30 Май, 2019 09:24 13 106 36

Потресаващи данни за трагедията в Москва (ВИДЕО)

  • шереметиево-
  • сухой суперджет 100

Смъртоносната катастрофа на летище "Шереметиево" е резултат от плачевното състояние на руската авиационна индустрия

Потресаващи данни за трагедията в Москва (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Неотдавнашната смъртоносна катастрофа на пътнически самолет "Сухой Суперджет 100" на летище "Шереметиево" е резултат от плачевното състояние на руската авиационна индустрия, липсата на квалификация на пилотите и остарелите правила за безопасност, обяви главният прокурор на Русия Юрий Чайка, предаде БГНЕС.

От 2017 година 550 пилоти от гражданската авиация на Русия са били освободени от длъжност, а 160 летателни лиценза в цялата страната са били анулирани след извършени инспекции, заяви пред депутати в Държавната дума Чайка.

"Проблемът с качеството на обучението на пилотите все още остава належащ", предупреди главният прокурор. Много от авиотренировъчните центрове нямат достатъчно добре обучени инструктори и техника, за да работят ефективно. Два подобни центъра не са могли да обучават достатъчно добре пилоти и са били закрити. Регистрирани са и случаи, при които пилоти са летели без да са завършили необходимия курс на обучение, категоричен е Чайка.

Държавната програма за авиационна безопасност не е била обновявана в Русия от 2008 година и не може да покрие международните изисквания, посочи още главният прокурор. Никой в правителството не е натоварен със задачата да наблюдава тази програма и как тя се изпълнява, стана ясно от думите му Чайка остро разкритикува Министерството на транспорта на Русия за продължаващата невъзможност да изготви и приеме необходимите законови актове за сертифицирането на самолетите, за техните производители и за обучението на летателния персонал.

Главната прокуратура на Русия е установила, че над 400 търговски самолети са били модифицирани от превозвачите без да е извършено каквото и да било проучване или да има налични сертификати за промените. Това е станало възможно благодарение на Федералната авиотранспортна агенция.

"Росавиация", която често е доста бюрократична и бавна при прилагането на регулациите при работата на авиопревозвачите, посочва Юрий Чайка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер Марио

    67 15 Отговор
    Плачевно е разбира се, то ако беше много хубаво, нямаше руснаците да купуват от заклетите си врагове, Боинги и от разпадащия се ЕС - Аеробуси !

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дамммм

    31 25 Отговор
    Проблемьт както винаги е един-центровете за обучение и квалификация на пилотите са часни-а трябва да са дьржавни- както по бай Тошово време.Тогава дьржавата ще има вьзможността да контролира нивото на всеки един пилот.Примерно и у нас е така-вчера се разби пилот считан за един от най-добрите в Бьлгария....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Tras

    16 3 Отговор
    Ь е различно от Ъ.
    Пилота, разбил се вчера, най-вероятно е щял да оцелее, въпреки техническия проблем, който го е сполетял, но просто е имал много кофити ден и се е закачил в дървото.

    Коментиран от #9

  • 6 Borislav Popov

    31 20 Отговор

    До коментар #2 от "Насран русофил":

    Ми да, по логиката на местните руски подлоги излиза, че главния прокурор на Русия е от племето на соросоидите и НПО - подлогите, понеже само те говорят лоши неща за любимата им Русландия. Сега рублерастите само им остава да мълчат, да се ослушват като гърмяни зайци и злобно и гневно да цъкат минусчета !

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хааахахааа

    12 13 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Боби-ама сам си пишеш и после си отговаряш-видно е,че # 2 е соросоиден коментар-и то точно от теб-та да имаш повод после да си отговориш...То бива да си толкова пьрвичен и елементарен-ама ти"утепа коня" бе бацка...

    Коментиран от #14

  • 9 Дамммм

    13 16 Отговор

    До коментар #5 от "Tras":

    Т ова с Ь го кажи на господарите ти от САЩ-защото не са заложили бьлгарска азбука в Айфона-сега схвана ли учителю? Ще ме учи той какво е Ь...

    Коментиран от #19, #27

  • 10 Бесен Язовец

    23 11 Отговор

    До коментар #7 от "Мигел":

    Русофилнята бяснааааа, въх и каква досада, Юри Чайка го е казал, а не там някакво си Дойче Веле или Гардиън, че да ги обвинят в антируска пропаганда.
  • 11 Borislav Popov

    8 7 Отговор
    Тая новина ни я претопляте всеки ден , във всякакви варианти!

    Коментиран от #15

  • 12 Иван

    22 10 Отговор
    Какви соросоиди, положението в Русия е като тук. кадърните хора бягат на запад или Америка. Приятели руснаци казват, ще правим кораби, самолетоносачи и др. техника, но се оказва, че няма специалисти, старите са се пенсионирани, новото поколение не е обучено от старото или са избягали в чужбина. Дори за петрола и газа казват, че всяка подмяна на оборудването с ново, става от западни, китайски, японски, корейски и американски специалисти, а оборудването е от тях. Това означава, че в бъдеще руснаците ще са роби на тези компании в собственната си държава.
  • 13 Онанист

    19 8 Отговор
    Важното е ракери да има и мулт филмчета. Пропагандата да върви. Кой не знае, че руснаците са варвари.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Румяна Костова

    18 6 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Новината е от днес господине и не е претоплена, именно с днескашна дата е заявлението на Юрий Чайка ! Иначе за плачевното състояние на руската авиация се знаеше отдавна, но за първи път това откровение прозвуча от устатата на руски чиновник с такъв висок ранг. Интересно ми е какво ще кажат по този повод Путин и Медведев, но те сега ще премълчат, а когато дойде време да се изкажат за последното ново супер руско оръжие без световен аналог, тогава ще има да се пъчат.....

    Коментиран от #17

  • 16 00000014

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Ти си дискредитиран именно с ползване на чуждия ник. Лъжа и нечистоплътност лъха от постовете ти -- както са те научили господарите ти.

    Коментиран от #18

  • 17 00000014

    13 10 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Румяна, мразиш ли хубавите рускини? А Путин и Медведев си ги обичат, и затова въпреки проблемите в икономиката им и непрекъснатото външно саботиране, ще правят нови оръжия, за да си ги защитят.

    Коментиран от #20

  • 18 Borislav Popov

    12 14 Отговор

    До коментар #16 от "00000014":

    Аз сам съм си господар и нямам ментори като вас ркските подлоги, а лъжа и нечистоплътност лъха именно от коментатора със загадачния ник - 00000014. Казах вече, имам с този ник регистрация във Фейсбук и В Контакте и ако ме намериш там може и да разбереш, че не съм нечия подлога, като по вечето от пишещите тук така наречени русофили.

    Коментиран от #24, #26

  • 19 Spermoslav Popov

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "Дамммм":

    А ти защо ползваш зли соросоидни айфони? В йотафоните има цялата кирилица, що не си с такъв?
  • 20 Румяна Костова

    12 7 Отговор

    До коментар #17 от "00000014":

    Нямам абсолютно никакъв повод да мразя хубавите рускини, румънки, българки и всички красиви жени, мъже и деца от която и да е била световна нация ! Но, нямаше да е лошо, преди твоите Путин и Медведев да създадат супер нови и модерни оръжия, че уж да защитавали красивите рускини... Да бяха създали поне един качествен, нов, свърх модерен и БЕЗОПАСЕН руски самолет, че да не загиват руските красиви жени, мъже и деца в самолетни катастрофи.

    Коментиран от #21

  • 21 00000014

    12 7 Отговор

    До коментар #20 от "Румяна Костова":

    Съжалявам, но те не са мои! Просто се дразня от наличието на всякакви троллове, които висят денонощно и заработват за сметка на съвестта си. И пречат на нормалното дебатиране. А колкото до руснаците -- колкото и да ги плюят, и от тях сме катастрофално назад. Ние, българите, изчезваме. В това ми е болката. И плюя на всички сайтове, ровичкащи се в нещастията на другите с цел кликания и стотинки.
  • 22 кос

    12 8 Отговор
    рублата е по зле и от турската лира ха ха ха
  • 23 Ю Кортес

    11 6 Отговор
    Остатъчната империя на злото ще рухне от веднаж като сесесерето
  • 24 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    ЩО ПИШЕШ ПРОСТОТИИ БЕ СЛАДУР ? Я ДА ВИДЯ КАК ЩЕ ВЛЕЗЕШ В ПРОФИЛА ВЪВ ФЕЙСА ? МОЖЕШ САМО ДА МЕ ХВАНЕШ ДА МЕ РАЗВЕДЕШ!
  • 25 Пишеш простотии без

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Супер Марио":

    да си прочел статията, да я асимилираш за какво пише,и тогава да се изходиш по въпроса. Става въпрос не за самолетите,а за обучението на пилотите за гражданска авиация.
  • 26 Borislav Popov

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    После да не питаш пак защо не понасям украинците и техните отрочета ? Защото сте м@лоумни и подли.

    Коментиран от #30, #32

  • 27 Само питам

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дамммм":

    Братушките ще сложат всички български букви в новия руски айфон!
  • 28 Хрониките на Евразия

    3 6 Отговор
    Един японец бил на екскурзия в Русия ..
    Като си тръгвал за Япония , на летището го попитали :
    - Какво харесахте у нас ..
    - Децата ви са много хубави .
    - Само децата ли , а друго ?
    - Другото което правите с ръце ...е много , много лошо ..
  • 29 Иванов

    1 5 Отговор
    И тва го казва главния прокурор на Русия. Немам думи.
    Най-великата държава е тва ,уж. И то не е само в авияцията.То е плачевно положението във всеки един сектор на държавата. Ама нали имат танкове и ракети -всичко е наред
  • 30 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Не мога тебе да те разбера, какво все ми се навираш в краката с твоите украинци..) Казвал съм ти го каскетчо и пак ще ти го кажа през хура ми е за твоите украинчета, русначета и американчета и кого ти как наричаш и кого от тях мразиш и кого от тях обичаш и им лижещ тук дупитата. Още нещо, после да не питаш пак защо не понасям турците и техните отрочета ? Защото сте м@лоумни и подли.
  • 31 Край

    4 2 Отговор
    Казаното от прокурора е доказателство за това че в Русия има ДЕМОКРАЦИЯ нали така сороси. Или очаквате той да бъде пратен в Гулаг.
  • 32 руска измет

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    И руснаците и украйнците сте една и съща мършава сган украйнчо.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Антисемит

    3 1 Отговор
    $581 милиарда са напуснали Руската Федерация до 21/09/18. Източник: Bloomberg Finance. Хайде сега да си пуснеме по радиоточката на колхоза песента на Висоцки “Антисемит”. Когато един народ е подложен на пладнешки обир вече сто години, нищо хубаво не очаквайте да дойде от там. Жалко за руския народ!
  • 35 Мужик

    2 0 Отговор
    В Русия комунизма и сегашната посткомунистическа олигархия е унищожила всичко свястно.
  • 36 1944

    0 0 Отговор
    халал да са им на пияндетата путята, чайката, шойгуту и рогозиния. докато ги има, кочината не е страшна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания