26 Май, 2019 13:37 1 652 3

8 кандидати за мястото на Тереза Мей

  • великобритания-
  • кандидати-
  • премиер-
  • пост

Най-голям шанс за Борис Джонсън

8 кандидати за мястото на Тереза Мей - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

За поста на лидер на Консервативната партия на Великобритания вече има 8 кандидати. Победата във вътрешнопартийната борба гарантира и премиерски пост.

В неделя в надпреварата се включи и министърът на околната среда на Великобритания Майкъл Гоув. Той заяви, че има сили да поеме поста министър-председател на Великобритания.

Сред другите претенденти са бившият министър за Брекзит Доминик Рааб, който обеща, че ще се бори за по-справедлива сделка за Брекзит. „Успешното изпълнение на Брекзит ще изисква фокусиране, дисциплина и решителност. Като бивш адвокат във Форин офис и министър за Брекзит аз имам необходимия опит", заяви Рааб.

Друг кандидат е Андреа Ледсъм, бивш лидер на Камарата на общините (де факто представител на правителството в долната камара на парламента). Тя заяви, че притежава „опит и увереност в собствените сили”, за да поведе страната към по-светло бъдеще, като обеща, че ако тя заеме премиерския пост, Великобритания ще напусне ЕС през октомври при всички случаи - със сделка или без.

В надпреварата ще участват и бившият външен министър Борис Джонсън, външният министър Джереми Хънт, министърът на международното развитие Рори Стюарт, министърът на здравеопазването Мат Ханкок, бившата министърка на труда Естер Маквей.

Към днешна дата за безспорен фаворит в надпреварата се смята Борис Джонсън, но според британските медии негов конкурент ще бъде министърът на околната среда Майкъл Гоув.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 0 Отговор
    " Нова булка, нов късмет"...? За поста премиер на UK винаги ще има "повече от достатъчно" кандидати..! Въпросът е - с какво ще ги запомни историята..?
  • 2 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Дали е политкиректно Андреа Ледсъм да говори за,, Светло бъдеще", при толкова тъмни имигранти, завзимащи Англия? Мургавите ще се обидят не на шега.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: