Last news in Fakti

27 Май, 2019 00:56 3 494 16

Италия избра крайнодясното

  • избори-
  • европйски парламент-
  • депутати-
  • италия-
  • партия
Италия избра крайнодясното - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На изборите за Европейски парламент италианците поставиха на първо място крайнодясната партия "Лига", сочат резултатите от Екзит пол. Партията печели между 26% и 31% от гласовете. Второто място с 20.5%-25% остава за лявоцентристка Демократическа партия.

Движението „Пет звезди", водено от вицепремиера Луиджи ди Майо, получава между 18.5% и 23 % от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    7 9 Отговор
    ааах добрата стара илюзия, че има избор - беше ми залипсвала
  • 2 Браво

    51 4 Отговор
    Браво на Италия! Тежък удар за содомитите на Сорос!

    Коментиран от #10

  • 3 Дориан

    30 2 Отговор
    Италия по демократичен път избра легитимни представители за дадена институция. Просто шепа лобисти се възмущават и заповядват на подчинените си медии да заклеймяват законните избранници.
  • 4 Ivan

    17 3 Отговор
    Evreite v USA sa silno nedovolni.
  • 5 Госあ

    6 9 Отговор
    Дясното напълни Европа с емигранти, а сега крайно дясното цвърчи да ги гони 😂 А лакардиите за третия пол не спират 😂 Това е тази т.нар. демокрация-манипулация на консумиращата маса...а пък вчера в Хокайдо (граничещ с курилските острови и Камчатка) 39.2 градуса по Целзий. Като резултат от тая хомогенна кафява и миризлива маса

    Коментиран от #6

  • 6 Румяна Костова

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Християндемократите на Меркел идентифицирате като дясна партия? Или имате амнезия кой точно докара емигрантите? Десните партии в Европа почнаха да се активизират като резултат от разтворените обятия на Меркел да приеме още и още арабски и африкански тълпи.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Накратко

    16 0 Отговор
    Хората трябва да разберьт едно-в последните 20-тина години се опорочиха идеите както на десните-така и на левите-така и на демократите,така и на консерваторите...Няма партия която да вьрви точно по някоя от идеологите...Всичко стана една симбиоза от преплетени интереси и льжливи обещания.Реално настоящите политици не работят за политическата идея-а хората още се льжат че гласуват за политическите си идеи....Това ще доведе до крайности-сврьх радикализиране на политическите идеи-примери вече имаме-Франция сьс ЛьоПен. Но за този процес са си виновни самите сегашни политици-тотално неадекватни решения,неразбиране на проблемите,откьснатост от реалната маса на избирателите си и дебилните нео либерални ценности които налагат сьс почти диктаторски методи...
  • 8 Госあ

    1 11 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Християндемократите не дали към ЕНП бе госпожо ?! Или се бъркам нещо !? Пак пишете без да мислите

    Коментиран от #11

  • 9 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Кой казваше,че има нужда от работна ръка, вместо да подобри условията на труд и заплащане ? Крайно десните са просто патерицата на десните и действат в синхрон, едните пълнят с емигранти,а другите щели да ги гонят 😂 и пеят ли пеят рефрена за третият пол. А масата гласува.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Румяна Костова

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Е, не са социалдемократите в един кюп с ЕНП. Трябва да е голяма каша в главата Ви, ако свързвате партията на Меркел например с дясна партия. Не претендирам, че съм много наясно с европейските партии, но поне зная, че социалдемократите са далеч от десни идеологии.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Roland

    8 0 Отговор
    Този цирк е всичко друго, но не и избори. Народът толкова мрази всички партии, че просто бойкотира този театър. Освен цигани и мъртви души никой не е гласувал и реално " Герб" победи с 4 % от всички който имат право на вот. Хората не виждат свои кандидати сред всички тези търгаши и безродници. Ситуацията в България е такава, че ако някой даде малко оръжие на народа за 2 - 3 няма да остане и папер от от всички тези паразити.
  • 14 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    А каква партия е бе драга? При положение че е в ЕНП 😂 ха-ха-ха ама си пишеШ колко да не заспиИш. Да много ясно, че в досегашната конфигурация разума надделя и двете големи коалиции на Социалистите и ЕНП се споразумяха за да изключат популистите и рубладжиите с деструктивна политика от управлението.
  • 15 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Чакам отговор или извинение къде е ХДС и за какви социал-демократи и к'ви 5 лв ми говориш.
  • 16 Аве Адалф Аве Дуче

    1 0 Отговор
    Нещата започват да се оправят .... Ще се сетят те за Мусолини и за още хубави неща ..... Но по-добре късно отколкото никога . Време е Европа да се опомни и да помете евромекитекитки . Браво на Италия !
Новини по държави: