Last news in Fakti

28 Май, 2019 17:32 1 215 6

Салвини иска съюз на националистите

  • италия-
  • матео салвини-
  • ес

Той води преговори за по-широка европейска група

Салвини иска съюз на националистите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският вицепремиер Матео Салвини заяви, че е амбициран да обедини европейските националисти в една парламентарна група, съобщи ANSA.

Салвини е лидер на крайнодясното движение „Лига“. Според него е възможно да се събере европейска група от над 100 европейски представителя, която да се бори с по-задълбочена интеграция.

Към момента Салвини е успял да постигне споразумение с националистите от Франция, Холандия и Германия. Тяхната група на този етап съставя 58 евродепутата.

„Трябва да създадем алтернатива и за това са нужни повече поддръжници. Няма как това да стане, като се отказва обединение. В Европа има нова сила с настроения срещу елитите. На този етап обаче не мога да съм сигурен, че ще успея да създам общ съюз“, заяви Салвини.

Лидерът на британските националисти Найджъл Фараж на този етап не показва настроение да се присъедини към групата. Салвини обаче води преговори с представители на Полша и Унгария.

На този етап унгарският премиер Виктор Обран не показва желание да извади партията си от ЕНП. Полските представители пък са недоволни от проруските настроения в партията на Марин льо Пен, каквито се наблюдават и при Салвини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А,де ...

    2 3 Отговор
    И какви националисти са, след като ще се обединяват с подобни от други държави?! Май света има лошия спомен от такъв съюз.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Румяна Костова

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "А,де ...":

    Да, де, ама не всички националисти са нацисти все пак. Могат да ти сложат етикет за националист в Германия, просто, ако си горд, че си гражданин на тази страна и проявяваш тази си гордост извън стадионите. Защото май на немците само там им е позволено да се изживяват като граждани на Велика нация.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДДимитърдд

    0 11 Отговор

    До коментар #2 от "Румяна Костова":

    Думи на наивниците. Славини от Италия е на хранилката на Кремъл. Льо Пен също е на руската хранилка. Путин първо им взима парите на национално ниво и после с техните пари ги купува . Социалиста и бивш канцлер Герхард Шрьодер първо подписа северен поток едно. И после Путин го позлати със заплата от един милион евро. Путин първо ги корумпира, а след това им плаща. Вижте само австрийските националисти, как обещават всички поръчки да се дават само на руски олигарси, плюс купуването на един вестник, с уговорката той после да работи за тях. Там където има алчни и лакоми за пари политици, там пробива и кремълският режим.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гонят ме мамо руснаци

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДДимитърдд":

    И тука ли ве, сине майчин! Тия руснаци мир не ти дават. Да взема да ти купя билет за Марс?
Новини по държави: