Last news in Fakti

24 Май, 2019 13:12 4 803 21

Финал! Премиерът подаде оставка

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • великобритания

Тереза Мей ще остане на поста си като служебен премиер до избирането на нов лидер на консерваторите

Финал! Премиерът подаде оставка - 1

Британският премиер Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка като лидер на управляващата Консервативна партия на 7 юни и ще остане начело на служебно правителство до избирането на нов партиен лидер, предаде Ройтерс.

Договорих се с председателя на партията и с председателя на "Комитет 1922" процеса по избора на нов лидер да започне следващата седмица. Информирах изцяло нейно величество кралицата за намеренията си и ще остана премиер до приключване на процеса, каза Мей.

В кратко и емоционално слово пред премиерската резиденция на "Даунинг стрийт" 10 в Лондон с треперещ от вълнение глас тя каза, че за нея е било чест да служи като лидер на своята страна.

В своето 7-минутно изявление Мей изрази дълбоко съжаление, че не е успяла да осъществи главната задача на своето управление - да осигури изпълнението на волята на британците за излизане от ЕС, изразена на референдума през 2016 г. Министър-председателката каза, че това може да стане само с компромис и постигането му ще е главна задача на нейния приемник начело на правителството.

Говорейки за острите конфликти, възникнали по повод на Брекзит в парламента и в нейната партия, тя призна, че е изгубила подкрепата на депутатите от партията си. Тя обаче обърна внимание и на постигнатото по време на управлението си.

Откакто прекрачих прага на вратата зад мен като премиер, се стремях да направя Обединеното кралство страна, която не работи само за малцина привилегировани, а за всеки свой гражданин, каза Мей.

Референдумът не беше просто призив за напускане на ЕС, а призив за дълбока промяна в страната ни. Гордея се с напредъка, който постигнахме през изминалите три години. Ние довършихме започнатото от Дейвид Камерън и Джордж Озбърн: дефицитът е почти заличен, държавният ни дълг намалява и сме на път да сложим край на мерките за икономии, изтъкна тя.

Мей отбеляза, че правителството ѝ е положило усилия хората да имат по-голяма сигурност за работата си, да се строят повече жилища, осигурило е повече възможности за младите. Тя каза също, че се работи за опазване на околната среда, премахване на пластмасовите отпадъци, за справяне с климатичните промени и подобряване на качеството на въздуха.

Тази страна е съюз. Не просто семейство от четири нации, а съюз на хора - всички нас, без значение какъв е произходът, цветът на кожата ни или кого обичаме. Ние сме заедно и заедно имаме голямо бъдеще, обяви Тереза Мей.

"Скоро ще напусна поста, който беше най-високата чест в живота ми. Бях втората жена премиер, но със сигурност не и последната. Тръгвам си не с лоши чувства, а с огромна и вечна благодарност, че имах възможността да служи на страната, която обичам", заяви Мей и не скри сълзите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванга 2019

    19 3 Отговор
    Оставка на Мей :)
  • 2 Тази

    24 4 Отговор
    Е нагла и безочлива като нашия.
  • 3 233

    10 4 Отговор
    За пръв път я чувам, коя е тази и за какво става въпрос, че напоследък само книги чета и не гледам нито телевизии, нито чета вестници и новини в интернет?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО : СТОЙНОСТИТЕ НА ПАДАЩИТЕ И КАЧВАЩИ СЕ НА ПОЛИТИЧЕСКА ОСНОВА ВАЛУТИ- СЕ САМОНАРИЧАТ :---" ТВЪРДИ"!!! НО ПРЕДИ ТОВА ЩЕ ИМА НОВ ХИТЛЕР !!!!
  • 6 Гост

    21 2 Отговор
    Хайде, скоро и при нас!
  • 7 германец

    12 0 Отговор
    А онаА другата кога?
  • 8 Hhhhhhh

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Есман":

    Не си го пожелавай че като му върнат книжката както ви е подхванал ще ви изтрепедо край
  • 9 Боекоу

    6 0 Отговор
    Бай-бай май лав - тичам след теб...
  • 10 Gost

    6 2 Отговор
    Тереза Змей
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    5 2 Отговор
    А Путин става все по- уверен, по-силен, все по -авторитетен, все -по надежден , СИГУРЕН ПАРТНЬОР ЗА ВСЕКИ КОЙТО ТЪ.СИ ПОДКРЕПА И ЗАЩИТА ! При това че са с колониялен статус НО САС СИЛНА АРМИЯ И СПЛОТЕН НАРОД ЗА НЕЗАВИСИМОСТ ! А ние ?" На къде в Неделя ?" Нас няма никой с Дъ.жавна ИДЕОЛОГИЯ !
  • 13 ГОСТ

    4 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЯЛОВИЦИ И ДЖЕНДЪРИ ВЪН ОТ ДЪРЖАВНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ И ЕВРО ПАРЛАМЕНТА.
  • 14 Моралът на българският политик

    1 0 Отговор
    Не е важно колко си Прост, Нагъл и Брутален. А Е ВАЖНО КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СИ НА ВЛАСТ !
  • 15 Какво ще изберем в Неделя ?

    0 0 Отговор
    Каквото и да умуваме , изборът е само ЕДИН - ХУРКАТА ! А това кой ще ния върти е без ЗНАЧЕНИЕ ! За нас винаги избора е Дебел ПРАЗ ! До сега беше виновен Един а утре ще е друг но пак ще е същият като него ! Вярваш ли ми ? Та ние с друга АЛТЕРНАТИВА не разполагаме ! Не ти ли харесва туй що ти пиша. Хапни, пийни и виж на всичкото на масата Отгоре да има нещо у леглото за Отдоле. И забрави за горното написанано от мен. А ако пък си и пръднеш под юргана е направо БЛАГОДАТ ! Дот уори , би ХЕПИ !
  • 16 КУЧЕ влачи камион , всичко е Ташак рабо!

    0 0 Отговор
    НАРОДА у нас е унижен и му е в тълпата че е НО БОДИ ! И на същото време се позовават на неговият ВОТ ! ТУЙ какво ЗНАЧИ ? НЯКОЙ Трябва с Национална Идея трябва да ОВЛАДЕЕ СЪЗНАНИЕТО на Народа и поеме НОВ КУРС ! НО У НАС ТАКЪВ НЯМА !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Запада не може да съществува без

    1 0 Отговор
    КОЛОНИИ ! А днес не всеки иска да е Колония с изключение на Източна Европа. А се имаме уж за европейци , но галиба сме Зика - аборигенци ! Зика ? Какво бе Зека - индивид с малки остри черепи и чела !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ало ало

    0 0 Отговор
    Ало....ФАКТИ.....Не ме правете на глупав- мен и другите ви читатели!!!! Заглавието ви е подвеждащо. Премиера на Зинзибар ли подаде оставка, че е толкова важно да го имате на сайта подобно заглавие?!?!?!?!?!
  • 21 Джони

    0 0 Отговор
    Вън! Такава некадърност светът не беше виждал!
Новини по държави: