 Отговор

    До коментар #33 от "бай доню съм":

    Аз от миналата година станах русофил от американофил. От американофилството ми остана само влечението към старите филми устърни и годините на колта. Отблъснаха ме най вече сороскитегендари. Многодолни наркоманизирани обратни същества които с най голямо удоволствие да пребиеш.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 този е плод

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "густо майна":

    на спукан презерватив при сношение на комунист с демократка-на такива им викат капути
  • 39 Хрониките на Евразия

    10 34 Отговор
    САЩ и без Украйна си знаят работата ***
    А огромните грешки ги допусна кремълският престъпен синдикат *
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Само питам

    7 19 Отговор

    До коментар #30 от "Да си знаеш":

    Направи справка какво включват контрасанкциите на джуджето срещу ЕС. Не включат преработени те и консервирани плодове и зеленчуци. Така, че това, което пишеш за затворените български заводи е лъжа!
  • 42 Българин

    12 30 Отговор

    До коментар #33 от "бай доню съм":

    Кога русоидите ще разберете, че няма русофоби?

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Знаещ

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "БЮЛЕТИНА НОМЕР 18":

    Знам ви представите за качествен живот.Мерси!Между другото знам, че първата ви работа ще е да фалирате Първа Инвестиционна Банка.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Слава Україні

    8 27 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Пешо

    5 12 Отговор

    До коментар #27 от "БЮЛЕТИНА НОМЕР 18":

    Ако искате да живеете добре.Само ГЕРБ, мачкай бате Гойко.
  • 51 Kcaniba

    7 1 Отговор
    Раята е в паника
    сороснята в траур!!
    Бегом марш на амбразурата
  • 52 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Путинофилифоб":

    До 29 ком =Какви 2000 думи =те не знаят 20 думи
  • 53 времето ще покаже

    4 1 Отговор
    като обикновен човек се чудя със санкции и и натиск постигали се удо влетварение над врага нима не са способни за разговори и постигане на желаното. но алчността и при политиците е голяма колко ли живота имат.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ха ха ха

    13 3 Отговор
    Богдан е заявил, че Киев ще се придържа политиката на „моркова и тоягата“ по отношение на Русия. ИМАЛО И ПО-ГОЛЕМИ ТЪПАНАРИ ОТ НАШТЕ "МАКЕДОНЦИ" ЕЧЕ СЕВЕРНИ))))
  • 56 Zitler4

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Нещо не си в час момко.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 За сега лежат

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    само върху сестра ти, жена ти и дъщеря ти.
  • 59 Вили

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    Другият вариант беше Украйна икономически зависима от Русия, марионетно правителство контролирано от Русия, неправене на реформи и статут удобен за Русия.
  • 60 Божкейййййй6767

    0 1 Отговор
    ЕЙ кохол/украинец/Като пиеш водка мед и да му се не види....Ядките ви използват и след туй ще ви захвърлят.......
  • 61 Нормален

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "тази трева":

    Нещо си в грешка,това не е трева ,това си е нещо твърдо.
  • 62 Усмивката

    0 0 Отговор
    Преди седем века много от европейските държавици и техните благородници ме да оженяли заплахата монголи.От позицията на вррмето сега оценяме като грешка ,звбавяне за колективни действия.Дано не се повтаря щото ще има доста сълзи и вайкане....Руми
  • 63 ако искат война всеки идиот сам се оправ

    0 0 Отговор
    Света днес е от идиоти ! Начело са разбира се краварско - негърските идиоти , още си мислят ,че могат да избият 100 милиона индианци и всичко да им заграбят ! Престъпниците от Англия и старият свят си остават с престъпен манталитет ! Да опитваш да се наложиш със санкции над най голямата ядрена сила , която има потенциал сто пъти да унищожи всички е просто идиотско !
  • 64 какво е днес русофоб

    2 0 Отговор
    Кравофил , човек с тежка умствена недостатъчност, искащ война , но друг да я води , а той да седи на компа и да се напикава страхливо ! Обича негрите и особено , когато са му на гости в задният двор , за тях душа дава !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания