29 Май, 2019 15:33 1 151 1

Борис Джонсън се явява пред съда

  • великобритания-
  • съд-
  • борис джонсън

Обвиняват го за лъжи по време на кампанията за излизането на Великобритания от ЕС

Борис Джонсън се явява пред съда - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Борис Джонсън ще трябва да се яви пред съда, съобщи The Telegraph.

Заемалият поста на външен министър Джонсън е фаворит за бъдещ премиер на страната. За него обаче има твърдения, че съзнателно е разпространявал лъжи за излизането на Великобритания от ЕС.

Джонсън беше един от големи активисти в кампанията за излизане от ЕС. Съдия Морган Колман публикува писмено решение, според което той ще трябва да се яви пред съда по обвинения за злоупотреба със служебно положение.

Визира се разпространено твърдение от поддръжниците на излизането от ЕС, според което Великобритания е изплащала по 350 млн. евро на седмица на Съюза. Сега срещу Джонсън има обвинения, че е замесен в разпространяването на лъжливи твърдения сред британците.

Жалбата е внесена от адвокати на бизнесмена Маркъс Бос. Сега Джонсън ще трябва да се яви на предварително изслушване. Той все още не е коментирал решението на съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    1 1 Отговор
    а ще настане пълен смях, ако този стане премиер и на следващия ден да го вкарат в затвора. Премиер затворник, тия съвсем ще ги разкръстят от подигравки.
Новини по държави: