Last news in Fakti

1 Юни, 2019 08:33 3 238 9

Нови евродепутати с отнети акредитации

  • избори-
  • испания-
  • пучдемон-
  • европейски парламент-
  • акредитации

Пучдемон в основата на скандала

Нови евродепутати с отнети акредитации - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Всички новоназначени европейски депутати от Испания са с отнети временни акредитации. Причината е, че на 29 май вечерта на Карлес Пучдемон и Тони Комин им беше отказан достъп до ЕП с мотива, че институцията все още не разполага с „официалния списък” на испанските евродепутати, обясни един от адвокатите на Пучдемон.

Сезиран от тримата председатели на испанските делегации от Народната партия, Испанската социалистическа работническа партия и партия "Гражданите", които са противници на каталунските сепаратисти и изтъкнаха риска от политически безредици в Испания, председателят на ЕП Антонио Таяни взе решение да отнеме временните акредитации на всички испански евродепутати. Целта на действието му е избегне „всякаква намеса в националната процедура”.

Пучдемон, който избяга в Белгия, за да избегне съдебен процес в родината си, беше първи в листата на сепаратистите „Свободни за Европа”, която спечели 2 места в ЕП.

Испански парламентарни източници заявяват, че избирането му може да бъде легитимирано чак след като положи клетва лично пред испанската избирателна комисия. Ако го направи, обаче ще бъде незабавно арестуван, ако се върне в Испания. Според защитата това въобще не е предвидено в европейското законодателство и противоречи на правилата на ЕП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    14 5 Отговор
    Всичко е демократично, докато кажем, че не е... Каква испанска избирателна комисия бе, да не е кандидат за депутат там, че ще се кълне пред тях? Пред ЕП трябва да се закълне евентуално, къде се ръга Мадрид пак... Демокрация братче, правилата са плаващи, според управлението...

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "Бачо Киро":

    А бе. я си гледай там руската кочина ве, каскет, не се меши в делата на европейците, те и без сополанковци ще се разберат.

    Коментиран от #4

  • 3 Ники

    3 10 Отговор
    Щураците в ЕП да видат българските избранници за евродепутати с мангалски купени гласове в служба на тайните служби на Русия.

    Коментиран от #5

  • 4 Бачо Киро

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Бегай у леву, бастун. Хората са ти написали, че испанските глупости противоречат на правилата в ЕП. Тея руснаци трябва да са ти разпрали задника, та не минават и 3 секунди без да ги споменеш, овца заспала...

    Коментиран от #6

  • 5 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Виждат те, спокойно, за много прости ги имате... Всичко знаят, не бой се. Явно избраните са от правилните...
  • 6 Бесен Язовец

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Ха, ха, ха, а на теб сигурно испанците са ти разпрали задника, че сън не те хваща да тролиш тук срещу тях, каскет с каскет такъв !

    Коментиран от #7

  • 7 Бачо Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Че къде пък троля испанците? Твоите мозъчни пръдни са под всяка статия, без оглед дали има или няма връзка с Русия, руснаци или Путин.... Не ти се получи отговорът, я пробвай пак.

    Коментиран от #8

  • 8 Бесен Язовец

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    Тролиш, тролиш и испанците тролиш и ЕС тролиш, тебе ако ти платят, и родната си майка ще тролиш тука, каскет с каскет продажен такъв. А от лизане на руски дупита тук, пришки на езика ти излезнаха, виж се в огледалото ако не вярваш.
  • 9 Избран е в Испания

    1 2 Отговор
    Ако се беше кандидатирали за белгийски Евро депутат и спечели щеше да полага клетва в Белгия, но той реши да е испански Евро депутат така че нормално трябва там да положи клетва.
Новини по държави: