23 Май, 2019 13:25 1 503 3

Взимат депутатския мандат на Груевски

  • никола груевски-
  • северна македония-
  • депутат-
  • мандат-
  • унгария

Бившият македонски премиер избяга зад граница

Взимат депутатския мандат на Груевски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

7 месеца след като избяга в Унгария, парламентарната комисия по въпросите за мандатите в македонския парламент ще дебатира за отнемане на депутатското място на бившия премиер Никола Груевски.

Предложението за отнемане на мандата бе направено, след като той в продължение на повече от 6 месеца не е присъствал на нито едно заседание в парламента. За да бъде прието предложението за отнемане на мандата е необходимо мнозинство от две трети в пленарна зала - поне 80 народни представители трябва да гласуват в подкрепа на предложението.

Никола Груевски избяга от страната през месец ноември 2018 година, само няколко дни преди да влезе в ареста за излежаване на ефективна двегодишна присъда, предаде БНТ.

Властите в Будапеща дадоха политическо убежище на бившия македонски премиер в рекордно кратки срокове - само десетина дни, след като той подаде молба за получаване на статут на бежанец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 маджарите зашлевиха як шамар

    0 0 Отговор
    на маке-мекеретата!Сега постоянно ще им се посочва ,че нямат политически узряла система щом имат политемигранти!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 DavidTiT

    0 0 Отговор
    «Папиловит» — быстро и безопасно избавит от любых папиллом и бородавок.
    Наш сайт: https://lcokbhlw.bestseller-super.ru
Новини по държави: