Last news in Fakti

29 Май, 2019 11:20 1 600 1

Ето кога ще са съдбоносните избори в Гърция

  • гърция-
  • избори-
  • предсрочни-
  • алексис ципрас

Гърция ще гласува в разгара на лятото

Ето кога ще са съдбоносните избори в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Предсрочните парламентарни избори в Гърция ще се проведат на 7 юни, съобщи говорител на правителството. До тях се стигна, след като партията на премиера Алексис Ципрас загуби по време на изборите за европейски парламент в неделя.

Първоначални информации сочеха изборите да са на 30 юни, но изборите бяха отложени с една седмица, вероятно заради факта, че преобладаващият брой избирателни секции са в училища, които ще бъдат заети с провеждането на изпити.

Управляващите понесоха тежко поражение на евровота в Гърция. Премиерът обяви, че ще свика предсрочни парламентарни избори. Премиерът разговаря с министъра на образованието и те се съгласиха, че най-уместно е изборите да са на 7 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xrisi Avgi

    5 0 Отговор
    7 юни or 7 юли ???
Новини по държави: