30 Май, 2019 19:10 11 472 58

Путин разкри рецептата за световно господство

  • русия-
  • владимир путин-
  • господство-
  • технология-
  • изкуствен интелект-
  • путин-
  • лидерство

Борбата за технологично лидерство вече стана поле за глобална конкуренция

Путин разкри рецептата за световно господство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На съвещание, посветено на развитието на изкуствения интелект, руският президент Владимир Путин отбеляза важността на развитието на технологията, която позволява да се взимат бързи решения и да се повиши ефективността на управлението, предаде ТАСС.

"Механизмите на изкуствения интелект осигуряват в реално време бързо взимане на оптимални решения въз основа на анализ на гигантски обеми от информация, което дава огромни предимства в качеството и ефективността", подчерта президентът.

"Ако някой успее да си осигури монопол в областта на изкуствения интелект, последствията ще са ясни за всички - той ще придобие световно господство", добави Путин. "Борбата за технологично лидерство, най-вече в областта на изкуствения интелект, вече стана поле за глобална конкуренция. Скоростта на създаването на нови продукти и решения нараства в геометрична прогресия", заяви президентът.

Руският държавен глава подчерта, че тази сфера е една от ключовите в технологичното развитие, доколкото тя ще определя бъдещето на целия свят. По думите му подобни разработки нямат аналог в историята по своето влияние върху икономиката, производителността на труда, ефективността на управлението, образованието, здравеопазването и ежедневието на хората. Путин напомни, че много страни вече са приели собствени стратегии за развитие на изкуствения интелект.

"И ние естествено трябва да гарантираме технологичен суверенитет в сферата на изкуствения интелект, което е най-важното условие за устойчивостта на нашия бизнес и икономика, за качеството на живота на руските граждани, за сигурността и отбранителната способност на държавата", заяви руският лидер и добави: "Става дума не само за алгоритмите за отделни, тясно специализирани задачи, трябват ни именно универсални решения, чието използване дава максимален ефект, при това във всеки отрасъл."

Руският президент посети основаното от Сбербанк училище за програмиране, където се запозна с разработки в областта на изкуствения интелект. В началото на изложението го приветства цифровият аватар на Сбербанк, създадената в Русия с помощта на изкуствен интелект виртуална телевизионна водеща на име Елена. Путин се запозна също и с разработки за визуално разпознаване на лица и обекти на компанията "Вижън лабс", със системи за анализ на транспортните потоци в Москва и технологии за издирване на заподозрени лица на оживени публични места.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    31 37 Отговор
    Дoxoдитe нa pycнaцитe щe нaмaлeят зa шecтa пopeднa гoдинa пpeз 2019 гoдинa, пpeдвиждaт eĸcпepтитe oт мocĸoвcĸoтo Ніghеr Ѕсhооl оf Есоnоmісѕ (НЅЕ) и pycĸaтa Рrеѕіdеntіаl Асаdеmу оf Nаtіоnаl Есоnоmу аnd Рublіс Аdmіnіѕtrаtіоn (RАNЕРА), цитиpaни oт Тhе Моѕсоw Тіmеѕ.

    Πpeзидeнтът Bлaдимиp Πyтин пpaви oпити дa пoвиши cтaндapтa нa живoт нa pycнaцитe c aмбициoзнa пpoгpaмa нa cтoйнocт $390 милиapдa.

    Peaлнитe дoxoди ce cpинaxa в нaчaлoтo нa 2019 г. и вepoятнocттa дa ce възcтaнoвят дo ĸpaя нa гoдинaтa e мaлĸa, ĸaзвaт иĸoнoмиcтитe.

    "Πpaвилoтo e пpocтo: aĸo иĸoнoмиĸaтa нe pacтe, нямa пpичинa и дoxoдитe дa ce yвeличaвaт", ĸaзвa Bлaдимиp Гимпeлcoн oт НЅE.

    Meждyвpeмeннo ce oчaĸвa нивoтo нa бeднocт дa ce зaпaзи oĸoлo 12,9 пpoцeнтa тaзи гoдинa.

    Коментиран от #15, #56

  • 2 Тръмп

    32 53 Отговор
    Доста е закъснял чичо Путин с Господството!!!:):):)Още е в епохата на Ленин и Сталин!!!:):)
  • 3 Тръмп

    12 31 Отговор
    "Вижън лабс" някакси е крадено от някой който е доста напред в Материята и не говори съветски език!!!:):):)

    Коментиран от #28

  • 4 Анти милиционер

    28 30 Отговор
    Муахаххаа.... Милиционер и изкуствен интелект хахахахаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
  • 5 СссереМ

    30 36 Отговор
    Руснак и технологии=негър-скиор,тия са още в средата на миналия век.

    Коментиран от #10

  • 6 Русофилски прокариот пита:

    6 18 Отговор
    Абе в нашия робот терминатор имаше ли изкуствен интелект.

    Коментиран от #9

  • 7 Хрониките на Евразия

    19 21 Отговор
    Все..и в Кремъл преминаха на боярищник 😂
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Емил

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "Русофилски прокариот пита:":

    Имаше, ама след първата проба избяга в Европа!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "robur":

    отлично!!!!...в Белене...Има идеални условия...
  • 12 ТОЧКАТА

    8 13 Отговор
    това го правят математиците и ХЛАПЕТАТА с хъс...Русия май закъса и откъм двете,но КИТАЙ!!!!!?????Аааа,А освен това трябват и стари,хитри лисици....Пак нямат...Хитрите лисици пак в Китай и Япония.Съжалявам този напорист и ПРАВЕДЕН АПОСТОЛ.....
  • 13 СМЕРШ

    25 19 Отговор
    Скоро пак ще посрещаме братушките на Орлов мост с хляб и сол!Само соросоидете още не са загряли!

    Коментиран от #14, #18, #22, #50

  • 14 Анти милиционер

    14 19 Отговор

    До коментар #13 от "СМЕРШ":

    Гладай да посрещенеш психиатъра си преди това, че си последен стадий.
  • 15 аяожяаготгтагтшщ

    29 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    а, ние като сме растяща икономика ,защо доходите ни намаляват!?

    Коментиран от #17

  • 16 реалиста

    3 9 Отговор
    като човекът робот
    мухахахахах

    Коментиран от #52

  • 17 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "аяожяаготгтагтшщ":

    ми финансират ,,растежа,, на икономиката!!!.
  • 18 ТОЧКАТА

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "СМЕРШ":

    ..,,ХЛЯБ И СОЛ>Я сравни кво ни отвлачиха америте?????
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рашка с прашка

    16 21 Отговор
    По- опасна от изкуствения интелект е само естествената руска простотия. Гладни, бедни, безправни, искащи да докарат целия свят до тяхното ниво.
  • 21 Цеко Цирконя

    13 11 Отговор
    Израел пак ги е млатил в Сирия и то ПВО то най вече .
  • 22 Русия е кочина

    12 13 Отговор

    До коментар #13 от "СМЕРШ":

    Не ,друже . Скоро ще дойдат санитарите с оная яка риза с дългите ръкави.
  • 23 Обикновен човек

    16 9 Отговор

    До коментар #10 от "robur":

    Тия всичките са като комарите в Сибир огромни нахални жадни за кръв но да внимават да не се набутат на руската мечка между опашката че тогава чак ще разберат какво е да го поемеш квадратен от ряз в два ката!

    Коментиран от #25

  • 24 Гейтс

    18 8 Отговор
    Руските компании са най-активните в света при въвеждането на изкуствен интелект - 30% от фирмите в Русия го правят, със среден световен индекс от 22,3%, сочи проучване на Microsoft.

    Проучването „Бизнес лидери в епохата на ИИ“ посочва, че 30% от руските ръководители активно въвеждат изкуствен интелект. Във Франция, например, тази цифра е едва 10%, според уебсайта на Microsoft.

    Коментиран от #26

  • 25 СссереМ

    13 13 Отговор

    До коментар #23 от "Обикновен човек":

    Е,ясно е че на вас рушмените няма да ви омръзне да ближете под опашката на проскубаната мечка,но нас не ни мисли,ние сме българи милеещи за БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #32

  • 26 Д-р Дулитъл

    11 10 Отговор

    До коментар #24 от "Гейтс":

    Видяхме го робота Борис ,нали . В училището на Путин му показват южнокорейски роботи играчки на цена 1100 $ и му ги представят като руска разработка. И той се прави ,че вярва ,не че не е наясно на какво ниво е разработването на искуствения интелект.

    Коментиран от #27

  • 27 Гейтс

    13 4 Отговор

    До коментар #26 от "Д-р Дулитъл":

    Според американския бизнесмен Ерик Шмидт, за да не бъде допуснато това, най-добрите световни специалисти трябва да бъдат „примамени” в САЩ, добавя изданието. „Китайският и руският изкуствен интелект изпреварят САЩ” – пише журналистът от Daily Star Андерс Енглси. Заместник-министърът на отбраната на САЩ предупредила, че Пекин и Москва са постигнали „огромен прогрес в своите технологии ”. Според Енглси, за източник на тази информация послужил отчет, че САЩ се оказват „след своите противници” и трябва да решат „дали ще оглавят бъдещата революция или ще станат нейна жертва”

    Коментиран от #35

  • 28 NikNay

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    Какъв е тоя "съветски" език бе !?!? Абе това гербаджийските подлоги сте прости като вожда си е ясно ама ти чудиш рекорди. . . .
  • 29 jorj

    9 11 Отговор
    Простака винаги иска да господства! Прост/ашки руски високо технологично спиртосан мозък ще роди на кукуво лято изкуствен интелект!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хрониките на Евразия

    7 8 Отговор
    Оказва се , че комплексите не са само зенитно-ракетни, военно-промишлени и топливно-енергийни , но и с изкуствен интелект 😂
  • 32 Обикновен човек

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "СссереМ":

    То е ясно че такива като теб си заработват хляба като пишат коментари иначе ще умрат от глад ,то това ви е работното място щото сте некадърни и мързеливи да хванете нормална работа и естествено си защитавате копанката!
  • 33 Оня

    12 7 Отговор
    За всички дето пишат, че руснаците са бедни, някой ходил ли е в Москва? Да поясня, не харесвам нито едните, нито другите, но някои се изказват неподготвени. От едно време също руснаците са биле големи хакери. Това са мои наблюдения. Просто помислете преди да пишете. Или сте доста малки за да знаете доста неща. Зиег.

    Коментиран от #44, #55

  • 34 Хрониките на Евразия

    8 8 Отговор
    Скоро по руските новини, ще почнат да съобщават за всяко удачно приземяване на Суперджетите , а вие се гордеете с изкуственият интелект на Путин 😂
  • 35 Rado

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "Гейтс":

    Google, Apple, Amazon, Tesla имат реални разработки на изкуствен интелект следователно и САЩ.

    Коментиран от #37, #49

  • 36 Docenta

    5 8 Отговор
    Руснаците един смартфон немогат да направят,камо ли изкуствен интелект.Те са просто едни австралопитеци

    Коментиран от #38

  • 37 Гейтс

    7 4 Отговор

    До коментар #35 от "Rado":

    Никой не отрича че тези компании имат,просто отчета на МО на САЩ счита че Русия е по напред в това отношение,кристално ясно са го казали че и най малоумния да га схване

    Коментиран от #43

  • 38 Академик

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "Docenta":

    За тебе явно смартфона е върха на технологичното чудо.........абе ти по далеко от табелата на родно село излизал ли си

    Коментиран от #40, #42

  • 39 Винету

    4 4 Отговор
    Следваща стъпка- москвич без шофьор!

    Коментиран от #41

  • 40 Д-р Дулитъл

    4 5 Отговор

    До коментар #38 от "Академик":

    Смартфона не е технологичното чудо ,обаче как без да минеш през него ще скочиш по напред в технологиите ?
    Гледах американците какво са направили ,дронове с колективен интелект ,правеха неща ,които и човек биха затруднили . 10 дрона летяха в една зала и си подхвърляха една голяма летва ,към 2 метра и я балансираха непрекъснато да е във вертикално положение . Ходи ги стигай !С робота Борис и подобни обаче няма да стане
  • 41 Д-р Дулитъл

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Винету":

    Моля ти се ! Знаеш ли какво се случи с безпилотния КАМАЗ ? Събори цеха където е бил сглобен и изобщо не са могли да го спрат.
  • 42 Rado

    2 4 Отговор

    До коментар #38 от "Академик":

    Все от някъде се тръгва и имат някаква форма на изкуствен интелект достъпен за обикновения потребител, дори само факта, че разпознават думи на милиарди хора с различен акцент си е голямо постижение. А пък още по голямо постижение е автопилота на Tesla макар и не съвършен още е бета версия. И тези компании го развиват в полза на хората независимо дали са от село или град. Г-н Академик кажете ми поне едно, което за вас е технологично чудо с изкуствен интелект, може би Русия притежава. Както казват изкуствения интелект може и да се развие в опасна посока и това може би е технологичното чудо. САЩ - изкуствен интелект - Tesla, човек се прибира изморен от работа на автопилот. Русия - изкуствен интелект - Tesla, прикрепен калашник на покрива и пусната на бойното поле. Сирия - изкуствен интелект - Tesla, кола се движи без шофьор и.....бум.

    Коментиран от #46, #58

  • 43 Rado

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Гейтс":

    Щом такъв им е отчета добре, не съм го чел, може би те отчитат го отчитат в други сфери, не в такива общодостъпни сфери.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 nnn

    4 7 Отговор
    Ха искуствен интелект при руснаците е по-нормална естествена простотия:) там основно милицуионери и военни взимат стопански решения, въпреки че последния им назначен държавен губернатор в далечния изток е шампион по самбо! Никакъв изкуствен интелект не може да пребори тази естествена простотия:)
  • 46 Академик

    7 4 Отговор

    До коментар #42 от "Rado":

    Стига с този автопилот,това което Тесла се мъчи да направи вече 2 години с цената на катастрофи и жертви,руската компания Cognitive Technologie вече използва в селското стопанство ( трактори, комбайни) ,всеки му според нуждите

    Коментиран от #47

  • 47 626

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "Академик":

    ХАХААХАХХА е не.Какви индивиди пишете тука е просто скандално.Ти изби рибата с тоя дебилен коментар.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Знаещ

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Rado":

    Нали знаеш, че Ерик Шмид е изпълнителен прецедател на Гугъл. Определено добре знае кой до къде е стигнал в тази материя.
  • 50 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "СМЕРШ":

    Ще ги посрещнете като украса по дърветата.
  • 51 Наблюдател

    3 5 Отговор
    Смешно е, когато държава живееща в 20 век да говори за световно господство и технологичен прогрес.
  • 52 gnom

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "реалиста":

    Не, като кацането на Луната от американците!
  • 53 хахаха

    1 1 Отговор
    Добро утро, путя откри топлата вода. Много по-големи умове от него, отдавна са направили този извод и отдавна работят по въпроса.
  • 54 Шабан

    0 0 Отговор
    Това са простотии! Както винаги рашистите здраво ги тресе страха. Та тези един телефон не могат да направят за изкуствен интелект си мечтаят! Руска му работа!
  • 55 Шабан

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Оня":

    То там само една Масква и Петербург са с фаца. А всичко останало е затънало в мизерията на помещическа Русия.
  • 56 Анибал Барка

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Много соросоиди гледам тук, скоро скоро братушките ще ви дойдат на гости с танк, както беше в Берлин:)
  • 57 Токо

    0 0 Отговор
    Сутрин водка , на обяд водка , вечерта със сельодка . Та така се господства вече четвърт век .
  • 58 Токо

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Rado":

    По света има много богати хора . А богатите хора са умни и находчиви ,и за това са забогатели . Казвам по света , не тук при нас .
    Ако тези автомобили ТЕСЛА бяха толкова хубави и перспективни повярвай ми всеки човек на средно ниво и нагоре щеше да има поне по две ТЕСЛИ в семейството . Факта , че тук там по някой наивник е скочил в тигана трябва да ти пали лампата ....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания