28 Май, 2019 20:50 2 230 7

Ново правителство в Австрия

  • австрия-
  • правителство-
  • президент

Временното правителство встъпи в длъжност

Ново правителство в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Австрия в длъжност встъпи новото преходно правителство, съобщиха местни медии.

Президентът Александър ван дер Белен назначи нов канцлер. Това е досегашният финансов министър Хартвиг Льогер.

До смяната се стигна, след като през вчерашния ден парламентът гласува вот на недоверие срещу правителството на консерваторите. Това стана след противоречия в управляващата коалиция.

До него се стигна, след като излязоха кадри с лидера на Партията на свободата Хайнц – Кристиан Щрахе. На тях договаря подкрепа за партията си с руски представител.

Част от министрите на отстъпилия поста канцлер Себастиан Курц ще останат в правителството по настояване на президента.

Избори ще се проведат през септември. Курц вече заяви, че очаква да спечели вота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eleonora

    8 3 Отговор
    Какъв руски представител??? Не четете ли западната преса??? Стръвта е била една студентка по аграрни науки в Босна, която е получила около € 6000-7000 за да "изпита" Щрахе. Вече се знае поименно дори кои са организаторите на "капана" (но не и кои са поръчителите)- един виенски адвокат, двама експерти по индустриален шпионаж(единия от средите на тайните служби) и един детектив.

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 2 Бесен Язовец

    5 7 Отговор
    Руските подлоги ги духнаха, язък за парите отидоа на вятъра.
  • 3 Rado

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Eleonora":

    И Цв.Цв. са го "изпитали" като дъщерна фирма на Техноимпекксс са му предложили безплатен асансьор и той не устоял на предложението :DDDD
  • 4 ВИВА

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Партията на свободата Хайнц – Кристиан Щрахе. На тях договаря подкрепа за партията си с руски представител.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Румяна Костова

    3 1 Отговор
    Само дето според австрийските служби руският представител е била някоя си Альона Макарова,от Босна и с фалшив латвийски паспорт. И още един извод до който са стигнали австрийските специални служби е, че този спектакъл е финансиран от външни сили. Това съобщиха днес в обедното си предаване,, Место встречи "Те бяха сложили надпис ,, Русские идут" И други източници съобщават за латвийска следа в тази афера А пък демократичното медийно пространство не излиза с гръмки призиви за поредни санкции на Русия заради намеса в Австрия. Вероятно и те са известени на чия страна всъщност е гражданин,, руския "представител.
  • 7 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Eleonora":

    Точно така.
Новини по държави: