Тема: Украйна

29 Май, 2019 10:50 1 473 6

Зеленски върна украинското гражданство на Саакашвили

  • михаил саакашвили-
  • украйна-
  • гражданство-
  • зеленски-
  • холандия

Саакашвили живее в Холандия при съпругата си

Зеленски върна украинското гражданство на Саакашвили - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият президент на Украйна Володимир Зеленски върна украинското гражданство на бившия грузински президент Михаил Саакашвили, предаде AP.

Зеленски подписа указ, с който връща на Саакашвили украинското гражданство, отнето му през 2017 година от предишния украински президент Петро Порошенко.

Саакашвили живее в Холандия при съпругата си - холандска гражданка, защото самият той нямаше гражданство на нито една страна. Грузинското му гражданство беше отнето още преди да загуби украинското и в Грузия срещу Саакашвили се води следствие за злоупотреба с власт, съобщи БНР.

Освен възстановяването на украинското гражданство на бившия грузински президент, Зеленски назначи бившия украински министър на финансите Олександър Данилюк за член на съвета за национална сигурност и отбрана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дамммммм

    16 1 Отговор
    Цирка наречен Украйна продьлжава...Дв внимава Зелински оная откачалка Сакашвили да не му изяде вратоврьзката..
  • 3 Kcaniba

    13 2 Отговор
    Цирка Usраина събира версиите си! Акашвили е голем клоун и е на щат в редица амерски и жидовски служби.
    Правете си изводи, нов бардак, със стари коври лепят сороси и цру.
  • 4 гого

    6 1 Отговор
    Една израелска телевизия направи документален филм за грузинските снайперисти, стреляли по време на майдана и по протестиращите, и по полицейските части. Няколко от останалите живи (доста са вече "изчистени") еднозначно посочиха Саакашвили като човека, организирал операцията. Това са същите снайперисти, които бяха коментирани по телефона от естонския външен министър и тогавашния EU комисар по външните работи Катрин Аштън като "наши". Естествено никой у нас в големите медии не посмя да каже или напише нещо. Ето затова сме на 111 място по свобода на медиите. Да плювнеш срещу ББ не е свобода. Свобода е да казваш истината без страх.
  • 5 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: